Strogonow zwany też pod nazwą boeuf stroganow to klasyczne danie z wołowiną, chociaż spotkałam się już z wieprzową i drobiową wersją tego dania. W tym przepisie klasyka, którą kojarzę z dzieciństwa i
Zobacz więcej
Dawno nie zaglądałam na mojego bloga. Powód prozaiczny, a zarazem fantastyczny. W moim brzuszku zamieszkał mały Ktoś:))), który jak na razie skutecznie trzyma mnie z dala od kuchni. Wszelkie zapachy
Zobacz więcej
Strogonow z wieprzowiną jest nieco inną ale równie smaczną odmianą klasycznego strogonowa z wołowiną. Jednak jego wykonanie zajmuje o wiele mniej czasu z racji tego, że mięso wieprzowe gotuje się
Zobacz więcej
Dzisiaj zaczął u mnie padać śnieg , więc pojedziemy sobie do Rosji. Przyrządzając jedną z flagowych potraw , przeniesiemy się tam wszyscy. Boeuf Strogonow jest jedną z potraw kuchni rosyjskiej, która
Zobacz więcej
Boeuf Strogonow Dzisiejsza potrawe dosc ciezko jest mi opisac. Nie chce Was zameczac jakimis historycznymi detalami, ale tez nie bardzo wiem co o niej powiedziec. Wiec powiem tylko, ze dzis powieje
Zobacz więcej
Znudziły się nam już klasyczne schabowe więc postanowiłam przygotować coś innego z użyciem tego mięsa. Padło na taki oszukany strogonow, bo mięso z sosem sprawdza się idealnie na obiad. Polecam!
Zobacz więcej
Bardzo lubię zupę Strogonow przygotowuję ją na wiele sposobów tylko nie do końca można ją nazwać Strogonow może być zupą a la Strogonow. Składniki 2kg polędwicy wołowej lub innej wołowiny bez kości
Zobacz więcej
Nie wiem, czy jest to prawidłowy przepis na strogonowa, ale tak czy inaczej zupka jest bardzo smaczna. Moja ocena 5/5. Składniki: - 30 dag mięsa wieprzowego - 1/2 pora - 15 dag pieczarek - 1/2 puszki
Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Strogonow tosycące irozgrzewające danie jednogarnkowe. Pochodzi zkuchni rosyjskiej. Zrobiony jest zwołowiny zdodatkiem pieczarek iogórków konserwowych. Jest bardzo
Zobacz więcej
Lubicie Strogonowa? Ja uwielbiam :) Nazwa tej potrawy pochodzi z połączenia słów boeuf (franc) "wołowina" oraz nazwiskarosyjskiego dyplomaty hrabiego Pawła Strogonowa. Dzisiejsza propozycja to moja
Zobacz więcej
Zbliżają się chłodne dni, proponuję ugotować coś pożywnego. Strogonow jest świetnym daniem jednogarnkowym, które możemy urozmaicać na wiele sposobów. Dodałam do niego pieczarki, gdyż strogonow sam w
Zobacz więcej
Niezależnie od pory roku, gdy za oknem pada deszcz a na dworze robi się chłodno, mam ochotę na miseczkę ciepłej zupy. Moja propozycja na dzisiaj – zupa a’la Strogonow. Wprowadziłam jedną zasadniczą
Zobacz więcej
Składniki: kg dowolnego mięsa z kurczaka kg pieczarek 1 duża czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki łyżeczki mielonej ostrej papryki
Zobacz więcej
Coś dla wszystkich mięsożerców i fanów gulaszowych dań. Zapewne wszystkim dobrze znany strogonow, to nic innego jak pyszne kawałki mięsa duszone w pomidorowym sosie z dodatkiem świeżych warzyw -
Zobacz więcej
Na rozpoczęcie akcji Kuchni rosyjskiej przygotowaliśmy arcyrosyjskie danie - Boeuf Strogonow. Ten wspaniały gulasz miał zostać przygotowany po raz pierwszy w 1815 r. przez nadwornego kucharza cara
Zobacz więcej
Aromatyczny i rozgrzewający strogonow. Potrawa idealna na chłodne, jesienne i zimowe dni. Wszyscy znamy go z wesel, ale dopiero domowy pozwala poznać jego prawdziwe oblicze. Nie tylko wyróżnia się
Zobacz więcej
Dziczyzna to bardzo zdrowe i naturalne mięso. Nie pochodzi z hodowli, więc nie jest skażone chemią.Zawiera więcej białka i jestchudszeod swoich hodowlanych kuzynów.Ze względu na dość małą popularność,
Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam to danie namówiona przez P. na zlocie motocyklowym. Nie wiem dlaczego wcześniej go nie próbowałam, bo wtedy zachwycił mnie smakiem. Lekko ostre z dużymi kawałkami mięsa. Po prostu
Zobacz więcej