przetwory z buraczków czerwonych na zimę

Słodko-kwaśne ogórki pachnące koperkiem i czosnkiem .Są chrupkie i jędrne ,dzięki temu że nie obieramy ich ze skórki.Nie tylko dobry dodatek do obiadu ale również świetna zagryzka na imprezę..:-) Zobacz więcej
Keczup z cukinii sprawdza się doskonale jako sos do pizzy, jako dodatek do naleśników meksykańskich czy chili con carne. Polecam Wam ten przepis, oczywiście możecie regulować smak keczupu dodając Zobacz więcej
W mojej kuchni czerwone porzeczki zawsze były na drugim miejscu. U babci w ogródku porzeczkowe krzaki rosły w długim rzędzie, było ich chyba z 9 samych czerwonych, nie licząc dwóch ogromnych Zobacz więcej
Leczo z cukinią- przetwory na zimę W szczycie sezonu, kiedy mamy najsmaczniejsze (i najtańsze) warzywa, warto poświęcić trochę czasu i zrobić pyszne przetwory na zimę. Dziś proponuje kolorowe leczo w Zobacz więcej
Jak zrobiłam to nie uwierzyłam. W smaku dla mnie rewelacyjny, nawet moja Mama to potwierdziła. Idealny na kanapki zamiast tradycyjnego keczupu. Jeszcze można do sosów dodać lub jako marynatę użyć. Zobacz więcej
Trochę przypadkiem, aczkolwiek z wielką radością, zostałam ostatnio posiadaczem sporego koszyka mirabelek. Nastawiłam więc nalewkę, sporą część przerobiłam na galaretkę, wystarczyło też mirabelek na Zobacz więcej
Moje pasje - Mój świat: Przetwory 2017: Mizeria na zimę Moje pasje - Mój świat Moje-Pasje.info - Strona główna Gotowanie Handmade Książki Blog Forum piątek, 1 września 2017 Przetwory 2017: Mizeria na Zobacz więcej
Sałatka z batatów i czerwonych buraczków to kolejny prosty przepis na sałatkę na każdą okazję: świetnie nadaje się na lunch, jako dodatek do obiadu czy smakowitą i zdrową przekąskę w ciągu dnia na “ Zobacz więcej
Przepis znalazłam na blogu Kasi. Oczywiście musiałam troszkę zmienić proporcje, pokombinować z zalewą i powiem Wam, że sałatka wyszła mi idealna! Idealna na zimę! Składniki : * 4 średnie cukinie * 4 Zobacz więcej
Ta sałatka to druga moja ulubiona po buraczkach w zalewie chrzanowej. Nie może jej zabraknąć w spiżarni. Składniki: 3 kg czerwonej kapusty 1 kg marchwi 1 kg cebuli Zalewa: 0,5 litra octu 10% 2 litry Zobacz więcej
Otrzymałam od Cioci prezent - reklamówkę buraków, jabłek, papryk :) Część buraków przerobiłam znaczy się zamroziłam, z części zrobiłam zupę, ale i tak jeszcze zostało 3 kg ;o) R tylko powiedział - Zobacz więcej
Sos pomidorowy jest niezastąpiony w naszej kuchni, dlatego przygotowując przetwory na zimę, zaczynam właśnie od niego. Sos jest aromatyczny i intensywny w smaku - doprawiony sporą ilością bazylii, Zobacz więcej
Jak to mówią "potrzeba matką wynalazków". Tak było właśnie z tym przepisem. Uwielbiam taką sałatkę na zimę niestety nikt nie posiadał na nią dobrego i sprawdzonego przepisu. A ja zrobiłam ją w roku Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Czerwona kapusta na zimę

Czerwona kapusta na zimę 16423

Czerwona kapusta na zimę Kulinarny aforyzm: Gdy myślę o tych, którzy przyjdą po mnie albo przeżyją mnie – czuję się, jak gdybym brał udział w przygotowaniach do uczty, w której radościach już nie będę Zobacz więcej
Sos na czerwonym winie z jałowcem – Dad in the Kitchen Toggle navigation Dad in the Kitchen Home About Contact Polski English Polski Dad in the Kitchen Where parenting meets cooking! Dad, geek and Zobacz więcej
Kolejnym przepisem z mojego pierwszego zeszytu z przepisami (założyłam go jeszcze w latach 80) jest sałatka na zimę z papryką, ogórkiem, cebulą i marchewką. Warto zrobić takie słoiki, aby zimą cieszyć Zobacz więcej
...i dodatkiem pomidora- to pyszny, wegetariański i dietetyczny posiłek. Obiad lekki, syty , ale co najważniejsze bardzo zdrowy . Podam jaja na czerwonym ryżu. Czerwony ryż to jedna z odmian , która Zobacz więcej
Czy zdarza Wam się pędzić po zakupy zaraz po przeczytaniu znalezionego przepisu? U mnie się tak zdarzyło. Podczas picia porannej kawy, przeglądania nowych wpisów na moich ulubionych blogach zobaczyłam Zobacz więcej
W zasadzie nie wiemy dlaczego tak mało przepisów na przetwory na naszym blogu, bo przecież robimy je każdego lata. W tym roku nadrabiamy zaległości, a cykl rozpoczynamy ogórkami kanapkowymi, które Zobacz więcej
Składniki: (na 6 słoików 0,9l) 2 główki czerwonej kapusty ( moje ważyły 1,7kg i 1,5kg), 4 cebule, 4 jabłka, 3l wody, 1szklanka octu (250ml), 250g cukru (14łyżek), 30g soli (2łyżki), 8łyżek oleju. Zobacz więcej