przez okno od kuchni

PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Brokuł

Historia od kuchni: Brokuł 73

Dziś opowiem Wam o warzywie kontrowersyjnym. Może nie tak bardzo jak gorzka brukselka, ale również dzielącym smakoszy na tych, którzy go kochają bądź nienawidzą, bo w dzieciństwie był im na siłę Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: cebula

Historia od kuchni: cebula 10

W odróżnieniu od „nowoświatowego” pomidora, bohaterka dzisiejszego felietonu już w starożytności była znana i ochoczo uprawiana. Uważa się, że pierwszymi, którzy wyhodowali jadalną odmianę cebuli byli Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: miód

Historia od kuchni: miód 18

Miód jest substancją niezwykłą. Nie dość, że posiada wiele walorów odżywczych i przecudowny słodki smak, to jeszcze sprawia wrażenie odpornego na upływ czasu. Jest to bowiem jedna z niewielu rzeczy Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: chleb

Historia od kuchni: chleb 19

Historia produktu, o którym dziś napiszę sięga aż dwunastu tysięcy lat. Stał się on, pod różnymi postaciami, jednym z podstawowych składników diety bardzo wielu światowych kultur. Mowa oczywiście o Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: pomidor

Historia od kuchni: pomidor 13

Pomidor zwyczajny, będąc tak powszechnie używanym u nas warzywem, wszechobecnością swoją przypomina ważną rzecz – gdyby nie ludzka ciekawość, nie wiadomo, ile fantastycznych produktów przeszłoby nam Zobacz więcej
Między 3 a 12 sierpnia byłam w Mołdawii. Większą część spędziłam na study tour Moldova discover the routes of life, w ramach którego wraz z fotografami i blogerami z Polski, Mołdawii, Rumuni oraz Zobacz więcej
PyszneWege
PyszneWege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Wege
Historia od kuchni: Komosa ryżowa

Historia od kuchni: Komosa ryżowa 15

Mimo iż w naszym kraju pod strzechy trafiła całkiem niedawno, komosa ryżowa jest jedną z najstarszych uprawnych i jadalnych roślin na ziemi. Zalicza się ją do zbóż rzekomych, czyli roślin, których z Zobacz więcej
Iza Hreczańska
Iza Hreczańska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
izabela gotuje
TAJLANDIA od kuchni... :)

TAJLANDIA od kuchni... :) 15

Kuchnia tajlandzka przez wielu ludzi uznawana jest za najbardziej aromatyczną i najsmaczniejszą na świecie...trawa cytrynowa, pikantne przyprawy, owoce morza, mleko kokosowe..... ja zdecydowanie Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Kino od kuchni

Kino od kuchni 50

Kino od kuchni - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
Kuchnia khmerska jest według mnie bardzo podobna do kuchni wietnamskiej i tajskiej :) Dania obfitują w owoce morza oraz aromatyczne zioła i przyprawy. W Kambodży największe wrażenie zrobiło na mnie Zobacz więcej
Bajgiel, serek ze szczypiorkiem, chrupiący bekon, omlet z plasterkiem sera, pomidor i przykrywka bajgla na sam wierzch! fot. D.Szymborska Są takie dania, które się zjada w restauracji, kawiarni, potem Zobacz więcej
Iza Hreczańska
Iza Hreczańska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
izabela gotuje
WIETNAM od kuchni... :)

WIETNAM od kuchni... :) 27

Kuchnia wietnamska jest uznawana za jedną z najzdrowszych na świecie... jest lekka, smaczna, kolorowa i bardzo różnorodna :) Dania obfitują w świeże warzywa, aromatyczną kolendrę, bazylię, trawę Zobacz więcej
Gwiazdy, najlepsi blogerzy kulinarni oraz specjaliści i przedstawiciele Warszawskiej Izby Przedsiębiorców ocenili warszawskie restauracje. 20 kwietnia w restauracji Blender odbyła się uroczystość Zobacz więcej
W poszukiwaniu przygód znacznie oddaliłam się od turystycznego centrum Hanoi i dotarłam do dzielnicy Le Mat znanej jako wioska węży. Spacerując prawie pustymi ulicami na obrzeżach Hanoi nie wiedziałam Zobacz więcej
Wszechobecne, głośne klaksony i ludzie, którzy zdają się cały czas być w drodze.. tworzą charakterystyczny uporządkowany harmider tętniącej życiem wietnamskiej ulicy. W ciągłym biegu trzeba znaleźć Zobacz więcej
Niespodzianka!!! To już trzeci e-book stworzony przez blogerki kulinarne, który jest prezentem dla Was. Zupełnie za darmo, wystarczy kliknąć pobierz e-book i pojawi się na Waszym komputerze. Tym razem Zobacz więcej
Wczorajw restauracji Roberta Sowy –N31 Restaurant&Bar – jednej ze zwycięzców poprzedniej edycji akcji „Warszawa od kuchni”, odbyła się uroczysta konferencja rozpoczynająca kolejną już VI edycję Zobacz więcej
Okno w kuchni W kolejnym wpisie z cyklu jak urządzić funkcjonalną i ładną kuchnię poopowiadam wam troszkę o oknie w kuchni. Osobiście uważam, że jest to bardzo ważny element do którego powinniśmy Zobacz więcej
Moją kulinarną relację z pełnej przygód wycieczki po Azji rozpocznę dzisiaj trochę od środka :) Delta Mekongu to niezwykle malowniczy region w południowo-zachodniej części Wietnamu położony nad Zobacz więcej
Nowoczesne technologie pomagają nam w wielu dziedzinach życia. Czy telefon komórkowy może nam pomóc w gotowaniu? Tak, a możliwości wykorzystania tego urządzenia w kuchni są coraz szersze. Co Zobacz więcej