przetwory patison

{{headerMessage}}
Dziś znów ekspresowo. Przez ostatnie dni miałam ogrom spraw na głowie, w tym bardziej i mniej przyjemne. Dla mnie bardzosatysfakcjonujące, choćodrobinęmęczące jest robienie przetworów na zimę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj obiecany przepis na pikle z patisonów. Zaproponowaną zalewę można także swobodnie użyć do marynowania ogórków i cukinii pokrojonych w kostkę. Patisony to tak na prawdę odmiana dyni- tzw. Dynia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeglądać, z racji że sezon na przetwory właśnie trwa. Zaczęłam od "oddziału siódmego" Różne konserwy bez cukru, marynaty. Możemy tam znaleźć nawet przepis na domowy ocet oraz oczywiście wiele Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie rosną i nie dojrzewają zimą i wczesną wiosną. Warzywa i owoce mozemy zamrozić, składować w piwnicy, lub innym chłodnym miejscu, kiedyś także w kopcach na polu.Spora ich grupa a wśród nich sałata, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj znowu expresowy wpis. Pochłonęła mnie mania przetwórstwa owocowo - warzywnego. Pełno tu tego na mnie czekało. Z owoców- maliny, borówki, aronie i jabłka. Z warzyw- dynia piżmowa, cukinie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Patison to bardzo smaczne, lekkostrawne i dietetyczne warzywo o delikatnym smaku. Zawiera sporo witaminy C i wiele innych dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Co roku wiosną sadzę co Zobacz więcej
Elżbieta Majkowska
Elżbieta Majkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pomyslowakuchnia
Patisony w zalewie

Patisony w zalewie 1884

1
{{headerMessage}}
Patisony na mojej działce obrodziły i zrobiłam tez patisony marynowane. Mąż twierdzi że zauważył u mnie oznaki starzenia się, ponieważ zaczynam robić przetwory. Nigdy wcześniej mi się nie chciało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem że wiele osób czeka na wyniki konkursu “Ze spiżarni na stół czyli gotujemy z przetworów”. Zwycięzcy: Serdecznie gratuluję! Przypominam że w konkursie nagrody są następujące:5 zestawów koszy ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Patisony marynowane są fajną przystawką,zakąską lub dodatkiem do dań mięsnych. Przepis pochodzi z książki ''Przetwory Siostry Anastazji '' Składniki : młode patisony koper czosnek Zalewa: 4 szklanki Zobacz więcej
martucha
martucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kociewianka
Parzymordki

Parzymordki 626

0
{{headerMessage}}
Parzymordki 2011/09/28 @ 7:24 pm (Przetwory) Nasz hit ostatnich kilku lat, robimy z małych ogórków i patisonów; dość ostre, ale bez przesady ;-) znalezione tutaj Składniki 4 kg ogórków 4 łyżki soli 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odpowiada, doprawimy sałatkę ponownie. Możemy wtedy dosolić, dodać octu lub cukru. Kroimy warzywa do dużej miski: patisony, paprykę, cebulę i liście selera. Następnie solimy, skrapiamy octem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
warzyw, czy mam odpowiada, doprawimy sałatkę ponownie. Możemy wtedy dosolić, dodać octu lub cukru. Krojone patisony, papryka, cebula i liście selera. Doprawione octem, cukrem i solą. Wymieszane w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PATISONY NA ZIMĘ – PRZEPIS – pyszne patisony w słoiczkach, którymi możemy cieszyć się przez cały rok. PATISONY NA ZIMĘ – PRZEPIS Składniki: 1 kg patisonów 2 czerwone papryki Składniki na zalewę: 3 Zobacz więcej
Henia
Henia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Smaki i Aromaty
Papryka bez pasteryzacji

Papryka bez pasteryzacji 221

1
{{headerMessage}}
W tym roku przetwory robią mi się "same", bez wysiłku.Do zrobienia zostały mi buraczki, patisony i grzyby.Jak to z rzybami będzie nie wiadomo. Bardzo sucho w lesie. Dzisiaj zaprawiałam paprykę. Szybko Zobacz więcej
ruda
ruda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Absolutnie apetyczne!
Letnia sałatka z ogórków

Letnia sałatka z ogórków 1029

1
{{headerMessage}}
. A teraz nada się do akcji: Domowa spiżarnia oraz W Babcinym Kredensie. :) Solanka: 1 szklanek soli 9 szklanek zimnej wody Zalewa: 2,5 szklanki octu 3,5 szklanki wody 3 szklanki cukru 2 łyżki Vegety Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zima jest taką porą roku, kiedy to w naszych piwnicach i spiżarniach półki uginają się pod ciężarem zalegających tam różnego rodzaju przetworów warzywnych i owocowych. Czasem warto przystanąć przed Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piszę ten przepis czwarty raz. Nigdy dotychczas mi się to nie zdarzyło.Kończę pisać przepis i tekst mi nagle znika. Może tym razem się uda. :( W tym roku przetwory robią mi się same.Nie odczuwam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i zima nam nie straszna! Otwieram nowy cykl o wekach i przetworach na zimę :) Mam dla Was propozycję, a właściwie dwie dla mnie kultowe, jeżeli chodzi o ogórki. Raz spróbujecie - nie będziecie mogli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Często robię kiszone warzywa, bo to zdrowe i smaczne przetwory i sporo z tym zabawy. Warzywa w marynacie to produkt gotowy do jedzenia zaraz po zamknięciu w słoiku. Kiszone warzywa to ,,żywe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten przepis lubię najbardziej z przetworów słoikowych. Prezentuje się bardzo kolorowo i tak naprawdę jego zawartość zależy od naszej inwencji twórczej. Ja do słoika zapakowałam ogórki, cukinię, Zobacz więcej