przepisy kulinarne dla cukrzyków

Co robią bloggerki śniadaniowo-kulinarne kiedy się spotkają? Gotują! A już na śniadanie przed półmaratonem musiało być coś pożywnego, a do tego pysznego. Ja rzuciłam pomysł, Emma smażyła, Sylwia Zobacz więcej
Znana od czasów prehistorycznych, mimo swych licznych wartości odżywczych zepchnięta poza kulinarny nawias. Soczewica, to jedna z najzdrowszych roślin strączkowych o bogatym repertuarze dań, które Zobacz więcej
kilka dni temu Adrijahzaprosiła mnie do swojej akcji kulinarnej "nakarm cukrzyka jesienią". nie poczułam przy tym temacie jakiegoś szczególnego podekscytowania, zwłaszcza że (przyznaję się) Zobacz więcej
Zdarzyło wam się mieć nieodpartą ochotę na grzeszek kulinarny, na mały fast food. Wiecie, że niezdrowe, że ociekające tłuszczem, że prowadzi do cukrzycy, miażdżycy i chorób serca, że uzależnia, ale Zobacz więcej
www.menudiabetyka.pl. W związku z projektem będę także cyklicznie zamieszczać wpisy dotyczące cukrzycy i tego jak sobie z nią radzić w kuchni. Dania pozytywnie zaopiniowane przez dietetyczkę Koalicji Zobacz więcej
Już 25 lipca w Poznaniu, widzimy się na Targach Healing Diet - na które serdecznie wszystkich zapraszam!Będę dla Was gotować podczas [warsztatów kulinarnych] - oprócz mnie, pojawią się także "gwiazdy" Zobacz więcej
Dlaczego nie uprawiamy tej rośliny, tak aby była ogólnie dostępna. Korzeń Yacona jest słodki i w smaku podobny nieco do topinabura, czyli ma lekko słonecznikowo-owocową nutę. Mimo, że jest słodki, Zobacz więcej
cukier i nie jest cukrem rafinowanym, ale to też cukier! Do czego zmierzam. Otóż często się spotykam ze stwierdzeniem zamienniki cukru jak agave, miód, cukier kokosowy, syrop kukurydziany… Kochani to Zobacz więcej
zachorowania na cukrzycę typu 2. Dynia może także w znacznym stopniu ograniczać zapotrzebowanie na insulinę u osób, które już chorują na cukrzycę. Warto pamiętać, że sama dynia nie jest wskazana w Zobacz więcej
Wynik mojego kolejnego eksperymentu kulinarnego: ciastka bardzo zdrowe, bardzo dietetyczne i z mnóstwem dobroczynnego błonnika. Idealne dla cukrzyków i osób na diecie: nie zawierają cukru ani mąki i Zobacz więcej
masy migdałowej wyłożyłam umyte, osączone jagody i posypałam kruszonką Piec dalej przez 30 min. w temp. 200 stopniach C. Przepis znalazłam w starych notatkach kulinarnych. W ten sposób pożegnałam Zobacz więcej
Wydawnictwo: Nowa Proza Data wydania: 2013Format : KsiążkaIlość stron: 416Półka: posiadamDo kupienia: Gandalf, Merlin, Matras Bardzo cieszę się, gdy na rynku pojawiają się pozycje kulinarne, które Zobacz więcej
Często na swojej drodze spotykam bardzo fajne produkty. Często jestem gościem na wszelkiego rodzaju targach, wystawach, imprezach kulinarnych, gdzie swoje produkty prezentują fajni producenci. W Zobacz więcej
obciążeniach musi pani uważać, by nie nabawić się cukrzycy. W głowie słyszałam "nabiał stop" i choć rozumiałam, co pani Dr powiedziała, dopytywałam jak blondynka: zero kefirów, maślanki, jogurtów? I Zobacz więcej
Babeczki z owocami - proste przepisy kulinarne | Przepisy łatwe, szybkie i smaczne Przepisy łatwe, szybkie i smaczne Dietetyczne Do spiżarni Konkrety Przegryzki Sałatki Słodkości Zupy Menu Babeczki z Zobacz więcej
Domowe octy smakowe można wyrabiać w prosty sposób z owoców, ziół, kwiatów, miodu itp. Zawierają dużo witamin, składników odżywczych i nie zawierają konserwantów. Są zdrowym dodatkiem kulinarnym Zobacz więcej
KULINARNIE NIEBANALNIE w MEDIACHKulinarnie-Niebanalnie | Kulinarnie-Niebanalnie Kulinarnie-NiebanalnieBlog kulinarny z dużą porcją informacji o odżywianiu oraz banalnymi przepisami na niebanalne dania Zobacz więcej
i neutralizujący substancje toksyczne. Posiadają, podobnie jak czosnek lub cebula bakteriobójcze substancje, fitocyny. Ich zasadotwórcze i moczopędne właściwości decydują o zalecaniu ich spożywania w Zobacz więcej
i neutralizujący substancje toksyczne. Posiadają, podobnie jak czosnek lub cebula bakteriobójcze substancje, fitocyny. Ich zasadotwórcze i moczopędne właściwości decydują o zalecaniu ich spożywania w Zobacz więcej
korzystne w raku sutka. Zawierają sporo substancji włóknistych, zmniejszających poziom cholesterolu we krwi. Mają także działanie przeciwwirusowe i korzystnie działają w chorobie wrzodowej. Są Zobacz więcej