przepisy kulinarne bób gotowany

pięknie zniszczone, w cudnych, cudnych kolorach, na jednym końcu innym niż na drugim :) Szacuję że ze starej podłogi. Długie na dwa metry. Muszę je gdzieś postawić. Na razie leżą sobie na środku Zobacz więcej
Niedawno miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, na których rozmawialiśmy o zasadach kuchni 5 przemian oraz gotowaliśmy potrawy z kaszy. Dania i napoje były propozycjami śniadaniowymi. Zobacz więcej
Sałatka z bobu, pomidorów i wędliny Dzisiaj zamieszczam zdjęcia sałatki z bobu, jaką ostatnio przygotowałam. Odkąd bób pojawił się w tym roku na straganach – sałatki z bobu pojawiały się na blogach Zobacz więcej
Jak czytelnicy bloga wiedzą, lubię groszek. Lubię także bób. Pod wpływem programów kulinarnych, w których Jamie Oliver kuca wśród grządek i zachwyca się młodym bobem, wysiałam trochę tych strączkowych Zobacz więcej
Poświąteczno-noworocznym menu nabraliśmy ochoty nalżejszą kuchnię. Przygotowałam bardzo smaczną sałatkę zbobem wroli głównej. Przepis przewiduje co prawda bób świeży, gotowany zkoperkiem, alezbraku Zobacz więcej
Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą są idealną przekąską na imprezę. Szybkie i smaczne, a do tego bardzo dietetyczne! Polecam! Składniki: 2 cukinie 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Zobacz więcej
płynącej ze sztuki kulinarnej. 100 lat! :) www.akademiakulinarnawhirlpool.pl www.marcoghia.pl SKŁADNIKI: plaster leszcza 2 szklanki bobu 3 łyżki jogurtu naturalnego kilka ziemniaków czosnek łyżka Zobacz więcej
Dzis nastał ten dzień dziś parpar postanowiła stworzyć bloga kulinarnego może jej pasja do gotowania powinna ujrzeć światła dziennego... Na dobry początek lekka zupka...bo na dworze nie zbyt Zobacz więcej
lasotka
lasotka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lasotka
Pasta boberowa..

Pasta boberowa.. 71

0
Raz.! Dwa..! W odpowiedzi na zamieszczone ogłoszenie w grupie kulinarne…zrobiłam eksperymentalna pastę, uwaga z Bobu. Smak potrzebuje swojego wzbogacenia. moim zdaniem nadaje się jako dodatek do Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Po prostu bób

Po prostu bób 282

0
Oczywiście, że jadam mięso! Ale niekoniecznie latem . . . wczesną jesienią też nie. Niejednokrotnie pisałam już jak bardzo kocham ten czas. Od początku lipca do końca października żyję w kulinarnym Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm: Dlaczego problemy się mnożą jak króliki, a pieniądze – impotenty? Wiesław Dymny Kolejne irańskie kuku. Jest to świetna potrawa na piknik lub szybki lunch. Zamiast groszku można użyć Zobacz więcej
Uwielbiam bób i najsmaczniejszy jest właśnie latem! Postanowiłam przygotować nieco inną wersję tego warzywa niż klasycznie ugotowana z masłem. Bób podałam z suszonymi pomidorami i świeżą miętą. Zobacz więcej
dianastar
dianastar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tanie Gotowanie
Letnia zupa jarzynowa

Letnia zupa jarzynowa 327

0
przepis na ok.5 porcji zupa letnia garść żółtej fasolki szparagowej garść bobu garść różyczek kalafiora 1 cukinia 1/2 czerwonej papryki 4 ziemniaki łyżka koncentratu pomidorowego 300 g wędzonego Zobacz więcej
Dzień dobry! Dawno nie było nowego przepisu, minął już tydzień od ostatniego. Nie wiem czy to lenistwo, czy praca nadApetytem, czy jeszcze coś innego. Gotować gotuję oczywiście, jednak a to się nie Zobacz więcej
Dużo pracy, mało czasu a pełno moich kulinarnych zdjęć zalega jeszcze na aparacie i cierpliwie czeka na swoją kolej (dużo beglutenowych!) W końcu znajdę czas, wybiorę, obrobię i opublikuję... Póki co Zobacz więcej
Na początek lata czekam z wielu powodów. Jednym z nich - kulinarnym - jest pojawienie się w sklepach i na straganach młodego, pysznego bobu. Powiem wam, że fanką bobu jestem totalną. Uwielbiam go w Zobacz więcej
Dzień dobry! Kiedy przychodzi wiosna pojawiają się nowalijki, botwinka, wiele świeżych warzyw, kiedy przychodzi lato, pojawiają się wyczekiwane owoce, truskawki, czereśnie, jagody i pojawia się też Zobacz więcej
Wczoraj na moim Fan Page powstała dyskusja jak gotować bób żeby był dobry ? postanowiłam to sprawdzić i przygotować bób tak: do pojedzenia, jako dodatek do obiadu lub jako smaczną przekąskę :) Moje Zobacz więcej
pietruszki 1 łyżka oleju Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (jeśli używamy mrożonego bobu to ok. 25-30 minut). Odcedzamy i przykrywamy żeby nie ostygł. Szynkę kroimy w paseczki i podsmażamy Zobacz więcej
12 i 13 stycznia wzięłam udział w warsztatach kulinarnych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Tematem przewodnim warsztatów były mięsa. Były to moje drugie warsztaty kulinarne. Miałam okazję Zobacz więcej