przepisy kulinarne michaela

KlaraFina
KlaraFina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Ugryźć Japonię

Ugryźć Japonię 53

0
{{headerMessage}}
orientalnej whipermarketach ipojawiania się wwiększych miastach kolejnych specjalistycznych sklepów, nasza wiedza na temat kuchni japońskiej jest wciąż bardzo ograniczona. Na szczęście wksięgarniach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powstały z myślą o Dniu Rocka organizowanym w mojej szkole. Są proste do zrobienie, baza to kruche ciasto z przepisu Michaela Roux, a góra to królewski lukier . Cegiełki i napis Pink Floyd zrobiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w Hollywood. Wyskoczyło mi nazwisko Polaka, Nestora Grojewskiego, który gotował dla Martina Scorsese na planie filmu „Gangi Nowego Jorku”, dla aktorów Matt Daymon i Jud Law na planie filmu „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przeglądałam wczoraj moje ulubione blogi kulinarne i na jednym z nich znalazłam ten oto syrop piernikowy. Przepis przejrzałam i stwierdziła, że jest szybki w wykonaniu i genialnie smakuje jako dodatek Zobacz więcej
Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane Pozamiatane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotowane Pozamiatane
Kimczi

Kimczi 19

2
{{headerMessage}}
Niedawno założyłam sobie konto na Netflixie i nadrabiam zaległości w filmach kulinarnych. Zwykle są strasznie nudne, ale trafiłam na perełkę czyli “Cooked” na podstawie książki Michaela Pollana. To Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) http://tastycolours.blogspot.com/2010/06/dumplings-pierogi-with-lamb-morels-and.html (recenzja książki Michaela Booth’s pod tytułem „Le Sacre Cordon Bleu”– absolwenta szkoły Le Cordon Bleu – na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale, żeby nie przeszkadzać w wykładzie, rozmawialiśmy mailowo ;) Jakie jest Twoje najwcześniejsze wspomnienie związane z jedzeniem? Klasa gotowania w szkole. W kogo chciałabyś rzucić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wywiad, trochę zaczytania i mocne postanowienie poprawy! Na widelcu pojawiła się metoda Michaela Montignac'a. Po części to ze mną została do dziś, bo parafrazując klasyka "nie da się odzobaczyć tego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Choć bloga prowadzę stosunkowo od niedawna, to gotowanie - a w szczególności pieczenie- od zawsze było jedną z moich ogromnych pasji. Drugą obok muzyki. Tym bardziej cieszy mnie fakt, że wzięłam Zobacz więcej
Wegantastic
Wegantastic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegantastic!
Inspirująca Ella Woodward

Inspirująca Ella Woodward 100

0
{{headerMessage}}
Historii Sztuki na uczelni St Andrews, stworzyła cieszącą się ogromną popularnością aplikację na telefon z jej przepisami, a obecnie przygotowuje książkę kucharską, prowadzi warsztaty kulinarne oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyrafinowane dania z lokalnych ingrediencji. Dzięki jego książkom i telewizyjnemu programowi kulinarnemu "I Love toEat", Ameryka pokochała posiłki ugotowane ze świeżych produktów a nie z puszki. Zobacz więcej
Katarzyna Czerniawska
Katarzyna Czerniawska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
o-smaku
ryż z fasolą

ryż z fasolą 191

0
{{headerMessage}}
przygotowuję osobno fasolę w sosie pomidorowym, którą podaję z ryżem na sypko. W poniższym przepisie jest to danie jednogarnkowe, bo tak jest po prostu najszybciej. Do gotowania ryżu można użyć wody, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na początku grudnia miałam okazję wziąć udział w warsztatach, gdzie nauczyłam się wykonywać świąteczne dekoracje. Prowadzącą była ukochana Kornelia Pieniak-dekoratorka, florystka, scenografka i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
FANTASTYCZNE ciasta - np. kremówki czy tofurniki na tysiąc sposobów!), z których dochód ("co łaska") przeznaczamy na bieżące potrzeby Vivy!, a czasem na Przystań Ocalenie czy konkretne potrzebujące Zobacz więcej
smakologia
smakologia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakologia
Smakologia- czas start!

Smakologia- czas start! 45

0
{{headerMessage}}
- łączy nas (poza miłością do Georga Michaela) zachwyt nad chrupiącymi plackami ziemniaczanymi, świeżą bagietką z pastą jajeczną czy klasyczną szarlotką. Jednak jak w każdym, nawet najbardziej zgranym Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Jabłkowa baklawa

Jabłkowa baklawa 189

0
{{headerMessage}}
Idąc za ciosem postanowiliśmy wykorzystać ciasto filo i upiec coś słodkiego. Bardzo lubimy klasyczną baklawę, ale mieliśmy ochotę na coś mniej standardowego. Na szczęście, trafiliśmy na przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poczuli ducha rywalizacji i postanowili dołożyć starań, aby to właśnie ich dziecko miało najładniejsze bento w klasie. Ci, którzy w kuchni nie czuli się wystarczająco mocni, jęli zapisywać się na Zobacz więcej
Przepis na Amerykę
Przepis na Amerykę Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepis na Amerykę
UGOTOWANY

UGOTOWANY 38

0
{{headerMessage}}
Przepis na Amerykę. Blog kulinarno-koolturalny Marty Madigan: UGOTOWANY UGOTOWANY Moja amerykańska bratowa podarowała mi książkę Michaela Pollana "Food Rules: An Eater's Manual"("Jak jeść - Przewodnik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nich przetestowaliśmy i wszystkie bardzo lubimy. Dzisiaj przedstawiamy listę 5 aplikacji w języku angielskim. Wkrótce pojawi się też lista aplikacji po polsku. 1. FOOD NETWORK IN THE KITCHEN Zobacz więcej