przepisy kuchni hiszpańskiej

W zeszłym tygodniu miałam zaszczyt i brałam udział w niezwykłychwarsztatach kulinarnych z Davidem Gaboriaud i Maciejem Majewskim. Odbyły się one bowiem ze względu na premierę nowej książki wydanej Zobacz więcej
Łapię ostatnie promienie słońca tego dnia i zajadam się doskonałym deserem z szałwi hiszpańskiej i leśnymi malinami. Idealne połączenie i idealny smak, a w dodatku wszystko bez cukru choć zdarzyć się Zobacz więcej
Jesienny deser, czyli budyń z szałwii hiszpańskiej z owocami Czytaj więcej » Zobacz więcej
Deser, który dziś przedstawiam jest bardzo prosty do wykonania, od kilku dni zabieram go ze sobą do pracy i doskonale sprawdza się jako przekąska. Jest on baaaardzo czekoladowy, dzięki niemu nie mam Zobacz więcej
Sofrito nie jest potrawą samą w sobie, jest to bardziej rodzaj sosu używanego do przyrządzania rozmaitych dań, jednakże jego popularność w całej Hiszpanii i Ameryce Łacińskiej oraz szeroki wachlarz Zobacz więcej
Wczoraj w restauracji Blue Cactus w Warszawie odbyły się kolejne warsztaty kulinarne Paclana. Tematem przewodnim była Hiszpania. Nóż i Widelec też tam był. W menu, które przygotowywaliśmy pod Zobacz więcej
Wczoraj w restauracji Blue Cactus w Warszawie odbyły się kolejne warsztaty kulinarne Paclana. Tematem przewodnim była Hiszpania. Nóż i Widelec też tam był. W menu, które przygotowywaliśmy pod Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
O kuchni "hiszpańskiej"

O kuchni "hiszpańskiej" 58

Długo zbierałam się co tego wpisu. Długo bo właściwie nie wiedziałam co napisać. Szłam na te warsztaty pełna entuzjazmu i zapału ponieważ poprzednie, w Trójmieście, były wspaniałe. Intuicja Zobacz więcej
Znowu wzięło mnie na wspomnienia. Dokładnie rok temu moi rodzice spełnili kolejne moje marzenie, a raczej marzenie mojego synka, który powiedział do dziadka, że on bardzo by chciał zobaczyć małpki i Zobacz więcej
Ryż to podstawa kuchni azjatyckiej. Poznaj trzy przepisy na aromatyczne dania z ryżem - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zobacz więcej
Dziś o kilka słów o warsztatach, które miałam przyjemność niedawno poprowadzić. Całe pozytywne zamieszanie działo się w ubiegły wtorek, w nowootwartej akademii kulinarnej w„Rotondo”. Warsztaty kuchni Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam paellę, i była to właściwie paellowa improwizacja. Przepis znaleziony kilka lat temu w internecie, jak się okazało był niekompletny (po co miałabym się kłopotać z czytaniem go Zobacz więcej
Gulasz madrycki - danie armii hiszpańskiej - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip to content Strona główna Zobacz więcej
Przepyszny, domowy dżem z truskawek i wina! Genialne połączenie smaków! fot. D.Szymborska Zimą przywiozłam z Londynu dżemy owocowe z dodatkiem alkoholu, był taki z szampanem, prosecco i sherry. Były Zobacz więcej
Nowoczesne technologie pomagają nam w wielu dziedzinach życia. Czy telefon komórkowy może nam pomóc w gotowaniu? Tak, a możliwości wykorzystania tego urządzenia w kuchni są coraz szersze. Co Zobacz więcej
Przepis pochodzi z książki pt.: „Andaluzja Ole!” autorstwa Victorii Twead. Książka co prawda jest nie najlepsza, żeby nie powiedzieć – kiepska, ale przepis na pyszny cytrynowy biszkopt jest wart Zobacz więcej
Zaproszenie na warsztaty z kuchni hiszpańskiej Kuchnia hiszpańska uważana jest za jedną z najzdrowszych,najbardziej bogatych i zróżnicowanych kuchni świata. Paella walencjańska,andaluzyjskiegazpacho, Zobacz więcej
Dwa dni temu Wielkopolska Grupa Blogerów Kulinarnych miała kolejną pyszną okazję do spotkania i wspólnego gotowania. A to dzięki warsztatom z cyklu podróży kulinarnych organizowanych przez Rotondo . Zobacz więcej
Dziś ostatnie wytrawne danie kuchni hiszpańskiej (ostatnie z cyklu, ale nie ostatnie w życiu, o nie!). Już wkrótce desery. Ale póki co, chciałabym zaprezentować pyszną, gorącą, pikantną i pięknie Zobacz więcej
Obiecywałam kuchnię hiszpańską, więc oto ona. Na początek coś bardzo prostego, kolorowego, pysznego na gorąco i na zimno. Danie świetne jako obiad lub ciepła kolacja, sprawdziło się także w roli Zobacz więcej