przepis na wina z derenia

LeMoniada
LeMoniada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
LeMoniada
Warmiński Jarmark Świąteczny

Warmiński Jarmark Świąteczny 135

0
{{headerMessage}}
, ale to zdecydowanie za mało. Czekam na kandyzowane jabłka, orzechy w karmelu i inne przysmaki. A tym czasem spacer co roku umila mi kubeczek grzanego wina, po którym zawsze lekko szumi mi w głowie;) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ząbki czosnku, 50 ml sosu sojowego, olej z pestek winogron, 10 dag orzechów nerkowca, 1 papryka czerwona, 2 podwójne filety z kurczaka, 1 woreczek ryżu, 200 ml bulionu, 100 ml wina śliwkowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Parmigiano Reggiano prosto z Włoch ( wyprodukowany przez Polaka pasjonata:)) Węgierskie wina i znów polskie konfitury... Kącik Węgierski: i polska klasyka...: Znalazłam też moja ulubioną śmietanę! :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotowałam i jadłam więc wiem, że pycha! W Warszawie pogoda z tych mocno parszywych, więc jak już wszyscy się ogrzali po treningu to można wyruszyć na poszukiwanie udek gęsich! Lepiej to zrobić już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętacie jak pisałam Wam o wygranej Sebastiana i Czarka w II Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej w Dubiecku i ich nominacji do Kulinarnego Pucharu Polski?!? Jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dżemów, galaretek, soków, win i chyba najsłynniejszej w historii polskiej sztuki kulinarnej i powszechnie uważanej za najlepszą nalewkę- słynnej dereniówki. Kto próbował ten wie o czym piszę. Można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wielogatunkowy żywopłot ze szczególnym uwzględnieniem krzewów owocujących. Z tego bogactwa sami wykorzystujemy tylko trochę (głóg, berberys, dzikie porzeczki, świdośliwa, dzika wiśnia, mirabelka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
danie z policzków wołowych Policzki wołowe duszone i podwędzane z musem pietruszkowym, pietruszkowym pesto oraz dwiema konfiturami – z agrestu i moreli Policzki wołowe były wcześniej uduszone w winie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
od półwytrawnego wina z granatu, soku z granatu, soku z moreli i soku z derenia (ten ostatni zdecydowanie wygrał, choć i wino z granatu serdecznie polecam!). Przystawki okazały się prawie pełną gamą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
działa nawet towarzystwo zbieraczy czarnego bzu, założone w 1399r. które posiadało kiedyś rozległe tereny porośnięte bzem pod Londynem. Jednym z jego zadań jest kontrola jakości wina bzowego. Jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
działa nawet towarzystwo zbieraczy czarnego bzu, założone w 1399r. które posiadało kiedyś rozległe tereny porośnięte bzem pod Londynem. Jednym z jego zadań jest kontrola jakości wina bzowego. Jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciężka harówka. A im efekt bardziej „Wow!” tym więcej godzin pracy i przygotowań za tym stoi. Pomoc drugiej osoby, szczególnie tak zorganizowanej jak Ania jest nieoceniona. Dlatego coraz częściej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, że to „tylko” proste placki, smakują wybornie. Przypominają podpłomyki, którymi wielokrotnie zachwycałam się na blogu. Wielką zaletą proziaków jest łatwość ich przyrządzania. Spróbujcie, poniżej Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj blogaObserwujesz bloga
życie od kuchni
MAŁOPOLSKA TRASA SMAKOSZY

MAŁOPOLSKA TRASA SMAKOSZY 157

0
{{headerMessage}}
punkt wycieczki. Będziecie bowiem gościć w tłoczni Maurera w Łącku, gdzie czeka na was degustacja soków i destylatów - m. in. słynnej łąckiej śliwowicy, gruszkowicy, win owocowych i jabcoka - czyli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zbieraczy czarnego bzu, założone w 1399r. które posiadało kiedyś rozległe tereny porośnięte bzem pod Londynem. Jednym z jego zadań jest kontrola jakości wina bzowego. Jak jemy: Owoce bzu nie mają Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Świnka Pod Jabłonką

Sopot: Świnka Pod Jabłonką 33

0
{{headerMessage}}
jej browar. Jeśli jednak nie przepadasz za piwem, być może zdążysz jeszcze na doskonałe grzane białe wino z pomarańczowym pudrem lub ciepły cydr z dodatkiem pieczonego jabłka. Jeśli jednak nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeciętny Kowalski mógłby wykonać z resztek w lodówce. Chociaż to bardzo smaczne danie, nie mogę dać wyższej oceny. 8. Restauracja Bułgarska 4/10 pkt Caca, czyli szprotki smażone na głębokim Zobacz więcej