przetwory sałatka z kapusty papryki marchwi i cebuli

Często zdarza mi się zbyt późno oberwać ogórki i są one zbyt duże, by zrobić z nichogórki małosolnelub inne tego typu przetwory. Dlatego teraz postanowiłam zrobić sałatkę ogórkową z papryką, marchewką Zobacz więcej
Uwielbiam takie sałatki. I tu właśnie pojawia się problem - za każdym razem wstawiam je do piwniczki z silnym postanowieniem odpieczętowania słoików dopiero zimą, i jakoś zanim spadnie śnieg w Zobacz więcej
Zapraszam na sałatkę ogórkową z dodatkiem czerwonej papryki i cebuli. Bardzo smaczna sałatka w sam raz do drugiego dania. Polecam. Składniki : 1 kg ogórków 1 1/2 dużej czerwonej papryki 1 1/2 dużej Zobacz więcej
Kolejnym przepisem z mojego pierwszego zeszytu z przepisami (założyłam go jeszcze w latach 80) jest sałatka na zimę z papryką, ogórkiem, cebulą i marchewką. Warto zrobić takie słoiki, aby zimą cieszyć Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Przetwory z papryki

Przetwory z papryki 574

Przetwory z papryki Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Co można zamknąć w słoiku - Dzień dobry Polsko! ... Przetwory z papryki Zobacz więcej
Zafundujcie sobie słońce na talerzu! Sałatki z kaszy kuskus są błyskawiczne w przygotowaniu. To jedna z moich ulubonych, drobnych kasz. Najczęściej, poza sałatkami wykorzystuję kuskus do faszerowania Zobacz więcej
Sezon przetworów u mnie w pełni :) dzisiaj mam dla Was propozycję pysznej sałatki w zalewie. Do sałatki użyłam lekko żółtawych pomidorów, papryki, cebuli i marchewki.Sałatka jest błyskawiczna warzywa Zobacz więcej
Składniki: biała kapusta (1/4 średniej główki), 2 średnie marchewki, mała cebula biała Sos: oliwa z oliwek extra virgin (2 łyżki), woda filtrowana (4 łyżki), sok z 1/2 limonki, cukier trzcinowy Zobacz więcej
Zimą najczęściej dodatkiem do dań obiadowych są u nas surówki albo warzywa duszone. Nie szykuję dużej ilości gotowych sałatek bo nie ma takiej potrzeby. Zawsze przecież można zetrzeć jakiegoś selera Zobacz więcej
Surówka do drugiego dania z kapusty, pora, marchwi i jabłka. Z dodatkiem śmietany i koperku. Dobrze smakuje szczególnie do dań mięsnych. Zobacz więcej
Moja propozycja na sałatkę ogórkową do słoików na zimę. Połączyłam ogórki, marchewkę, pomidory i pora. Bardzo smaczna sałatka. Polecam. Składniki : 1 kg ogórków 1 łyżka soli 1 duża marchew 2 pomidory Zobacz więcej
Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej w śmietanie to klasyka wśród surówek. Pasuje do wielu dań obiadowych, a charakteryzuje się delikatnym Zobacz więcej
Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka Surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka to klasyczna polska surówka, która gości w wielu naszych domach. Jest świetnym dodatkiem do dań obiadowych Zobacz więcej
Surówka z marchwi, jabłka i cebuli to doskonały dodatek do wielu dań obiadowych. Szybka i łatwa w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczna. Surówka bardzo dobrze będzie komponowała się zarówno z Zobacz więcej
Kochani! Sezon paprykowy dobiega końca, ale na pewno zdążycie jeszcze w tym tygodniu zrobić tę oto sałatkę do słoików. Włożyłam ją do słoików już blisko 3 tygodnie temu, ale zanim podzieliłam się z Zobacz więcej
Baaardzo ją lubię Jest prosta, szybka, smaczna i niskokaloryczna. Pasuje do mięsnego obiadu jak, i do kiełbasy z grilla. Polecam! Składniki: (ilość każdego z nich dowolna) czerwona papryka konserwowa Zobacz więcej
Składniki: - 3 kg kapusty - 1/2 kg cebuli - 1/2 kg marchwi - 1/2 kg papryki czerwonej i żółtej Zalewa: - 1 l wody - 1 szklanka octu 10% - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżka soli - liść laurowy - angielskie Zobacz więcej
W prezencie od Oli dostałam również 3 dorodne cukinie. Jak nic zrobię przetwory - pomyślałam. Zaczęłam szukać przepisu i znalazłam: Składniki: 3 kg cukinii kolorowej 5 łyżek soli 0,5 kg cebuli 0,5 kg Zobacz więcej
Składniki: (na około 7 słoików po 300 ml) 2 kg ogórków 1 kg czerwonej papryki 5 cebuli 1,5 szklanka octu 2,5 szklanki cukru ziele angielskie (kilka ziaren) liść laurowy (kilka sztuk) sól, pieprz Zobacz więcej
. Czerwona kapusta jest często, przynajmniej mam takie wrażenie, niedoceniana w kuchni. Może przez jej tendencję do zmiany koloru, twardość, a może przez dość wyrazisty smak, nie wiem. My bardzo Zobacz więcej