przepis na wina z derenia

, ale to zdecydowanie za mało. Czekam na kandyzowane jabłka, orzechy w karmelu i inne przysmaki. A tym czasem spacer co roku umila mi kubeczek grzanego wina, po którym zawsze lekko szumi mi w głowie;) Zobacz więcej
ząbki czosnku, 50 ml sosu sojowego, olej z pestek winogron, 10 dag orzechów nerkowca, 1 papryka czerwona, 2 podwójne filety z kurczaka, 1 woreczek ryżu, 200 ml bulionu, 100 ml wina śliwkowego Zobacz więcej
Parmigiano Reggiano prosto z Włoch ( wyprodukowany przez Polaka pasjonata:)) Węgierskie wina i znów polskie konfitury... Kącik Węgierski: i polska klasyka...: Znalazłam też moja ulubioną śmietanę! :) Zobacz więcej
gotowałam i jadłam więc wiem, że pycha! W Warszawie pogoda z tych mocno parszywych, więc jak już wszyscy się ogrzali po treningu to można wyruszyć na poszukiwanie udek gęsich! Lepiej to zrobić już Zobacz więcej
i czosnku niedźwiedziego! :) SKŁADNIKI: 1 kg schabu z dzika 200 ml oliwy żubrowej 500 g pasternaku 100 g jabłka 500 ml mleka 300 g borowików 150 g masła 100 g miodu 3 szt. szalotki 4 ząbki czosnku Zobacz więcej
Dereń jadalny - doskonały na przetwory i nalewki. Dereń jadalny lub właściwy (Cornus mas) nie jest naszym rodzimym gatunkiem. Został sprowadzony do naszego kraju bardzo dawno temu z uwagi na wyjątkowe Zobacz więcej
Nastał czas na czeremchę, nareszcie w tym roku uda mi się zrobić czeremchową nalewkę! Zeszłej jesieni „czaiłam się” tak długo, że w końcu wyprzedziły mnie ptaki. Dla mnie zostały same ogonki, a stało Zobacz więcej
Kolejna udana impreza z cyklu organizowanego przez Kulinarny Poznań i Agencję Rynku Rolnego w ramach promocji dobrej, lokalnej polskiej żywności. Cieszę się bardzo, że dane mi było uczestniczyć w tym Zobacz więcej
od półwytrawnego wina z granatu, soku z granatu, soku z moreli i soku z derenia (ten ostatni zdecydowanie wygrał, choć i wino z granatu serdecznie polecam!). Przystawki okazały się prawie pełną gamą Zobacz więcej
działa nawet towarzystwo zbieraczy czarnego bzu, założone w 1399r. które posiadało kiedyś rozległe tereny porośnięte bzem pod Londynem. Jednym z jego zadań jest kontrola jakości wina bzowego. Jak Zobacz więcej
działa nawet towarzystwo zbieraczy czarnego bzu, założone w 1399r. które posiadało kiedyś rozległe tereny porośnięte bzem pod Londynem. Jednym z jego zadań jest kontrola jakości wina bzowego. Jak Zobacz więcej
ciężka harówka. A im efekt bardziej „Wow!” tym więcej godzin pracy i przygotowań za tym stoi. Pomoc drugiej osoby, szczególnie tak zorganizowanej jak Ania jest nieoceniona. Dlatego coraz częściej Zobacz więcej
ugości pensjonat Zagroda Magija TWÓRCZE BIESZCZADY – magiczne, kameralne miejsce, w którym można odpocząć od zgiełku miasta, „naładować akumulatory” oraz cieszyć się niepowtarzalnym urokiem Zobacz więcej
najlepszym lokalnym miodem i popita okowitą z łąckich owoców. "SMAKI SĄDECCZYZNY - PO KRÓLEWSKU Z MIODEM I ŚLIWOWICĄ". Naszą podróż zaczynamy w Gospodarstwie Pasiecznym SĄDECKI BARTNIK. To rodzinna Zobacz więcej
zbieraczy czarnego bzu, założone w 1399r. które posiadało kiedyś rozległe tereny porośnięte bzem pod Londynem. Jednym z jego zadań jest kontrola jakości wina bzowego. Jak jemy: Owoce bzu nie mają Zobacz więcej
jej browar. Jeśli jednak nie przepadasz za piwem, być może zdążysz jeszcze na doskonałe grzane białe wino z pomarańczowym pudrem lub ciepły cydr z dodatkiem pieczonego jabłka. Jeśli jednak nie Zobacz więcej
. Połączenie smaków - rewelacyjne. Podanie klasyczne, spora porcja imbiru oraz wasabi, której nie byłam w stanie wykorzystać. Obsługa poprawna. Z pewnością odwiedzę do miejsce jeszcze nie raz. 2. Zobacz więcej