• 8
  • 2
  • 2
  • 8
  • 0
  • 5
przepisów z 5941 blogów

przepisy w wolnowarze

Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Pieczeń wołowa w wolnowarze

Pieczeń wołowa w wolnowarze 1520

0
Bardzo prosty przepis, nie wymaga wcześniejszego obsmażaniamięsa. Mięso było niezwykle miękkie, nie dawałosiękroić w plastry gdyż rozpadało się na drobne kawałki. Sos wyszedł aromatyczny, jeżeli wyda Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Gulasz barani w wolnowarze

Gulasz barani w wolnowarze 169

0
Bardzo lubię baraninę. Niestety nie często ją kupuję. Tym razem udało mi się kupić baranią łopatkę bez kości ale nie była zbyt ładna. Najlepszym pomysłem był barani gulasz. A że gulasz i wolnowar to Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Kurczak curry w wolnowarze

Kurczak curry w wolnowarze 220

0
Wolnowar jest znakomitym urządzeniem. Świetnie sprawdza się zwłaszcza w ciepłe dni, kiedy pilnowanie garnków w nagrzanej kuchni jest ostatnia rzeczą o jakiej marzę. Jeżeli na dodatek, oprócz mięsa, Zobacz więcej
Pomysł na bardzo łatwy do przygotowania obiad. Tak przygotowana polędwiczka nie jest może jakimś wyszukanym i wyjątkowym daniem. Ale jest całkiem smaczna, i na dodatek właściwie nie wymaga wielu Zobacz więcej
Znakomita przystawka. Krewetki gotowane w wolnowarze wyszły świetnie - miękkie i soczyste. Dzięki wcześniejszemu, 30 minutowemu podgrzewaniu, olej w którym szykujemy krewetki, jest bardzo aromatyczny. Zobacz więcej
Czy to jeszcze boczek pieczony, czy nie ? Szczerze, sama do końca nie wiem, ale niech będzie boczek pieczony w wolnowarze. Najważniejsze, że jest pyszny, a podczas długiego pieczenia wytapia się z Zobacz więcej
Przepis na curry z kurczaka znalazłam w książce"The complete Slow Cooker" autorstwa Sary Levis. Tym razemposłużyłon jedynie jako inspiracja do mojego dania. Powód prosty - miałam trochę inne Zobacz więcej
Bardzo smaczna, aromatyczna zupa, wpięknym, ciemno czerwonymkolorze, któryzawdzięcza dodanej kiełbascechorizo i papryce. Słodkie, pomarańczowe ziemniaki też dodają jej uroku. Można podać z ciepłym Zobacz więcej
Danie w sam raz do zrobienia w wolnowarze. Kapusta, po tylu godzinach duszenia, jest bardzo aromatyczna, co sprawdziłam już wcześniej gotującbigos. Mięso miękkie i różowew środku co jest zasługą Zobacz więcej
Jak zwykle w wolnowarze wygodnie i bez kłopotu. Danie smaczne,chociażmoże zamiast boczku, lepszy będzie inny kawałek wieprza. Przepis pochodzi z książki"The complete Slow Cooker" autorstwa Sary Levis. Zobacz więcej
Wywar w wolnowarze – idealny dla zabieganych (recenzja) wolnowar CROCK – POT Wyobraźcie sobie, że wracacie do domu zmęczeni po całym dniu, a już w drzwiach wita Was zapach domowego i pożywnego Zobacz więcej
Pyszne, nieco zaskakujące, połączenie łososia i sosu z kiszonych ogórków. Łososia gotowałam w wolnowarze. Ten sposób przygotowania łososia, podpatrzony tutajokazał się świetny. Łosoś był aromatyczny, Zobacz więcej
I kolejne wykorzystanie mojego ulubionego wolnowaru. Wygodny sposób na upieczenie dyni i zrobienie dyniowego puree. Można całe puree wykorzystać od razu, można część zamrozić. A ponieważ dynię Zobacz więcej
naprawdę robi się sam. Mięso i warzywa gotowane w ten sposób nie tracą swoich wartości. Mają zupełnie inny – bardziej wyrazisty smak. Do policzków w zasadzie nie musiałam używać soli. Po tych 7 Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 6:53am, Wtorek 28 Sierpie 2012. rd: "Southwest Slow Cooking" Tammy Biber i Theresa Howell Dzisiejszym wpisem chciaabym rozpocz nowy cykl powicony przepisom z wolnowara. Zapewne wielu Zobacz więcej
Briami to grecka potrawa z warzyw i sera, ułożonych warstwami w naczyniu i długo pieczonych. Wydawało mi się,że to idealne danie do zrobienia w wolnowarze. Piekłam dłużej niż podano w przepisie. Zobacz więcej
To danie to taka oszukana i uproszczona wersja greckiej mussaki. Z mussaką ma właściwie wspólne tylko składniki ( i to bez sosu beszamelowego), natomiast sposób wykonania zupełnie inny. Na dodatek Zobacz więcej
Kolejny przepis zz książki"The complete Slow Cooker" autorstwa Sary Levis. Mięso niezwykle miękkie, sos, dzięki śliwkom, lekko słodkawy, jak zwykle w przypadku wolnowara, nie liczcie na chrupiącą Zobacz więcej
Takie zupy są świetne. Wszystko wrzucam do wolnowaru, bez większych, wstępnych przygotowań, i po paru godzinach zupa gotowa. Oczywiście można ugotować tę zupę tradycyjnie. Dla mnie jednak wolnowar ma Zobacz więcej
na noc. Potem wstawić w niedzielę rano, wtedy będzie w sam raz na obiad. PRZYGOTOWANIE W WOLNOWARZE Mięso, włoszczyznę, cebulę przygotowujemy tak jak powyżej. Wszystko wraz z przyprawami wrzucamy do Zobacz więcej