przepisy z poradnika domowego

Czy pamiętacie takie książeczki sprzed około 30. lat z przepisami na różne pory roku, które wydał Poradnik Domowy? Moja mama je miała i wiele przepisów z tych książeczek na stale zagościło u nas w Zobacz więcej
Długo walczyłam z cienkim ciastem do pizzy. Po co? Mam już przecież swoje ulubione – chlebowe, pizza na nim smakuje mi najlepiej, mogłabym nic nie zmieniać. Ale cienkie ciasto to wyzwanie – Zobacz więcej
Zbliżają się walentynki, a razem z nimi świetna okazja do tego, żeby zaskoczyć ukochaną osobę własnoręcznie przygotowaną, smaczną kolacją albo jakimś specjalnym deserem. Niezależnie od tego, czy Zobacz więcej
Kochani zbliżają się Walentynki, większość z was obchodzi to święto tak samo jak ja. Obdarowujemy naszych chłopców mężów prezentami a często łakociami które możemy sami przygotować Jak wiadomo Zobacz więcej
Pyszne, śliczne i super smakujące orzechami z nutą słodyczy.... fot. D.Szymborska A może lepiej zapowiedzieć ze słonecznika bulwiastego? Albo jeszcze ciekawiej – chipsy z biomasy? Helianthus tuberosus Zobacz więcej
Żadna kiełbasa kupiona w sklepie nie może się równać z kiełbasą zrobioną samodzielnie. Nie chodzi już nawet o to, że wiemy co jemy (chociaż to też duża zaleta). Domowa ma po prostu niepowtarzalny Zobacz więcej
Walentynki zbliżają się wielkim krokiem... Jeśli szukacie fajnych przepisów (i nie tylko), aby zaskoczyć Waszą ukochaną osobę - to dobrze się składa.... Razem z zaprzyjaźnionymi blogerkami Zobacz więcej
Wiadomo, że dzieci uwielbiają lody. Moi synowie wcale nie są wyjątkiem i gdyby tylko mogli, jedliby je codziennie o każdej porze roku. Mój starszy syn, jak już wam wspominałam, jest strasznym Zobacz więcej
Nowy jesienny Poradnik domowy z dodatkiem potrawy z grzybów a w nim moje dwa autorskie przepisy . Miło zobaczyć coś swojego :) Dania szybkie smaczne i pasujące na zbliżającą się jesień :) Zapraszam do Zobacz więcej
Jedni je kochają, inni nienawidzą. O czym mowa? Sushi! To potrawa, która od kilku lat jest niezwykle modna, a jej przygotowanie wydaje się bardzo skomplikowane… Niektórzy mają obawy przed jedzeniem Zobacz więcej
Piekarnik to podstawa każdej kuchni : ) Nawet jeśli nie lubicie piec ciast nie ma nic lepszego, niż obiady z piekarnika, które zazwyczaj nie wymagają dużego nakładu pracy, a świetnie smakują : ) Zobacz więcej
Kopytka domowe - niezawodny przepis Kopytka- jak je zrobić? Składniki: 1 kg ziemniaków ok. 1 i 3/4 szklanki mąki (ilość zależy od tego jak mączne mamy ziemniaki) + trochę do podsypywania w trakcie Zobacz więcej
Nachos – przepis na domowe nachosy i kto ich nie pokocha niech pierwszy rzuci kamieniem! Przepis na te pyszne, kruche, niesamowicie delikatne nachos powstał w przypływie weekendowej zachcianki na ten Zobacz więcej
Weekend rządzi się swoimi prawami ;-). Postanowiłam zebrać dla Was w jednym miejscu trzy moje ulubione przepisy na domowe drożdżówki. Oczywiście świeże owoce możecie zastąpić mrożonymi. Nie ma chyba Zobacz więcej
Pierwszy raz u dietetyka – praktyczny poradnik z życia wzięty : Nerdy Cookin' Nerdy cookin’ Nerdy walkin’ Nerdy thinkin’ Kuchnia Gdańska Wszystkie wpisy O mnie / współpraca Pierwszy raz u dietetyka – Zobacz więcej
Kto myśli, że porzuciłam robienie serów, jest w błędzie. Miałam tylko przerwę, ponieważ dużo pracuję nad kolejnymi zdjęciami i czasem brakuje tchu. Dziś jednak postanowiłam zrobić szybką domową Zobacz więcej
Ser - hit wszystkich naszych spotkań towarzyskich ostatniego czasu. Rywalizuje z nim jeszcze tylko domowa kapusta kiszona, którą podaję w słoiku i znika w okamgnieniu:) Przygotowanie tego sera jest Zobacz więcej
śliwka węgierka » Domowe łazanki według przepisu z 1909r. Przepisy Dania Główne Ciasta Domowy Zdrowy Fast Food Kuchnia i ja Kontakt Współpraca W sieci Dania Główne, Ponad 100- letnie Przepisy Zobacz więcej
Żeby zjeść dobrą chałwę, wcale nie trzeba lecieć do Turcji czy Tunezji. Nie trzeba też iść do sklepu po gotowy produkt Smaczną chałwę, pozbawioną sztucznych dodatków, ulepszaczy,wszelakich syropów Zobacz więcej
Pomidory kupione w sklepie, sprowadzane z zagranicy mają w większości bardzo twardą skórkę, która może nam popsuć smak całej potrawy. Warto więc przed dodaniem do potrawy pomidorów, pozbawić ich Zobacz więcej