przepisy z odcinka 200 ewy gotuje

odcinków Ewy Wachowicz " Ewa gotuje " jak zrobić taką kaszę. Pierwszy raz jadłam ale na pewno nie ostatni, bo jest bardzo smaczna. Ja podałam z sosikiem na którego przepis zapraszam jutro :) Zobacz więcej
g drobnego makaronu (najlepiejbardzo male kolanka) 50 g startego żółtego sera 1 łyżka musztardy francuskiej (ew. dodawać stopniowo próbując sosu) 2 szkl. śmietany 18% (jeśli będzie potrzeba dodać Zobacz więcej
raz zobaczyłam ten przepis na deser w jego programie „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza” w odcinku „Smaki dzieciństwa” (tytuł odcinka sprawdziłam w Wikipedii) z roku chyba 1999 r. lub z 2000 r. z Zobacz więcej
Tort ten świetnie sprawdzi się z okazji Dnia Matki. Wersja dla tych, którzy lubią kawę i wiśnie :) Inspiracją był jeden z odcinków programu "Ewa gotuje". Biszkopt: 5 jajek (w temp. pokojowej) 20 dag Zobacz więcej
Pyszny, lekki i szybki torcik z kremem o delikatnym smaku limonki oraz z owocami kiwi pod galaretką :) Wiem, galaretka na owocach kiwi nie ma prawa się zsiąść. A ja mówię że jednak się da :) Kto nie Zobacz więcej
przepisu. Pochodzi on z książki autorstwa Magdy Gessler pt.: „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler”. A dokładnie ten przepis został zaproponowany dla pewnej restauracji w sezonie 5, Zobacz więcej
możemy wykonać próbę nitki czyli nabrać go czystą metalową łyżeczką i obserwować jak spływa - jeśli ostatnia kropla spadając z łyżki pociągnie za sobą cieniutką niteczkę to znaczy, że syrop jest Zobacz więcej
Nie mam absolutnie żadnego wykształcenia kulinarnego. Wszystko co gotuję wynika: a) z książek, gazet i YouTube’a; b) z porad babci; c) z własnego widzimisię. Z mediami jest ciut inaczej. Tutaj mogę Zobacz więcej
oszczędzające czas, czyli jednogarnkowe. Kuchenne propozycję na mroźne zimowe dni ma słynna polska restauratorka. Magda Gessler, autorka książki kucharskiej „Smaczna Polska.Reginalny przewodnik Zobacz więcej
, że tak powiem, klasycznej. Czyli niebentowej (choć obiadowej) i restauracyjnej. Od dłuższego czasu fascynuje mnie temat gotowania profesjonalnego - nie mam oczywiście najmniejszego zamiaru Zobacz więcej
- historie kuchenne - Semi di Papavero - Karol Okrasa - bloog.pl - Confiture Maison - Eva Luna - Arabskie Przysmaki - Joanna Chmielewska Zone - My best food - Arabic Bites - Italia do polski - Zobacz więcej
wypiekania chleba którego organizatorką jest Amber z bloga Kuchennymi drzwiami. W lutym zaproponowała nam chleb... 14 godzin temu Uwielbiam gotować! Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem w sosie Zobacz więcej