przepisy kuchni hiszpańskiej

sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Kuchnia hiszpańska

Kuchnia hiszpańska 107

0
Kuchnia hiszpańska Kuchnia hiszpańska kojarzy mi się przede wszystkim z tapas, owocami morza, paellą i tortilla de patatas. Jest bardzo różnorodna ze względu na liczne wpływy. W starożytności przez Zobacz więcej
To już koniec kuchni orientalnej, ale nie koniec przepisów. Do nich jeszcze z pewnością wrócimy! W przyszłym tygodniu zapraszam Was na KUCHNIĘ HISZPAŃSKĄ! A już dziś po południu specjalnie dla Was Zobacz więcej
Sofrito nie jest potrawą samą w sobie, jest to bardziej rodzaj sosu używanego do przyrządzania rozmaitych dań, jednakże jego popularność w całej Hiszpanii i Ameryce Łacińskiej oraz szeroki wachlarz Zobacz więcej
Kuchnia hiszpańska nie jest jednolita, poszczególne potrawy różnią się między sobą w zależności od regionu. Na jej smak wpłynęło również położenie kraju, które umożliwiło czerpanie dobroci z morza, a Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
O kuchni "hiszpańskiej"

O kuchni "hiszpańskiej" 56

0
Długo zbierałam się co tego wpisu. Długo bo właściwie nie wiedziałam co napisać. Szłam na te warsztaty pełna entuzjazmu i zapału ponieważ poprzednie, w Trójmieście, były wspaniałe. Intuicja Zobacz więcej
19 listopada miałam przyjemność uczestniczyć w Warsztatach Rotondo "Kuchnia hiszpańska pachnąca kwiatami". Były to moje drugie warsztaty kulinarne i muszę przyznać, że było bardzo ciekawie, smacznie i Zobacz więcej
może być rozgotowany. Pod sam koniec wrzucamy owoce morza, świeżą natkę. Pomidory można wrzucić do środka potrawy albo tak jak my, udekorować nimi gotową paellę. Dodajemy też cąstki cytryn. Jeśli Zobacz więcej
, to odkąd weszliśmy do sali, wielka paeliera cały czas stała na palniku i się dusiła. Ale warto czekać te dwie godziny:) Krewetki w sosie pomidorowym Paluszki krabowe z sosem 1000 wysp Bakłażan z Zobacz więcej
Dziś o kilka słów o warsztatach, które miałam przyjemność niedawno poprowadzić. Całe pozytywne zamieszanie działo się w ubiegły wtorek, w nowootwartej akademii kulinarnej w„Rotondo”. Warsztaty kuchni Zobacz więcej
Na miły początek cyklu hiszpańskiego zapraszam do obejrzenia filmiku! Jest on relacją z warsztatów kulinarnych kuchni hiszpańskiej, które zorganizowałam na krótko przed podróżą. Zaprezentowane potrawy Zobacz więcej
Dziś chciałam Was serdecznie zaprosić na tydzień z kuchnią hiszpańską i portugalską które często goszczą na naszym stole. Po podróży w ubiegłym roku do Hiszpanii coraz więcej i częściej gotuję potrawy Zobacz więcej
W zeszłym tygodniu miałam przyjemność spotkać się w "babskim" gronie na warsztatach kulinarnych w restauracji Rotondo, która mieści się w Okrąglaku. Motywem przewodnim była kuchnia hiszpańska pachnąca Zobacz więcej
Hiszpańskiego tygodnia ciąg dalszy, czyli pikantna fasolowa tortilla z chorizo. Wygląda niepozornie, ale jest bardzo bardzo sycąca. I te kolorki :) Tortilla fasolowa z chorizo: 3 pomidory bez skóry i Zobacz więcej
Hiszpański wieczór. To lubię. Warsztaty prowadzi Julian Redondo-Bueno. W programie zupy, tortille i paella, a jeszcze deser. Przepisy będę dozować. Co do przepisu na paelle to cóż nie mogę się zgodzić Zobacz więcej
z chorizo autorka: Agamisu | blog: Agamisu Moje nowe ulubione danie z jarmużem i chorizo autorka: Agamisu | blog: Agamisu Glazurowane chorizo autorka: Agamisu | blog: Agamisu Arroz de Pato – Zobacz więcej
Zaproszenie na warsztaty z kuchni hiszpańskiej Kuchnia hiszpańska uważana jest za jedną z najzdrowszych,najbardziej bogatych i zróżnicowanych kuchni świata. Paella walencjańska,andaluzyjskiegazpacho, Zobacz więcej
Dziś ostatnie wytrawne danie kuchni hiszpańskiej (ostatnie z cyklu, ale nie ostatnie w życiu, o nie!). Już wkrótce desery. Ale póki co, chciałabym zaprezentować pyszną, gorącą, pikantną i pięknie Zobacz więcej
Obiecywałam kuchnię hiszpańską, więc oto ona. Na początek coś bardzo prostego, kolorowego, pysznego na gorąco i na zimno. Danie świetne jako obiad lub ciepła kolacja, sprawdziło się także w roli Zobacz więcej
Kuchnia hiszpańska zadziwia niezwykłym smakiem, unikalnym aromatem i prostotą. To właśnie te cechy sprawiły, że stała się ona jedną z najwyżej ocenianych tradycji kulinarnych w Europie. Jakie dania Zobacz więcej
Autor: Elisabeth Luard Tytuł: Kuchnia hiszpańska i portugalska Liczba stron:224 Liczba przepisów: ok. 200 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:ok 20-25 Całkowitym zbiegiem okoliczności, na dwa dni Zobacz więcej