przetwory z porzeczek do mięs

sos barbecue do mięs z grilla | ekspansja smaku Strona główna dania główne drugie dania zupy zupa krem Wielkanoc babki serniki Ciasta tradycyjne Świąteczna sałatka z ananasem i szynką Jajka nadziewane Zobacz więcej
twarożkowo-czosnkowy -opakowanie serka kanapkowego śmietankowego -łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego -ząbek czosnku -suszone oregano Do serka dodajemy śmietany, przeciśnięty przez praskę czosnek, Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Marynowane jabłka do mięs

Marynowane jabłka do mięs 4

Marynowane jabłka do mięs - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Marynaty do mięs - co do czego? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Praktyczne Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Sos śliwkowy do mięs

Sos śliwkowy do mięs 11909

Jeżli są jeszcze osoby chętne do robienia przetworów na zimę to zapraszam do wypróbowania tego przepisu! Pyszny sos śliwkowy z dodatkiem curry świetnie nadaje się jako dodatek do pieczonych mięs ...i Zobacz więcej
Genialna aromatyczna marynata, którą cudownie przechodzi całe mięso podczas marynowania. Można ją wykorzystać do każdego rodzaju mięsa a nawet do warzyw. Przepis z bloga Alicja w krainie garów . Zobacz więcej
Kasia80
Kasia80 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mama-poleca.blogspot.com
ŻURAWINA DO MIĘS

ŻURAWINA DO MIĘS 10150

Do mięs, pasztetu, krokietów... Składniki: 250g żurawiny 200g jabłek 100g cukru 150ml wody Wodę gotujemy z cukrem, na wrzątek wrzucamy umytą żurawinę i gotujemy 15 minut, co jakiś czas mieszając aby Zobacz więcej
Doskonałym dodatkiem do potraw mięsnych jest domowa ćwikła czyli buraczki z chrzanem. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Dżem z czerwonej porzeczki Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem słodkiego jabłka to eksperyment ostatnich dni. Jabłko skutecznie niweluje kwaskowy charakter porzeczki, a sam dżem porzeczkowy Zobacz więcej
Sos żurawinowy do mięs w stylu amerykańskim, z sokiem z pomarańczy i korzennymi przyprawami prezentowałamtutaj. Dziś sos żurawinowy w polskim wydaniu, z dodatkiem jabłek i orzechów włoskich autorstwa Zobacz więcej
Chciałabym dziś podzielić się z Wami przepisem, który ma ze 20 lat. Przepisem, który wiele lat temu podzielił się ze mną nieżyjący już wujek. Bejca (marynata) przygotowana według tego przepisu Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Czerwona porzeczka: przetwory

Czerwona porzeczka: przetwory 6336

Czerwone porzeczki znów obrodziły, ale w przeciwieństwie do poprzedniego roku, nie zostały zjedzone przez ptaszki. Poza sosem do sernika, część owoców, która nie została zjedzona na surowo, została Zobacz więcej
Czy u Was w domu ktoś testuje wasze kulinarne dzieła? U mnie tą osobą, wyrocznią, jest mój mąż. Jego kubki smakowe selekcję robią dość dokładnie i na „byle co” się nie skusi. Chociaż ten sos jego Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Sos żurawinowy do mięs

Sos żurawinowy do mięs 5782

Słodko-kwaśny sos żurawiowy, prosty i smaczny, a jednocześnie bardzo świąteczny. Znakomity do wszelkiego mięsiwa, pieczonej kaczki, gęsi, dziczyzny i pasztetów. Cieszę się, że zrobiłam go wcześniej i Zobacz więcej
Chutney (wym. czatnej), to uniwersalny dodatek do potraw z mięs (zwłaszcza z drobiu) ryb, serów, potraw z ryżem i do chleba. To rodzaj gęstego, słodko-kwaskowatego sosu na bazie duszonej cebuli z Zobacz więcej
Winogrona nadają się nie tylko na zdrowe soki czy nalewki, można je dodać do ciasta lub zrobić winną lekko korzenną galaretkę do mięs szczególnie tych czerwonych takich jak wołowina czy dziczyzna. Zobacz więcej
Ostatnio podczas spotkania ze znajomymi stoczyliśmy przemiłą rozmowę o gotowaniu. Jednym z tematów były dodatki do dań. Chutney’e, dżemy, frużeliny i sosy to według mnie najczęściej kupowane gotowe Zobacz więcej
Według tego przepisu można robić żurawiny, borówki lub jarzębinę. Jeśli chcemy uzyskać dżem, to trzeba dodać po prostu trochę więcej cukru i gruszek. Żurawina do mięs 1 kg żurawiny 1 szklanka wody Zobacz więcej
Wracam do żywych, Już nawet głos do mnie powraca. Klimatyzacja w samochodach to dobra rzecz, ale przy takich upałach - chyba z nią lekko przesadziliśmy. Rozłożyło mnie na maksa. Może nie do końca - Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Czarna porzeczka – przetwory 2013

Czarna porzeczka – przetwory 2013 3623

Jak wspominałam w poprzednim wpisie – weekend upłynął pod znakiem czarnej porzeczki :) Mam też zamiar sporą jej część zamrozić, uwielbiam bowiem jej dodatek do ciast i deserów;to owoc z charakterem, Zobacz więcej