przepisy na wina z derenia

, ale to zdecydowanie za mało. Czekam na kandyzowane jabłka, orzechy w karmelu i inne przysmaki. A tym czasem spacer co roku umila mi kubeczek grzanego wina, po którym zawsze lekko szumi mi w głowie;) Zobacz więcej
ząbki czosnku, 50 ml sosu sojowego, olej z pestek winogron, 10 dag orzechów nerkowca, 1 papryka czerwona, 2 podwójne filety z kurczaka, 1 woreczek ryżu, 200 ml bulionu, 100 ml wina śliwkowego Zobacz więcej
Parmigiano Reggiano prosto z Włoch ( wyprodukowany przez Polaka pasjonata:)) Węgierskie wina i znów polskie konfitury... Kącik Węgierski: i polska klasyka...: Znalazłam też moja ulubioną śmietanę! :) Zobacz więcej
damy radę! Z gęsiną jest tak jak ze wszystkimi produktami w kuchni – im lepszego są gatunku tym końcowy efekt dania jest smaczniejszy. Tutaj przepis, który może do najłatwiejszych nie należy, a Zobacz więcej
i czosnku niedźwiedziego! :) SKŁADNIKI: 1 kg schabu z dzika 200 ml oliwy żubrowej 500 g pasternaku 100 g jabłka 500 ml mleka 300 g borowików 150 g masła 100 g miodu 3 szt. szalotki 4 ząbki czosnku Zobacz więcej
Dereń jadalny - doskonały na przetwory i nalewki. Dereń jadalny lub właściwy (Cornus mas) nie jest naszym rodzimym gatunkiem. Został sprowadzony do naszego kraju bardzo dawno temu z uwagi na wyjątkowe Zobacz więcej
wielogatunkowy żywopłot ze szczególnym uwzględnieniem krzewów owocujących. Z tego bogactwa sami wykorzystujemy tylko trochę (głóg, berberys, dzikie porzeczki, świdośliwa, dzika wiśnia, mirabelka, Zobacz więcej
danie z policzków wołowych Policzki wołowe duszone i podwędzane z musem pietruszkowym, pietruszkowym pesto oraz dwiema konfiturami – z agrestu i moreli Policzki wołowe były wcześniej uduszone w winie Zobacz więcej
od półwytrawnego wina z granatu, soku z granatu, soku z moreli i soku z derenia (ten ostatni zdecydowanie wygrał, choć i wino z granatu serdecznie polecam!). Przystawki okazały się prawie pełną gamą Zobacz więcej
bardziej świadomie, zdrowo i lokalnie, dlatego warto wiedzieć jakie skarby rosną w okolicy. Rośliny, które będę opisywać spotykacie pewnie często na spacerach; o niektórych może nie słyszeliście, o Zobacz więcej
bardziej świadomie, zdrowo i lokalnie, dlatego warto wiedzieć jakie skarby rosną w okolicy. Rośliny, które będę opisywać spotykacie pewnie często na spacerach; o niektórych może nie słyszeliście, o Zobacz więcej
ciężka harówka. A im efekt bardziej „Wow!” tym więcej godzin pracy i przygotowań za tym stoi. Pomoc drugiej osoby, szczególnie tak zorganizowanej jak Ania jest nieoceniona. Dlatego coraz częściej Zobacz więcej
ugości pensjonat Zagroda Magija TWÓRCZE BIESZCZADY – magiczne, kameralne miejsce, w którym można odpocząć od zgiełku miasta, „naładować akumulatory” oraz cieszyć się niepowtarzalnym urokiem Zobacz więcej
punkt wycieczki. Będziecie bowiem gościć w tłoczni Maurera w Łącku, gdzie czeka na was degustacja soków i destylatów - m. in. słynnej łąckiej śliwowicy, gruszkowicy, win owocowych i jabcoka - czyli Zobacz więcej
zbieraczy czarnego bzu, założone w 1399r. które posiadało kiedyś rozległe tereny porośnięte bzem pod Londynem. Jednym z jego zadań jest kontrola jakości wina bzowego. Jak jemy: Owoce bzu nie mają Zobacz więcej
5/10 pkt Carbonara Naleśnikowa, czyli klasyczny sos śmietanowy z pancettą i natką, podany na makaronie naleśnikowym Jedno z najmniej wyszukanych i pomysłowych dań festiwalu. Weszłam, zamówiłam, Zobacz więcej