przesolona ryba

akruka
akruka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Mi
Pasta jajeczna z anchois

Pasta jajeczna z anchois 1159

1
{{headerMessage}}
Nie ma nic lepszego niż szybka pasta jajeczna do kanapki. Składniki: 3-4 jajkapuszka anchois1-2 łyżki majonezu1 cebulasólpieprz Przygotowanie: Ugotowane na twardo jajka kroję w kostkę, dodaję do nich Zobacz więcej
martapan
martapan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
RYBA W CHIPSACH

RYBA W CHIPSACH 136

1
{{headerMessage}}
Propozycja dla miłośników ryby i chipsów paprykowych. SKŁADNIKI : 1 kg płatów rybnych 2 jajka 1 paczka chipsów paprykowych olej do smażenia Płaty rybne rozmrażam i bardzo delikatnie solę, a nawet Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znów lubię ryby! A to dzięki wycieczce po Kociewiu i Borach Tucholskich. Świeże, w różny sposób przygotowane (na parze, gotowane, z pieca, smażone), przywróciły moją miłość do ryb. Fantastyczne były Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do miękkości i odparowania wody,dodajemy przecier i ketchup,paprykę ostrą i słodką i mieszamy dokładnie,odstawiamy do ostygnięcia, jak już wszystko mamy zimne to mieszamy razem-ryż,rybę,i Zobacz więcej
BaBka
BaBka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pożeraczka
Surówka z wędzoną makrelą

Surówka z wędzoną makrelą 393

0
{{headerMessage}}
prób dietetycznych- na daremno. Aktualnie jestem w trakcie trzeciej. Nie jem słodyczy, zminimalizowałam zużycie białej mąki, jem więcej produktów białkowych, jajek, mięsa i ryb…. Ryby to coś czego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zdrową, bo zrobioną z chudej ryby, ze świeżymi warzywami, bez zbędnych sosów i tłustych, przesolonych frytek. czas przygotowania: 1,5 h stopień trudności: łatwe SKŁADNIKI (4 osoby): 500 g filetów z Zobacz więcej
Follow The Taste
Follow The Taste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Follow The Taste
Tatar z surowej ryby

Tatar z surowej ryby 693

0
{{headerMessage}}
Własnoręcznie złowiony pstrąg! Idealnie świeży! Taka właśnie ryba nadaje się na tatar. Oczywiście można użyć również łososia. Do tatara proponuję tradycyjne dodatki takie jak cebulką oraz kiszone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Naprawdę wyglądają jak sushi, prawie każdy daje się nabrać. A smakują... na pewno nie jak surowa ryba z ryżem! Są bardzo orzeźwiające, a dzięki niewielkiej ilości kawioru i znacznie większej ilości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
delikatny smak i zapach. Jakiś czas temu myślałam, że śledzie z czerwoną cebulą, są najlepsze jakie mi się udaje zrobić. Okazuje się, że dodatek szalotek daje jeszcze lepszy efekt smakowy. Śledzie z Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 211

0
{{headerMessage}}
Dorada pieczona w soli 03 poniedziałek gru 2012 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne, podpatrzone przepisy, ryby i owoce morza Rybapieczonaw soli jest niesamowiciesoczystainieprzesolona! Pieczenie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mam dla Was propozycję idealną na piątkowy obiad, do tego bogaty w witaminy. Jak wiecie rybę powinno się jeść przynajmniej raz w tygodniu, dla tych którzy nie jedli jej dłużej ten oto obiadek. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasta z makreli to obok pasty z tuńczyka jedna z popularniejszych rybnych past. W dzisiejszym przepisie pokażę Wam jak zrobić pastę w której pozbędziemy się makrelowego zapachu i sprawimy że pasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, Patatów pęczek kopru cytryna pieprz cytrynowy 2 plastry zimnego prawdziwego masła folia aluminiowa Składniki na dodatki: Szpinak: szpinak rozdrobniony ząbek czosnku łyżeczka prawdziwego masła sól Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowania, przepis (oczywiście zmodyfikowany) pochodzi z mojej ulubionej makaronowej książki kucharskiej, którą przystosowuje również do kasz – Mała Wielka Księga Makaronu. Nie wiem jak smakuje z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dorada to ryba okoniokształtna, można ją spotkać w Morzu Śródziemnym. Nie będę się tu rozpisywać o jej fizjologii i bytowaniu, skupię się na jej walorach odżywczych. Na diecie wątrobowej zajadałam się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na różnego rodzaju święta we Francji, tradycją jest konsumpcja łososia i to najczęściej łosia wędzonego podawanego na blinach czy mini-kanapkach. Tak też przez lata robiliśmy i zdarza nam się od Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Tatar z łososia

Tatar z łososia 61

3
{{headerMessage}}
z oliwek lub oleju rzepakowego sok z cytryny sól pieprz Do podania: biała cebula czerwona cebula kilka ogórków konserwowych plastry cytryny szczypiorek 1. Łososia przepuszczam przez maszynkę do Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Łosoś marynowany w cytrynie

Łosoś marynowany w cytrynie 190

0
{{headerMessage}}
Znakomita skandynawska przystawka. Tak marynowany łosoś jest wyjątkowo smaczny a bardzo prosty do zrobienia. Ważne aby ryba była jak najświeższa. Użyłam soku z butelki, tak było wygodniej. Mój łosoś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak nie zwarzyć masy na bazie masła ? | ekspansja smaku Strona główna walentynki Współpraca artykuły i recenzje O blogu lubiane strony Jak nie zwarzyć masy na bazie masła ? Styczeń 18, 2016, In: Zobacz więcej
http//asiawkuchni.blogspot.com
http//asiawkuchni.blogspot.com Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aśka Gotuje
NOMINACJA

NOMINACJA 128

0
{{headerMessage}}
Dorotko:) Odpowiadam na pytania:) 1. Herbata z cukrem czy bez? z cukrem ,ale brązowym 2. Sernik czy szarlotka? Sernik 3. Najdziwniejsze połączenie w potrawie przygotowanej przez Ciebie? Zobacz więcej