przetwory pomidorowe

:) Tymczasem... Młode dynie to to na co czekałam :) Oczywiście najlepsze są wczesną jesienią, ale te młodziutkie już się pięknie zapowiadają. Dzisiaj jeden z przetworów, który ratuje człowieka, gdy Zobacz więcej
w jednej z bardzo starych gazetek z przepisami na przetwory wpadłam na zimową pastę pomidorową z jabłkami. Śliczne pomidory i cebulę przywiózł mój tata prosto z bazaru a jabłka już czekały na swoją Zobacz więcej
Witajcie Kochani! Nieoczekiwanie dostałam pomidory i nieoczekiwanie wspomniała moja mama, że ciocia robi sos pomidorowy. I że jest ponoć świetny, i że dzieciaki go uwielbiają. Na początku nie miałam Zobacz więcej
Sos pomidorowyprzetwory 2014 – przepis na prosty sos Sos pomidorowy w ten sposób przygotowuję od kilku dobrych lat. Niezmiennie wg tego samego przepisu. Szybki w przygotowaniu sos nadaje się do Zobacz więcej
Sos pomidorowyprzetwory 2014 – przepis na prosty sos Sos pomidorowy w ten sposób przygotowuję od kilku dobrych lat. Niezmiennie wg tego samego przepisu. Szybki w przygotowaniu sos nadaje się do Zobacz więcej
Aby uzyskać dobre przetwory, musimy używać doskonałej jakości produkty. Do przygotowania najlepszego przecieru pomidorowego potrzebne są mięsiste pomidory. Pomidory te muszą być bardzo dojrzałe, Zobacz więcej
sos pomidorowy do słoików na zimę lub na każdą chwilę, którą wybierzesz :) 3 kg. pomidorów 1/2 cebuli 1/2 kg czerwonej papryki 1/2 kg.cukini 2 ząbki czosnku 2 łyżki jarzynki ekologicznej 2 łyżki Zobacz więcej
Nie ma to jak sos pomidorowy z pysznych pomidorów zebranych latem, który można użyć w zimie zwłaszcza kiedy w tym okresie pomidory nie są najlepsze i trzeba dodawać cukru lub miodu aby nadać im smak. Zobacz więcej
Przecier pomidorowy to bardzo dobra baza do wszelakich sosów, zupy pomidorowej czy po prostu smaczny sok do wypicia. W sklepach przetarte pomidory znajdziecie w kartonach, puszkach, butelkach. Ale Zobacz więcej
sosy). Po przetarciu, na sicie pozostało coś ciekawego i ... smacznego. O tym co zrobiłam z pomidorowych skórek napiszę następnym razem. Po uzyskaniu satysfakcjonującej konsystencji i smaku przelałam Zobacz więcej
Przecierów i ketchupów narobiłam tyle, że zajęły mi pół garażu (może trochę przesadzam, ale naprawdę jest ich dużo). Nadszedł więc czas na pomidory kiszone, popularne głównie za naszą wschodnią Zobacz więcej
Dyniowy sezon wykorzystuję jak mogę; dziś więc niesamowity sos korzenny, który przyda się jak znalazł na szybki posiłek - wystarczy ugotować makaron czy ryż. Sos jest gęsty i bardzo aromatyczny, z Zobacz więcej
Ten ketchup jest naprawdę genialny, musiałam zrobić 3 turę, ponieważ już zużyłam większość słoików, robiłam już różne przetwory i ketchupy ale ten przepis, który znalazłam na filozofii smaku naprawdę Zobacz więcej
wspominać wspólnie spędzony razem czas... A obdarowani nas:- ) Sos paprykowy: 3 kg papryki / czerwonej / ok.6 dag papryczki chili 3 słoiki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki octu 11/2 szklanki Zobacz więcej
2 łyżki jarzynki 1 łyżka pieprzu 2 łyżki musztardy / sarepskiej 1 szkl. cukru / brązowego, trzcinowego 250 ml. octu / jabłkowego 2 łyżki soli 2 łyżki mąki ziemniaczanej Pomidory umyć, pokroić, zalać Zobacz więcej
Jeśli macie nadwyżkę pomidorów lub po prostu lubicie robić swoje własne przetwory na zimę w myśl zasady "wiem co jem", polecam zrobić domową passatę, która idealnie nadaje się do późniejszego Zobacz więcej
Dzień dobry! Sezon pomidorowy trwa w najlepsze, stragany uginają się pod nimi, więc pora na pomidorowe przetwory! Co roku przygotowuję swoje ulubione , jak również testuję kolejne, nowe przepisy, w Zobacz więcej
Zabieram się już pełną parą za przetwory. Z truskawkami już w zasadzie skończyłam, głównie ze względu na cenę - u mnie znowu 8 zł za kg :( Czas w takim razie na ogórki! Dla przypomnienia zebrałam 4 Zobacz więcej
Przetworów pomidorowych cd. Dziś sok pomidorowy. SKŁADNIKI: Wersja podstawowa: 10kg. pomidorów Lima 5 łyżeczek soli Wersja wzbogacona z dodatkiem poniższych składników: 1/2 łyżeczki pieprzu 5 łyżeczek Zobacz więcej
Po praz kolejny na blogu przecier pomidorowy jednak wg Siostry Anastazji, przepis pochodzi z książki 153 przetwory i dania mięsne. Czytaj więcej » Zobacz więcej