Przepis na przerośnięte patisony

skip to main | skip to sidebar Sałatka z przerośniętych ogórków Dalszy ciąg przetworów z ogórków. Przepis znalezionytu. 4 kg ogórków przerośniętych (lub cukinii) po 2 papryki czerwone i żółte 10 Zobacz więcej
Dziś znów ekspresowo. Przez ostatnie dni miałam ogrom spraw na głowie, w tym bardziej i mniej przyjemne. Dla mnie bardzosatysfakcjonujące, choćodrobinęmęczące jest robienie przetworów na zimę. Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katalog smaków
Sałatka z patisona (na zimę)

Sałatka z patisona (na zimę) 4200

Katalog smaków: Sałatka z patisona (na zimę) Katalog smaków wtorek, 11 sierpnia 2015 Sałatka z patisona (na zimę) Jeżeli mam bardzo wyrośnięte (czyt. przerośnięte) patisony, przerabiam je na sałatkę. Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Smażone patisony

Smażone patisony 5265

Dań z patisonem ciąg dalszy. Tym razem w wersji smażonej z czosnkiem - prosty, lecz pyszny dodatek do głównego dania lub samodzielna kolacja. Patisony pieprz ziołowy sól 2 ząbki czosnku olej do Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Patisony marynowane

Patisony marynowane 4901

Przepis zaczerpnęłam z gotuj.pl Składniki : patisony - ja miałam małe, żółte kawałek chrzanu koper z nasionami pieprz ziarnisty , liście laurowe ziele angielskie 4 szklanki wody 4 łyżki cukru 1 Zobacz więcej
Elżbieta Majkowska
Elżbieta Majkowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pomyslowakuchnia
PATISON

PATISON 3900

Byłam dzisiaj doglądnąć moją działkę, Nie miałam wiele ostatnio okazji tam zaglądać (bo jest za miastem), a tam wyrosły już patisony. Nie bardzo wiem co z nic zrobić więc proszę o radę, może ktoś ma Zobacz więcej
Mówią, że od przybytku głowa nie boli - no i nie boli, tylko narobić się trzeba. Ogródek ma to do siebie, że jak nic nie rośnie to nie rośnie i już, a jak zaczyna rosnąć i owocować to wszystko na raz. Zobacz więcej
placydia
placydia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gryzz, czyli zapraszam do stołu
Smażone patisony

Smażone patisony 4057

Jaką alternatywę macie u siebie dla kotletów schabowych? U mnie były już różne próby, ale zawsze z niecierpliwością czekam, aż w ogrodzie pojawią się patisony. A kiedy już są, rosną w zaskakującym Zobacz więcej
barbara_koz
barbara_koz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie bo Domowo :)
Patisony marynowane :)

Patisony marynowane :) 3965

W tym rokuposadziłam patisony (głównie na życzenie mojej średniej córki, gdyż bardzo lubi marynowane). Mam żółte, zielone i białe. W smaku przypominają cukinię. Składniki ; malutkie patisony Zobacz więcej
monjan
monjan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez mąki i cukru
placuszki z patisona

placuszki z patisona 3532

Zrobiłam jepodobnie jak placki z cukinii z tą różnicą, że zamiast 1 jajka dałam 2. Na placki użyłam: 2 średnie patisony - starłam na tarce i odciskałam wodę. Czyli użyłam 2 odciśnięte kule startego na Zobacz więcej
Łucja
Łucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
777 przepisów mostownicy Łucji
Smażone patisony

Smażone patisony 2917

5 sierpnia 2011&nbsp/ Wpisany w Warzywnie, Wegetariańskie Smażone patisony to smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Gdy spędzałam część wakacji na wsi u rodzinki, to zawsze trafiło się na patisona. Zobacz więcej
Największy sezon na warzywa wciąż trwa. Już nie czuć w nich posmaku różnych nawozów i innej chemii. Są tak aromatyczne, tak zachęcające. Moje ulubieńce to patisony i bakłażany - najlepsze są smażone Zobacz więcej
Jak zgrabnie ujął to pewien przemiły Pan Kuba... To ciastko to taki "przerośnięty HIT" :D Składniki: 2 duże opakowania herbatników 1,5 l mleka 1 budyń czekoladowy 12 łyżek kaszy manny 2 łyżki kakao 5 Zobacz więcej
Patisony faszerowane Dzisiaj prezentuję przepis na patisony faszerowane. Mam nadzieję, że przypadnie on Wam do gustu. Przepis na patisony faszerowane: (na 4 sztuki) - 0,2 kg mięsa z indyka - 0,2 kg Zobacz więcej
Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AL's kitchen
Nadziewane patisony

Nadziewane patisony 2420

Patisony czyli małe dynie z Ameryki Południowej, a jak aż stamtąd to wiadomo, że do Europy sprowadzili je Hiszpanie. Jak wiele innych rzeczy. W Polsce można spotkać je w postaci świeżej - w Zobacz więcej
Patisony marynowane są fajną przystawką,zakąską lub dodatkiem do dań mięsnych. Przepis pochodzi z książki ''Przetwory Siostry Anastazji '' Składniki : młode patisony koper czosnek Zalewa: 4 szklanki Zobacz więcej
hane3ka
hane3ka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lawendowe Niebo
Smażony patison

Smażony patison 1987

Sezon na patisony trwa;) A w tym roku w moim ogródku posiałam patisony... Co można zrobić ze śmiesznie wyglądających warzyw? Ja najprościej w świecie je usmażyłam ;) Można je wtedy zjeść jako dodatek Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Patisony faszerowane

Patisony faszerowane 1785

Patisony faszerowane I w końcu zabrałam się za patisony. W końcu, bo chodziły za mną od dawna. Pewno nie każdy je jadł, bo nie są w Polsce zbyt popularne. W sklepach nigdy się z nimi nie spotkałam, Zobacz więcej
roxi654
roxi654 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i Ogród
Patisony nadziewane

Patisony nadziewane 2121

Patisony, hmmm... Kojarzą mi się ze schyłkiem upalnego lata i początkiem jesieni, jak wszystkie dyniowate z resztą:) ...a co z tego zrobić, z czym to jeść ? wielka zagadka... a może smakowita podróż w Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Faszerowane patisony.

Faszerowane patisony. 2002

Patisony to zmora przeszłości. Pamiętam, że będąc dzieckiem miałam okazję smakować patisonów w zalewie octowej. Było to dla mnie tak ohydne, że przez długie lata nie próbowałam zmienić o nim zdania. Zobacz więcej