przepis na wina z derenia

LeMoniada
LeMoniada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
LeMoniada
Warmiński Jarmark Świąteczny

Warmiński Jarmark Świąteczny 137

0
{{headerMessage}}
, ale to zdecydowanie za mało. Czekam na kandyzowane jabłka, orzechy w karmelu i inne przysmaki. A tym czasem spacer co roku umila mi kubeczek grzanego wina, po którym zawsze lekko szumi mi w głowie;) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ząbki czosnku, 50 ml sosu sojowego, olej z pestek winogron, 10 dag orzechów nerkowca, 1 papryka czerwona, 2 podwójne filety z kurczaka, 1 woreczek ryżu, 200 ml bulionu, 100 ml wina śliwkowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Parmigiano Reggiano prosto z Włoch ( wyprodukowany przez Polaka pasjonata:)) Węgierskie wina i znów polskie konfitury... Kącik Węgierski: i polska klasyka...: Znalazłam też moja ulubioną śmietanę! :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotowałam i jadłam więc wiem, że pycha! W Warszawie pogoda z tych mocno parszywych, więc jak już wszyscy się ogrzali po treningu to można wyruszyć na poszukiwanie udek gęsich! Lepiej to zrobić już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętacie jak pisałam Wam o wygranej Sebastiana i Czarka w II Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej w Dubiecku i ich nominacji do Kulinarnego Pucharu Polski?!? Jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dżemów, galaretek, soków, win i chyba najsłynniejszej w historii polskiej sztuki kulinarnej i powszechnie uważanej za najlepszą nalewkę- słynnej dereniówki. Kto próbował ten wie o czym piszę. Można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nastał czas na czeremchę, nareszcie w tym roku uda mi się zrobić czeremchową nalewkę! Zeszłej jesieni „czaiłam się” tak długo, że w końcu wyprzedziły mnie ptaki. Dla mnie zostały same ogonki, a stało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
duszenie zajmuje 2 godziny…). Ja byłem w drużynie przygotowującej pierwsze danie czyli Policzki wołowe duszone i podwędzane z musem pietruszkowym, pietruszkowym pesto oraz dwiema konfiturami – z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piotrkowskiej kameralną restaurację Lavash prowadzi dwóch młodych uroczych Ormian. Ciężko po chwili, nie poczuć się tam "jak u siebie". Świetnie radzący sobie z naszym ojczystym językiem kelner Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bardziej świadomie, zdrowo i lokalnie, dlatego warto wiedzieć jakie skarby rosną w okolicy. Rośliny, które będę opisywać spotykacie pewnie często na spacerach; o niektórych może nie słyszeliście, o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bardziej świadomie, zdrowo i lokalnie, dlatego warto wiedzieć jakie skarby rosną w okolicy. Rośliny, które będę opisywać spotykacie pewnie często na spacerach; o niektórych może nie słyszeliście, o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciężka harówka. A im efekt bardziej „Wow!” tym więcej godzin pracy i przygotowań za tym stoi. Pomoc drugiej osoby, szczególnie tak zorganizowanej jak Ania jest nieoceniona. Dlatego coraz częściej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ugości pensjonat Zagroda Magija TWÓRCZE BIESZCZADY – magiczne, kameralne miejsce, w którym można odpocząć od zgiełku miasta, „naładować akumulatory” oraz cieszyć się niepowtarzalnym urokiem Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj blogaObserwujesz bloga
życie od kuchni
MAŁOPOLSKA TRASA SMAKOSZY

MAŁOPOLSKA TRASA SMAKOSZY 158

0
{{headerMessage}}
punkt wycieczki. Będziecie bowiem gościć w tłoczni Maurera w Łącku, gdzie czeka na was degustacja soków i destylatów - m. in. słynnej łąckiej śliwowicy, gruszkowicy, win owocowych i jabcoka - czyli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bardziej świadomie, zdrowo i lokalnie, dlatego warto wiedzieć jakie skarby rosną w okolicy. Rośliny, które będę opisywać spotykacie pewnie często na spacerach; o niektórych może nie słyszeliście, o Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Świnka Pod Jabłonką

Sopot: Świnka Pod Jabłonką 36

0
{{headerMessage}}
aktualne menu może być naprawdę kontrowersyjne. Ale, że o co chodzi? O Świnkę w trawce pod jabłonką chodzi. LOKALIZACJA: To podstawowa kwestia, jaką poruszam, gdy zaczynam komukolwiek opowiadać o tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... Groszek był zimny i suchy, ciasto filo przepieczone (z przyklejonym od wewnątrz liściem winogron), polędwiczka wysuszona na wiór, a pasta z pieczonego bakłażana miała wyraźny posmak spalenizny. Zobacz więcej