przepis na swiateczna domowa kielbase

Wszyscy krok w tył i do grilla! Ale już! fot. Andrik Langfield Kiedy wrzawa sięga wrzenia, środek zaradczy może być tylko jeden – stół. Wspólny stół! To, co łączy nas od zarania dziejów. To, co każdy Zobacz więcej
Przepis na domowe mleko migdałowe chciałam wrzucić już bardzo dawno temu i właściwie nie wiem, czemu tak długo z tym zwlekałam. Litr mleka migdałowego w sklepie kosztuje nawet 20 zł, a koszt zrobienia Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na domowy ketchup. Ketchup jest prosty w przygotowaniu i smaczny, także polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ketchupu będziemy potrzebować: Z Zobacz więcej
Szkoda że nie czujecie tego zapachu !Domowa kiełbasa z dodatkiem jałowca. Składniki : 2,5 kg świeżego mięsa wieprzowego ( łopatka,szynka surowa, karkówka) 40 dkg świeżej słoniny 4 - 5 dkg peklosoli ( Zobacz więcej
Na pewno większość z Was ma swój sprawdzony przepis na te smaczne krążki ? Ja jednak postanowiłam podzielić się swoim niezawodnym i sprawdzonym sposobem, na zrobienie dziewięciu dużych krążków. Cena Zobacz więcej
CIASTECZKA Z ORZECHÓW LASKOWYCH Nie wiem czy wiecie, ale własnie na ryneczkach pokazały się młode orzechy laskowe! Mniammm! Uwielbiam laskowe orzeszki, postanowiłam je wykorzystać do wypieku Zobacz więcej
Do świąt coraz bliżej wyrób kiełbasy trwa. Dziś kiełbasa domowa wędzona na drewnie bukowym . Kiełbasa zrobiona została w jelitach dystrybutora www.dobrakiełbasa.pl Osłonki jelita użyte to cienkie Zobacz więcej
Przepis na domową lemoniadę cytrynową przyda Ci się w upalne, letnie dni. Czyli w sumie teraz. Taka domowa lemoniada cytrynowa ugasi pragnienie, schłodzi... The post Przepis na domową lemoniadę Zobacz więcej
Chorizoto tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny. Jest to łatwo rozpoznawalny specjał kuchni hiszpańskiej dzięki swojemu mocnemu i charakterystycznemu zapachowi. Chorizo w Hiszpanii ma Zobacz więcej
W moje ręce trafiła paczka od Eleniuszki Wiele osób zastanawia się co to znaczy owoce liofilizowane. Mianowicie liofilizacja jest to konserwacja żywności poprzez suszenia po zamrożeniu z zastosowaniem Zobacz więcej
Jedni je kochają, inni nienawidzą. O czym mowa? Sushi! To potrawa, która od kilku lat jest niezwykle modna, a jej przygotowanie wydaje się bardzo skomplikowane… Niektórzy mają obawy przed jedzeniem Zobacz więcej
Chorizoto tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny. Jest to łatwo rozpoznawalny specjał kuchni hiszpańskiej dzięki swojemu mocnemu i charakterystycznemu zapachowi. Chorizo w Hiszpanii ma Zobacz więcej
Domowe burgery miały swoje pięć minut w sieci. Była moda, był szał i było darcie szat i puszenie ogona, kto ma lepszy pomysł i przepis na kawał mielonego mięsa w bułce. W efekcie dostaliśmy Zobacz więcej
Nachos – przepis na domowe nachosy i kto ich nie pokocha niech pierwszy rzuci kamieniem! Przepis na te pyszne, kruche, niesamowicie delikatne nachos powstał w przypływie weekendowej zachcianki na ten Zobacz więcej
Im starsza jestem, tym większą przyjemność sprawia mi robienie własnych przetworów. Po kiszonych ogórkach, kiszonych cytrynach, dżemach, powidłach, suszonych pomidorach, syropach i nalewkach na zimę Zobacz więcej
Ogromną radość sprawia mi własnoręczne przygotowanie półproduktów, takich jak tofu, mleka roślinne czy hummus (przepis na hummus znajdziesz tutaj, koniecznie […] Artykuł Domowe tofu – przepis Zobacz więcej
Weekend rządzi się swoimi prawami ;-). Postanowiłam zebrać dla Was w jednym miejscu trzy moje ulubione przepisy na domowe drożdżówki. Oczywiście świeże owoce możecie zastąpić mrożonymi. Nie ma chyba Zobacz więcej
Dzisiaj klasyk nad klasykami – przepis na domowego burgera! Jeśli uwielbiacie burgery (a kto ich nie lubi?) to ten przepis jest dla Was. Uwierzcie, że gdy raz go zrobicie w domu, to już nigdy nie Zobacz więcej
Żeby zjeść dobrą chałwę, wcale nie trzeba lecieć do Turcji czy Tunezji. Nie trzeba też iść do sklepu po gotowy produkt Smaczną chałwę, pozbawioną sztucznych dodatków, ulepszaczy,wszelakich syropów Zobacz więcej
Wiadomo, że dzieci uwielbiają lody. Moi synowie wcale nie są wyjątkiem i gdyby tylko mogli, jedliby je codziennie o każdej porze roku. Mój starszy syn, jak już wam wspominałam, jest strasznym Zobacz więcej