przepisy w wolnowarze - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 53

powoli duszona wieprzowina z warzywami - w wolnowarze

Stare Gary

...Jak zwykle w wolnowarze wygodnie i bez kłopotu. Danie smaczne, chociaż może zamiast boczku, lepszy będzie inny kawałek wieprza.  Przepis pochodzi z  książki "The complete Slow Cooker" autorstwa Sary Levis.  składniki ok 900 g chudego boczku, bez skóry i kości, umytego i osuszonego 1 łyżeczka oliwy 1 cebula, posiekana 1 czerwona papryka...

Golonka duszona z kapustą - w wolnowarze

Stare Gary

...Danie w sam raz do zrobienia w wolnowarze. Kapusta, po tylu godzinach duszenia,  jest  bardzo aromatyczna, co sprawdziłam już wcześniej gotując bigos. Mięso miękkie i  różowe w środku co jest zasługą długiego peklowania. Można oczywiście kupić gotową peklowaną golonkę , ale sądzę, że zrobiona w domu będzie lepsza. Wymaga tylko cierpliwości...

Wywar w wolnowarze – idealny dla zabieganych

wolnakuchnia.pl

...Wywar w wolnowarze – idealny dla zabieganych Wyobraźcie sobie, że wracacie do domu zmęczeni po całym dniu, a już w drzwiach wita Was zapach domowego i pożywnego posiłku. Bez potrzeby odgrzewania, zamawiania na wynos i zmywania sterty garnków i patelni. Wystarczy, że przed wyjściem do pracy wrzucicie do jednego naczynia składniki na gulasz, zupę...

Warzywa długo duszone czyli prawie Briami - w wolnowarze

Stare Gary

...Briami to grecka potrawa z warzyw i sera, ułożonych warstwami w naczyniu i długo pieczonych. Wydawało mi się,że to idealne danie do zrobienia w wolnowarze. Piekłam dłużej niż podano w przepisie. Warzywa wyszły smaczne, jednak następnym razem pozmieniam kolejność warstw. Wymagają też, moim zdaniem, większego doprawienia w trakcie układania...

Jagnięcina zapiekana z warzywami czyli prawie mussaka w wolnowarze

Stare Gary

...To danie to taka oszukana i uproszczona  wersja greckiej mussaki. Z mussaką ma właściwie wspólne tylko składniki ( i to bez sosu beszamelowego), natomiast sposób wykonania zupełnie inny. Na dodatek danie okazało się wyjątkowo mało fotogeniczne. Ale przepis zamieszczam, gdyż myślę, iż smak warzyw i jagnięciny uduszonych w wolnowarze i wygoda...

Wołowina w winie, z wolnowara

Polskie South Beach

...Niby już wiosna, słońce i tak dalej, ale bywa jeszcze zimno - no i nie samą sałatą żyje człowiek. Dziś proponuję duszoną wołowinę, która nie wymaga żadnych przygotowań i robi się sama, bo w wolnowarze! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/...

Pikantny kurczak w pomidorach

Polskie South Beach

...Nie policzę, ile razy słyszałam pytanie o to, kiedy ja mam czas gotować. Normalnie - czasem w ciągu dnia, czasem wieczorem. Często gotuję większą ilość jakiejś potrawy i potem ją zamrażam, bo dzięki temu oszczędzam czas. Ale prawdziwe oszczędzanie czasu to gotowanie w wolnowarze. Odkąd przeczytałam o tym urządzeniu w blogu Kalyn's Kitchen...

Tajine - potrawa marokańska (tadżin, tagine)

Kulinaria – potrawy z różnych stron świata

...garnek i gotować około 4 godzin pod przykryciem. Po 4 godzinach dadać pokrojone w słupki marchewki i gotować jeszcze godzinę. Podawać z białym pieczywem lub chlebem pita. Optymalnym rozwiązaniem byłoby ugotowanie tej potrawy w oryginalnymglinianym garnku do tajine, ale w Polsce są one niestety jeszcze mało popularne Tajine można też przyrządzić w wolnowarze, czas gotowania wynosi wówczas 10 godzin...

Bułeczki panini z pulled pork

Pora coś zjeść...

...poście. Oczywiście nie mamy przepisu na same bułeczki, bo jeszcze mamy do nich świetny dodatek - pulled pork czyli szarpaną wieprzowinę, delikatne i aromatyczne mięso, które przygotowałam w wolnowarze. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl...

LECZO

ze smakiem i aromatem

...do rondelka z kiełbasą i cebulą, zalać bulionem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20-30 minut. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.  Leczo potrzebuje czasu, żeby smaki się przegryzły. Dlatego najlepsze jest odgrzewane, podane kolejnego dnia.  *** Danie smakuje wyśmienicie przygotowane w garnku typu 'slow cooker', czyli wolnowarze. Wówczas wszystkie składniki umieszczamy w garnku w jednym czasie, zasypujemy przyprawami i nastawiamy na 3 godziny.  ...

Kapuśniak na golonce z wolnowaru

Stare Gary

...smażenia przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Boczek podsmażyć, zdjąć z patelni, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę. Ziemniaki ugotować w bulionie. Bałam się ,że z kwaśną kapustą nie zrobią się miękkie. Wszystkie składniki włożyć do misy wolnowaru, zalać gorącym bulionem z ziemniakami. Program w wolnowarze ustawić na low  i nie zaglądać przez 8 - 10 godzin. Smacznego!...

Kurczak w winie i ziołach z wolnowaru

Stare Gary

...Smaczny kurak zrobiony w wolnowarze. Dzięki temu aromatyczny i mało pracochłonny. Lubię wolnowar. Polecam! składniki 4 kurze uda z pałkami 2 małe cebule, pokrojone w plastry 5- 6  ząbków czosnku 1 – 2 gałązki rozmarynu Kilka gałązek oregano i tymianku 1 szklanka białego wina ¾ szklanki bulionu ¼ szklanki mąki sól pieprz łyżka oliwy przygotowanie...

gulasz wołowy z guinnessem z wolnowaru

gruszka z fartuszka

...piwem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Gulasz gotujemy w wolnowarze, w zależności od zaleceń producenta (u mnie około 8 godzin). Pod koniec gotowania (na jakieś 30 minut przed końcem) do szklanki wlewamy kilka łyżek płynu z gulaszu, dodajemy mąkę, rozrabiamy, a następnie dodajemy do dania, by nieco je zagęścić. Gulaszu pełnego smaku życzy gruszka z fartuszka! :) Więcej na gruszka z fartuszka - zajrzyj koniecznie!...

Domowy smalec z wolnowaru

Stare Gary

...boczek i słonina ładnie się już wytopią, podnosimy pokrywkę, drewniana łyżką mieszamy całość i dodajemy cebulę.  Zostawić smalec w wolnowarze (przykryć) i podgrzewać ok 15 minut, aby cebula przestała być surowa (sprawdzić po 15 minutach czy zmiękła wystarczająco). Dodać zgnieciony czosnek, sól i sporo majeranku, wlać  mleko, rozmieszać i wyłączyć wolnowar. Ostrożnie przelać zawartość misy do kamionkowego naczynia i po wystudzeniu wstawić do lodówki. Smalec naprawdę pyszny! Smacznego!...

Gulasz wołowo-warzywny z wolnowaru

Pora coś zjeść...

...Dzień dobry! Mimo, że święta już za pasem, to trzeba przygotowywać całkiem normalne obiady. Takim oto obiadem jest przepyszny gulasz, który przygotowałam w wolnowarze. Kiedy dostałam to urządzenie od firmy Russell Hobbs miałam nieco obaw. Słyszałam i czytałam, że można włożyć tam np. kurczaka w całości i już za kilka godzin gotowania się nie...

Ostatnio wyszukiwane:

drożdżowe muffiny z owocami, soczewica zielona papryka, soczewica zielona makaron, salatki z ryzem i kurczakiem, dżem jabłkowo miętowy, buraki bez pasteryzowania, placki ziemniaczane tłuszczu, placki ziemniaczane tłuszcz, soczewica zielona kotlet, mufinki czekoladowe z mandarynkami, lobio – czerwona fasola po gruzińsku, mleczno orzechowy batonik, mleczny batonik, ciasteczka kruche z jablkami, batonik mleczny domowy, sałatka ziemniaczana bulwą kopru, mrożenie białek, szynka ala dzik, kurczak siostry anieli, batoniki mleczne

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x