przetwory kapusta

białej kapusty, którą pakuję do słoików i w razie czego mam pod ręką. Czy Wasza spiżarnia już zaopatrzona na zimę ? Może w zakładce PRZETWORY znajdziecie jeszcze jakiś pomysł na warzywa, grzyby lub Zobacz więcej
Czerwona kapusta to nie jest warzywo, które często bywa w naszym domu. Chłopaki nie lubią jej za bardzo i zdecydowanie wolą dania z białej odmiany. Ale ja nie pogardzę taką sałatką więc kilka słoików Zobacz więcej
Składniki: - 3 kg kapusty - 1/2 kg cebuli - 1/2 kg marchwi - 1/2 kg papryki czerwonej i żółtej Zalewa: - 1 l wody - 1 szklanka octu 10% - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżka soli - liść laurowy - angielskie Zobacz więcej
Jesień w pełni, spiżarnia systematycznie powiększa się o nowe zapasy. Dziś o sałatkę z czerwonej kapusty. Sałatka z czerwonej kapusty z marchewką Składniki: 3 kg czerwonej kapusty 1 kg marchewki 1 kg Zobacz więcej
Jak to mówią "potrzeba matką wynalazków". Tak było właśnie z tym przepisem. Uwielbiam taką sałatkę na zimę niestety nikt nie posiadał na nią dobrego i sprawdzonego przepisu. A ja zrobiłam ją w roku Zobacz więcej
Dżoana11 lipca 2012 21:44 Hm, ten "przetwór" :) można zastąpić czerwoną kapustą. Smaki są prawie porównywalne, ale ta kapusta jest nieco słodsza w smaku... Co kto lubi... :) Pozdrawiam OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
To wspaniała przekąska, doskonała jako dodatek do mięs, kanapek, czy jako element sałatki. W takiej postaci kapusta czerwona zyskuje całkiem inny wymiar. Czas przetworów to najlepszy okres żeby ją Zobacz więcej
Ale upał ! Ja dziś cały dzień w kuchni , robię przetwory na zimę :) Lubię to ;) A teraz przepis na pyszną surówkę: Składniki: ćwiartka młodej kapusty(może być zwykła biała) 4 ogórki kiszone 1 cebula Zobacz więcej
Ostatni tydzień dosyć pracowicie zleciał mi na robieniu przetworów, które wkrótce tutaj się stopniowo pokażą. Zacznę od kapusty czerwonej, której dawno nie robiłam, może dlatego ze poprzedni przepis Zobacz więcej
Kolejna odsłona kapuścianych przetworów, tym razem w połączeniu z borówką. Składniki: 1 kg białej kapusty 30 dag borówek 1/3 szklanki octu 3 łyżki soli 3 łyżki cukru mielony imbir do smaku pieprz do Zobacz więcej
Wiem że teoretycznie jest to spóźniony przepis, bo czas przetworów się skończył, ale tak naprawdę jeszcze nie jest za późno. Ja właśnie wczoraj dorabiałam kolejne słoiczki tej sałatki, bo większość z Zobacz więcej
To już ostatnie przetwory, jakie w tym roku robiłam. Dziśsałatkazimowa. Składniki: - 1 kg kapusty - 2 kg pomidorów zielonych - 1 kg ogórków - kg marchwi - kg cebuli - 1 l octu - razem (1/2l do Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Sałatka warzywna

Sałatka warzywna 6757

1
290. Sałatka warzywna Sałatka na zimę... 3 kg kapusty białej 0,5 kg ogórków kiszonych 0,5 kg marchwi 1 kg papryki czerwonej 4-5 cebule sól 9 szklanek wody 1,5 szklanki octu 1,5 szklanki cukru pieprz, Zobacz więcej
Kolejną tradycją, przetworem który musi koniecznie znaleźć się w mojej spiżarce jest oczywiście sałatka warzywna. Jako dodatek do obiadów używam jej bardzo często. Składniki: 3 kg czerwonych Zobacz więcej
Jako dodatek do obiadu zazwyczaj przyrządzam surówkę ze świeżych warzyw (głównie w okresie letnim), a w zimie oczywiście korzystam ze swoich zapasów zimowych w postaci przetworów. Często jednak na Zobacz więcej
MojaKuchniaMalutka gości w swoich skromnych progach tradycyjne przetwory Firmy Krokus. Firma znajduje się w województwie Mazowieckim w okolicach Janowca. W swojej ofercie ma - *marynaty *grzyby Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki ogrodu
PRZEPISY Z PAPRYKĄ

PRZEPISY Z PAPRYKĄ 784

0
PRZETWORY Papryka marynowana Sos paprykowy z pietruszką Keczup z cukinii Domowy keczup Sos słodko-kwaśny z ananasem Leczo z cukinii Słoneczna sałatka z ogórków Leczo z fasolki szparagowej SAŁATKI Zobacz więcej
Kapusta czerwona jest zdrowa i pyszna, dlatego nie wyobrażam sobie aby nie zajęła honorowego miejsca wśród domowych przetworów. Swój kolor zawdzięcza antocyjanom, czyli najsilniejszym Zobacz więcej
Bardzo lubię młodą kapustę kiszoną z marchewką i koprem, zupełnie inaczej smakuje niż kapusta kiszona jesienną porą. Uwielbiam z niej robić surówki i farsze do naleśników lub pierogów. Składniki: 3 Zobacz więcej