przepisy gessler

bernika
bernika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Kurczak wg Gessler

Kurczak wg Gessler 1009

1
{{headerMessage}}
W jednym z odcinków "Rewolucji kuchennych" Magdy Gessler pojawił się przepis na kurczaka z rożna, który zrewolucjonizował restauracje z programu. Zaciekawiona tę niezwykłą marynatą postanowiłam Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
sos pomidorowy  wg Gessler

sos pomidorowy wg Gessler 164

1
{{headerMessage}}
sos pomidorowy wg Gessler Składniki: 2 szalotki, drobno posiekane 1 ząbek czosnku, zmiażdżony 10 kaparów Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Szyszki wg Marty Gessler

Szyszki wg Marty Gessler 465

0
{{headerMessage}}
Tort bezowo-kokosowy z ... » Szyszki wg Marty Gessler Dziś kolejna odsłona nocnej domowej cukierenki - szyszki. Ten smakołyk "odkryłam" kilka lat temu dzięki felietonowi Marty Gessler Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na naleśniki wg Magdy Gessler. Trochę różnią się w przygotowaniu od tych klasycznych, przede wszystkim tym, że do ciasta nie dodajemy tłuszczu. Naleśniki smażymy na patelni wysmarowanej masłem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już sama nazwa mówi przepis pochodzi od Magdy Gessler. Jest prosty w wykonaniu i również smaczny, polecam :-) A tak przy okazji życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku :-) Składniki: 6 jajek 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Kopytka wg M. Gessler

Kopytka wg M. Gessler 5444

1
{{headerMessage}}
« Carbonnade a la Flamande Łosoś w Mleku Kokosowym » Kopytka wg M. Gessler Leciutkie, puszyste i niezwykle delikatne kopytka. Przyznam, że przywykłam do zbitych kluchów (sama kiedyś zrobiłam kopytka, Zobacz więcej
mojaeforemka
mojaeforemka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojaeforemka
Imperium Gessler od kuchni

Imperium Gessler od kuchni 91

0
{{headerMessage}}
Przeglądając od czasu do czasu statystyki Waszych odwiedzin zauważyłam, iż często czytacie recenzję książki Magdy Gessler. Z tego powodu dzisiaj proponuję Wam inną książkę, napisaną o klanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obsmażamy. Kiedy mięso zaczyna lekko puszczać sok zasypujemy je kolejnymi trzema łyżkami słodkiej papryki. Papryka w gulaszu jest wszechobecna. Wszystko razem gotujemy, uzupełniając kleistym rosołem Zobacz więcej
sisters4cooking
sisters4cooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sisters4cooking
Sernik Marty Gessler

Sernik Marty Gessler 638

0
{{headerMessage}}
posypania Białka ubić, odstawić. Osobno ubić żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać utarte na puch masło, potem ser. Ciągle ubijając, powoli wsypywać wymieszaną mąkę pszenną i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na śniadanie lub kolację polecają się naleśniki Magdy Gessler. Tradycyjne, bardzo smaczne, które podałam z bitą śmietaną, malinami oraz galaretką z papierówek, na którą przepis podawałam Wam niedawno. Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Naleśniki wg Magdy Gessler

Naleśniki wg Magdy Gessler 1043

2
{{headerMessage}}
Jak zauważyła moja znajoma, na blogu brakuje przepisu na tradycyjne naleśniki, zrobiłam więc naleśniki z przepisu Magdy Gessler. Każdy lubi naleśniki, czy to zwinięte w rulonik, czy złożone w rożek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomysł z namaczaniem mięsa w mleku z dodatkiem cebuli podpatrzyłam w Kuchennych Rewolucjach , prowadzonych przez Magdę Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne..polecam..Ja robiłam jak zawsze na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis źródłowy pochodzi z książki Marty Gessler pt. Kuchnia Marty. Kolory smaków. Wydawnictwo Publicat. Trufle wychodzą mocne, ciężkie – takie jakie powinny być. Dziś jeszcze trwa weekend, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kopytka wg M. Gessler Tak jak zapewnia autorka bloga Feeria smaków kopytka są mięciutkie, leciutkie, puszyste delikatne. Szczerze powiem, że nigdy wcześniej takich nie jadłam. Przepis z bloga Feeria Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis źródłowy pochodzi z książki Marty Gessler pt. Kuchnia Marty. Kolory smaków. Wydawnictwo Publicat. Danie zaskoczyło mnie smakiem. Oczywiście pozytywnie, dlatego polecam :) Składniki (4 porcje) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kotlet schabowy upieczony wg Magdy Gessler to kotlet usmażony z wieprzowiny namoczonej uporzednio w mleku z cebulą. Nie tylko postępowanie z mięsem ma znaczenie dla podniesienia smakowitości kotleta, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Książka "Schronisko smaków" wydawnictwa Edipresse napisaną przez Magdę Gessler polecam z czystym sumieniem, np. tym, którzy tęsknią za górami, tęsknią za tą atmosferą, za smakami i zapachami.. a także Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odmienione schabowe składające się z podwójnego schabu a środek wypełnia zmiksowana cebula. Smaczne i proste w przygotowaniu. Przepis Magdy Gessler ale ja znalazłam go na blogu Prawo do gotowania z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Kocham gotować. Magda Gessler. Przepis na życie", Świat Książki, Warszawa 2011 Książka Magdy Gessler jest zbiorem przepisów na potrawy podzielone według kolorów mających symbolizować określone Zobacz więcej