przepis na potrawy znad morza śródziemnego

acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Kolendra siewna

Kolendra siewna 108

1
{{headerMessage}}
skip to main | skip to sidebar Kolendra siewna Kolendra siewna (Coriandrum sativum L.) – gatunek rośliny jednorocznej należący do rodziny selerowatych (Apiaceae Lindl.). Pochodzi znad Morza Zobacz więcej
Toczka
Toczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepysznik
Włochy: Lasagne

Włochy: Lasagne 471

0
{{headerMessage}}
Kiedy za oknem pada deszcz, a nam pozostaje tylko rozpłaszczyć nos na szybie i słuchać kropel deszczu uderzających o ziemię, dobrze jest zjeść coś, co przywodzi na myśl słońce i ciepłą, letnią bryzę Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Sałatka tabbouleh

Sałatka tabbouleh 47

0
{{headerMessage}}
dodać ziele angielskie, baharat, oliwę i ewentualnie pestki z granatu, sól i pieprz do smaku. Wymieszać, spróbować, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę soli, pieprzu lub soku z cytryny. Polecam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w których nawet oddycha się wolniej, wąskich dróg między winnicami na wzgórzach, ciepłego wiatru znad Morza Śródziemnego i lodowatej wody w alpejskich strumieniach. Francja to moje ulubione miejsce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polacy są tak agresywni, a to dlatego, że nie ma słońca nieomal przez siedem miesięcy w roku, a lato nie jest gorące. Tylko zimno i pada i zimno i pada na to miejsce w środku Europy.. Kazik, 4 pokoje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grochzwyczajny (Pisum sativum L.) pochodzi znad Morza Kaspijskiego, znad Morza Śródziemnego, z zachodniej Azji - z Tybetu i Indii, gdzie nadal rośnie dziko. Jest jedną z najstarszych roślin Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, aromatyczne mieszanki warzyw w pomidorowym sosie z przyprawami, aż po - kompletnie inne, ale równie pyszne - tajskie curry z mleczka kokosowego i zielonej, czerwonej lub żółtej pasty (najlepiej Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Italianizzato
Pane nero di Castelvetrano

Pane nero di Castelvetrano 19

0
{{headerMessage}}
ciemną, mocno chrupiącą skórkę przywodzącą na myśl aromaty kawowo-tostowe czy orzechowe. Posypane złotymi ziarnami sezamu bochenki stanowią zdecydowanie jeden z najbardziej emblematycznych obrazów Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
„Flavours of Portugal”

„Flavours of Portugal” 145

0
{{headerMessage}}
– Minho. W regionie Mincho uprawa winorośli przez wiele lat była zakazana. Krzaki winogron sadzono na miedzach. Sadzono je również wokół topoli, platanów, kasztanów które służyły za naturalne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śródziemnego, trochę Ameryki Pn. a trochę tego tak jak my widzimy egzotykę. Przepisy pogrupowane są według tematu przewodniego. W temacie „Jesienne zupy” znajdziemy przepisy na barszcz ukraiński, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolendra jest rośliną z rodziny selerowatych (Apiaceae) pochodzącą znad Morza Śródziemnego, jednak rosnącą na wielu szerokościach geograficznych i wykorzystywaną w rozmaitych kuchniach świata oraz w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rozpoczynam dzisiaj cykl wpisów o kuchni irańskiej, która jest ważną częścią tego blogu od jego powstania. Teraz chciałabym przybliżyć wszystkim czytelnikom szczegóły dotyczące historii tej kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Maroko - kraj, w którym spotykają się piaski pustyni, szczyty górskie oraz wody Morza Śródziemnego i Oceanu Atlantyckiego. Kraj, w którym wspólnie żyją przedstawiciele kilku kultur - Arabowie, Zobacz więcej