przepisy kuchnia azjatycka

{{headerMessage}}
Kuchnia azjatycka to jedna z ulubionych kuchni świata. Kryje w sobie bogactwo smaków i aromatów. Jej niestygnąca popularność to wynik zachłyśnięcia się Orientem - tym co egzotyczne i tak różne od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W naszym kraju oprócz miłośników tradycyjnych potraw wciąż przybywa zwolenników także innych orientalnych smaków. Kuchnia azjatycka i polska pozornie różnią się od siebie, jednak coraz częściej możemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nieco ponad tydzień temu miałam okazję brać udział w warsztatach kuchni azjatyckiej organizowanych przez firmę Blue Dragon, o której wspominałam kilkukrotnie przy okazji ostatnich przepisów. Warsztaty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja kuchni azjatyckiej. Przepis pochodzi z ukochanej książki WOK. Brokuły w tej postaci są rewelacyjne w smaku, koniecznie do zrobienia! składniki: - brokuły świeże - krewetki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podstawą każdej dobrze wyposażonej kuchni są…no właśnie noże. Ostre, lekkie i poręczne. Takie właśnie możemy dostać od Fiskars. Idealne w połączeniu z ostrzałką Roll-Sharp. Do przetestowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka dni temu miałam przyjemność uczestniczyć wraz z grupą kilkunastu blogerek w warsztatach kuchni azjatyckiej, które prowadził Wilson Chung - Szef Kuchni marki Blue Dragon. Wilson jest z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niezrównana kuchnia azjatycka. Ponad 200 smakowitych przepisów Dzięki uprzejmości portalowi Polska Gotuję otrzymałam książkę "Niezrównana kuchnia azjatycka. Ponad 200 smakowitych przepisów." Wydawca : Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak się przyjemnie złożyło, że 11 października miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kuchni azjatyckiej organizowanych przez Blue Dragon. Warsztaty te poprowadził specjalnie dla nas szef kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
też okazję poznać kolejne dwie znane dobrze z kontaktów internetowych. W przerwach i podczas gotowania urządzałyśmy sobie blogerskie pogaduszki. ja szczególnie ucieszyłam się z obecności Makaroniar – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ostatnim czasie odwiedziłem kilka azjatyckich knajpek we Wrocławiu, w poszukiwaniu najlepszej z nich. Trafiłem zarówno na świetne jedzenie w Mai Lan, jak i na dramat w Ha-Noi. Na naszym Facebookowym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne danie na obiad w kuchni azjatyckiej to kurczak w mleczku kokosowym z curryz dodatkiemsezamu. Przepyszne połączenie smaków i aromatów. Polecam jako jedno z wielu dań kuchni azjatyckiej. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wólka Kosowska zawsze kojarzyła nam się z chińskim centrum zakupowym i małym azjatyckim miasteczkiem. Do czasu, aż pewnego dnia zajechaliśmy tam w kilkoma bloggerami na „śniadanie” :) I co nas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wieprzową icebulą; surówka z białej kapusty, marchewki i koperku Inspirowane nudlami z batatów z wieprzowiną mojego współlokatora. Z braku owego makaronu podmieniony na ryżowy, z polędwiczką duszoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych, które poprowadził szef kuchni marki Blue Dragon Wilson Chung. Event rozpoczął się mini wykładem o składnikach dań kuchni azjatyckiej, po którym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja przygoda z kuchnią azjatycką w doborowym towarzystwie Relacja Katowice – Bielsko, dwie spontaniczne i pazerne na smaczne życie dziewczyny, wylądowały na pokazie z kuchni azjatyckiej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Początek października obfitował w kulinarne wydarzenia dla mojego bloga. Jednym z nich były warsztaty kuchni azjatyckiej z produktami Blue Dragon, prowadzone przez szefa kuchni Wilsona Chunga. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piąty półfinał BlogerChef’a traktował o kuchni azjatyckiej, więc o kuchni azjatyckiej był również test wiedzy. Zobaczcie na jakie pytania odpowiadali uczestnicy konkursu! 1. Zaznacz niepoprawne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, przedstawiciele mediów (informacyjnych, kulinarnych, lifestyle’owych) oraz Partnerów BlogerChef’a. Po części „teoretycznej” przyszła pora na część praktyczną. Mirek Drewniak poprowadził kulinarne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autor:Anderson, Parker, Richardson, Rutheford, Vassallo Tytuł:Niezrównana kuchnia azjatycka Liczba stron:303 Liczba przepisów:ponad 200 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:30 Muszę przyznać, że samo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nigdy nie pomyślałabym o takim połączeniu: ryż w azjatyckich przyprawach, łosoś, wędzony pstrąg, jajka na twardo i natka pietruszki. I jak wiele bym straciła, gdybym go nie spróbowała. Jest to po Zobacz więcej