przepisy na wina z derenia

, ale to zdecydowanie za mało. Czekam na kandyzowane jabłka, orzechy w karmelu i inne przysmaki. A tym czasem spacer co roku umila mi kubeczek grzanego wina, po którym zawsze lekko szumi mi w głowie;) Zobacz więcej
ząbki czosnku, 50 ml sosu sojowego, olej z pestek winogron, 10 dag orzechów nerkowca, 1 papryka czerwona, 2 podwójne filety z kurczaka, 1 woreczek ryżu, 200 ml bulionu, 100 ml wina śliwkowego Zobacz więcej
Parmigiano Reggiano prosto z Włoch ( wyprodukowany przez Polaka pasjonata:)) Węgierskie wina i znów polskie konfitury... Kącik Węgierski: i polska klasyka...: Znalazłam też moja ulubioną śmietanę! :) Zobacz więcej
tłuszcz · czerwona kapusta · żurawina · czerwone wino · miód · dynia 0.300kg · kozi ser ok. 0.100kg · mleko · sos mięsny · dereń Przygotowanie: GĘŚ Udka solimy, pieprzymy, nacieramy majerankiem Zobacz więcej
i czosnku niedźwiedziego! :) SKŁADNIKI: 1 kg schabu z dzika 200 ml oliwy żubrowej 500 g pasternaku 100 g jabłka 500 ml mleka 300 g borowików 150 g masła 100 g miodu 3 szt. szalotki 4 ząbki czosnku Zobacz więcej
Dereń jadalny - doskonały na przetwory i nalewki. Dereń jadalny lub właściwy (Cornus mas) nie jest naszym rodzimym gatunkiem. Został sprowadzony do naszego kraju bardzo dawno temu z uwagi na wyjątkowe Zobacz więcej
wielogatunkowy żywopłot ze szczególnym uwzględnieniem krzewów owocujących. Z tego bogactwa sami wykorzystujemy tylko trochę (głóg, berberys, dzikie porzeczki, świdośliwa, dzika wiśnia, mirabelka, Zobacz więcej
danie z policzków wołowych Policzki wołowe duszone i podwędzane z musem pietruszkowym, pietruszkowym pesto oraz dwiema konfiturami – z agrestu i moreli Policzki wołowe były wcześniej uduszone w winie Zobacz więcej
od półwytrawnego wina z granatu, soku z granatu, soku z moreli i soku z derenia (ten ostatni zdecydowanie wygrał, choć i wino z granatu serdecznie polecam!). Przystawki okazały się prawie pełną gamą Zobacz więcej
, nalewki i wina, dodajemy do ciast i deserów (surowe i przetworzone). Zbiory:SIERPIEŃ/WRZESIEŃ Dojrzewa dość nierównomiernie, zbieramy całe baldachy dojrzałych czarnych i lśniących owoców. Zobacz więcej
, nalewki i wina, dodajemy do ciast i deserów (surowe i przetworzone). Zbiory:SIERPIEŃ/WRZESIEŃ Dojrzewa dość nierównomiernie, zbieramy całe baldachy dojrzałych czarnych i lśniących owoców. Zobacz więcej
ciężka harówka. A im efekt bardziej „Wow!” tym więcej godzin pracy i przygotowań za tym stoi. Pomoc drugiej osoby, szczególnie tak zorganizowanej jak Ania jest nieoceniona. Dlatego coraz częściej Zobacz więcej
dopadało nas zimowe przeziębienie. Makaron z truskawkami i śmietaną, którym zajadałam się w przedszkolu.Czekoladę mleczną z Goplany, potrawkę z kurczaka (taką z białym sosem, groszkiem i marchewkę) Zobacz więcej
punkt wycieczki. Będziecie bowiem gościć w tłoczni Maurera w Łącku, gdzie czeka na was degustacja soków i destylatów - m. in. słynnej łąckiej śliwowicy, gruszkowicy, win owocowych i jabcoka - czyli Zobacz więcej
ilości działaja przeczyszczająco. Lepiej jednak sprawdzają się w przetworach, można je przyrządzać na wiele sposobów; robimy z nich soki, dżemy, nalewki i wina, dodajemy do ciast i deserów (surowe i Zobacz więcej
. Ten okazał się kontrowersyjny, bo w jego skład wchodzi szarpana głowizna, chrupiące uszy, boczek i remolada z selera. Wszystko podkręcone sosem tatarskim. Niekoniecznie potrzebnym, bo wydawało się, Zobacz więcej
prezentów na mecie była niczego sobie. Byłoby dużo fajniej, gdyby więcej osób zdecydowało się wystartować. A dlaczego frekwencja była taka niska? Gdybym miała obstawiać, powiedziałabym, że to wina Zobacz więcej