przetwory mięsne

Mięsiwo w sosie własnym – mięsne przetwory Takie słoiczki z pysznym mięsem, pamiętam z dzieciństwa . Doskonale smakowały na zimno , do kanapki lub jedzone widelcem prosto ze słoika ..mniam ,a Zobacz więcej
Śliwki węgierki twarde Zalewa ( proporcje): 1 l. wody 1,5 szkl. cukru 1szkl. octu jabłkowego 1 łyżeczka soli ziele angielskie, goździki Śliwki przeciąć na pół i wypestkować. Włożyć do słoików, Zobacz więcej
KasiekK
KasiekK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiel Kuchenny
Spaghetti z pulpetami

Spaghetti z pulpetami 100

0
Makaron i mięsne kulki w pomidorach z domowej produkcji :) Lubię takie domowe przetwory i takie dania. Zobacz więcej
Po praz kolejny na blogu przecier pomidorowy jednak wg Siostry Anastazji, przepis pochodzi z książki 153 przetwory i dania mięsne. Czytaj więcej » Zobacz więcej
To będzie chyba hit moich tegorocznych słoik-owych odkryć. Kocham mizerię więc będę się nią delektować nawet w zimie! Wystarczy odlać z niej wodę doprawić jak tradycyjną mizerię i do obiadu jak Zobacz więcej
Sałatka z cukinii, co by tu o niej napisać hmm... Smak dość niebanalny, ale jest dobrym dodatkiem do drugich dań. Przepis pochodzi oczywiście z książki 153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji. Zobacz więcej
Na gruszki czekamy cały rok, są one zazwyczaj bardzo krótko więc warto zamknąć je w słoikach. Zapraszam na gruszki w zalewie łagodnej z przepisu Siostry Anastazji z książki 153 przetwory i dania Zobacz więcej
zabciiia
zabciiia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubie jeść
Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe 5095

0
Po weekendzie proponuję przepis na powidła śliwkowe, mmm moje ulubione, szczególnie niezastąpione do chałwowca. W tym roku wyjątkowo ze swoich śliwek. Przepis pochodzi z książki 153 przetwory i dania Zobacz więcej
zabciiia
zabciiia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubie jeść
Papryka marynowana

Papryka marynowana 1302

1
Sezon na paprykę uważam za otwarty. U mnie słoiki już gotowe! Tym razem przepis na paprykę marynowaną oczywiście z przepisu s Anastazji z książki 153 przetwory i dania mięsne. Z podwójnej porcji Zobacz więcej
Dzień dobry! Wciąż przygotowuję różne przetwory, dzisiaj padła kolej na chutney. Chutney to tradycyjny gesty sos używany w kuchnii indyjskiej, można go przygotowywać z owoców i warzyw, na pikantnie Zobacz więcej
Jarmark Wielkanocny na Placu Wilsona Dziś już ostatni dzień trwającego od 14 marca Jarmarku Wielkanocnego na Placu Wilsona. Jeśli nie odwiedziłeś w tym roku żadnego jarmarku to myślę, że warto. Poza Zobacz więcej
Normalnie uzależniłam się od przetworów:))) Dzisiaj powidła śliwkowe..Smacznego LISEK:) Składniki: 1 kg śliwek węgierek, 1 kg cukru (lub wg uznania), Wykonanie: Śliwki umyć, usunąć pestki. Dno garnka Zobacz więcej
Ja jak również Jacek bardzo lubimy buraczki. Ich przygotowanie do obiadu nie wymaga dużo pracy, ale trochę czasu, bo swoje muszą odsiedzieć w garnku, aby były miękkie. W tym roku postanowiłam Zobacz więcej
Solanka (ros.солянка)tradycyjna zupa rosyjskiej i ukraińskiej kuchni. Wieloskładnikowa, gęsta i bardzo pożywna. Łączy w sobie wiele smaków, które z początku we wspólnym zestawieniu zupełnie do siebie Zobacz więcej
Witam po małej przerwie, niestety przygotowane wcześniej zdjęcia i przepisy zginęły razem ze starym laptopem. Dziś jednak coś bardzo wykwintnego czyli nietypowy sos pomidorowy pochodzący z książki 153 Zobacz więcej
Patisony marynowane są fajną przystawką,zakąską lub dodatkiem do dań mięsnych. Przepis pochodzi z książki ''Przetwory Siostry Anastazji '' Składniki : młode patisony koper czosnek Zalewa: 4 szklanki Zobacz więcej
luna760001
luna760001 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea(u)ty kitchen
Fasola szparagowa

Fasola szparagowa 371

3
Kolejny przepis Siostry Anastazji z książki pt ,,153 Przetwory i dania mięsne". Nie wiem jak smakuje, ale na pewno się dowiem :) I napiszę jakie wrażenia. W tym przepisie nie ma octu i nie jestem Zobacz więcej
luna760001
luna760001 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea(u)ty kitchen
Groszek konserwowy

Groszek konserwowy 5427

2
Postanowiłam wypróbować przepis Siostry Anastazji na groszek konserwowy na zimę, który pochodzi z książki pt:,,153 Przetwory i Dania Mięsne" Czy posmakuje mojej rodzince ? Nie wiem, ale warto Zobacz więcej
Kiedy nie gotuję…biegam z aparatem :) | Kulinarna Wyspa Dania główne Dania mięsne Ryby i owoce morza Ryż, kasze i strączki Zapiekanki Kluski i pierogi Wegetariańskie Zupy Makarony Pizze i tarty Zobacz więcej
Szaleństwo pomidorowe trwa nadal:) Dzisiaj sos pomidorowy jako dodatek do wędlin, sałatek, zapiekanek. No to do dzieła;) Składniki; 1,5 kg pomidorów, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1/2 szklanki cukru, 1 Zobacz więcej