przepisy kuchnia azjatycka

Kuchnia azjatycka to jedna z ulubionych kuchni świata. Kryje w sobie bogactwo smaków i aromatów. Jej niestygnąca popularność to wynik zachłyśnięcia się Orientem - tym co egzotyczne i tak różne od Zobacz więcej
W naszym kraju oprócz miłośników tradycyjnych potraw wciąż przybywa zwolenników także innych orientalnych smaków. Kuchnia azjatycka i polska pozornie różnią się od siebie, jednak coraz częściej możemy Zobacz więcej
Nieco ponad tydzień temu miałam okazję brać udział w warsztatach kuchni azjatyckiej organizowanych przez firmę Blue Dragon, o której wspominałam kilkukrotnie przy okazji ostatnich przepisów. Warsztaty Zobacz więcej
Kolejna propozycja kuchni azjatyckiej. Przepis pochodzi z ukochanej książki WOK. Brokuły w tej postaci są rewelacyjne w smaku, koniecznie do zrobienia! składniki: - brokuły świeże - krewetki Zobacz więcej
W niedzielę 27 października miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kuchni azjatyckiej w Oriental Markecie w Sopocie, wydarzeniu zorganizowanym przez Trójmiejską solniczkę i właścicieli Oriental Zobacz więcej
Podstawą każdej dobrze wyposażonej kuchni są…no właśnie noże. Ostre, lekkie i poręczne. Takie właśnie możemy dostać od Fiskars. Idealne w połączeniu z ostrzałką Roll-Sharp. Do przetestowania Zobacz więcej
Kilka dni temu miałam przyjemność uczestniczyć wraz z grupą kilkunastu blogerek w warsztatach kuchni azjatyckiej, które prowadził Wilson Chung - Szef Kuchni marki Blue Dragon. Wilson jest z Zobacz więcej
Niezrównana kuchnia azjatycka. Ponad 200 smakowitych przepisów Dzięki uprzejmości portalowi Polska Gotuję otrzymałam książkę "Niezrównana kuchnia azjatycka. Ponad 200 smakowitych przepisów." Wydawca : Zobacz więcej
Tak się przyjemnie złożyło, że 11 października miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kuchni azjatyckiej organizowanych przez Blue Dragon. Warsztaty te poprowadził specjalnie dla nas szef kuchni Zobacz więcej
W czwartek 11 października wraz z wesołą grupą blogerek z Poznania i okolic wybrałam się na warsztaty kuchni azjatyckiej organizowane przez firmę Blue Dragon, z udziałem słynnego kucharza Wilsona Zobacz więcej
W ostatnim czasie odwiedziłem kilka azjatyckich knajpek we Wrocławiu, w poszukiwaniu najlepszej z nich. Trafiłem zarówno na świetne jedzenie w Mai Lan, jak i na dramat w Ha-Noi. Na naszym Facebookowym Zobacz więcej
Kolejne danie na obiad w kuchni azjatyckiej to kurczak w mleczku kokosowym z curryz dodatkiemsezamu. Przepyszne połączenie smaków i aromatów. Polecam jako jedno z wielu dań kuchni azjatyckiej. Zobacz więcej
Kasza manna z mąką kokosową podana z mango, ricottą oraz różanymi truflami z daktyli, nerkowców, orzechów włoskich i wiórek kokosowych Coconut flour semolina topped with mango, ricotta and rose Zobacz więcej
Ostatnio uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych, które poprowadził szef kuchni marki Blue Dragon Wilson Chung. Event rozpoczął się mini wykładem o składnikach dań kuchni azjatyckiej, po którym Zobacz więcej
Moja przygoda z kuchnią azjatycką w doborowym towarzystwie Relacja Katowice – Bielsko, dwie spontaniczne i pazerne na smaczne życie dziewczyny, wylądowały na pokazie z kuchni azjatyckiej, Zobacz więcej
Początek października obfitował w kulinarne wydarzenia dla mojego bloga. Jednym z nich były warsztaty kuchni azjatyckiej z produktami Blue Dragon, prowadzone przez szefa kuchni Wilsona Chunga. Zobacz więcej
Piąty półfinał BlogerChef’a traktował o kuchni azjatyckiej, więc o kuchni azjatyckiej był również test wiedzy. Zobaczcie na jakie pytania odpowiadali uczestnicy konkursu! 1. Zaznacz niepoprawne Zobacz więcej
, przedstawiciele mediów (informacyjnych, kulinarnych, lifestyle’owych) oraz Partnerów BlogerChef’a. Po części „teoretycznej” przyszła pora na część praktyczną. Mirek Drewniak poprowadził kulinarne Zobacz więcej
Autor:Anderson, Parker, Richardson, Rutheford, Vassallo Tytuł:Niezrównana kuchnia azjatycka Liczba stron:303 Liczba przepisów:ponad 200 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:30 Muszę przyznać, że samo Zobacz więcej
Nigdy nie pomyślałabym o takim połączeniu: ryż w azjatyckich przyprawach, łosoś, wędzony pstrąg, jajka na twardo i natka pietruszki. I jak wiele bym straciła, gdybym go nie spróbowała. Jest to po Zobacz więcej