przysmak gajowego

rozgrzewamy nieco oleju, przekładamy pokrojony w większą kostkę boczek i schab. Smażymy ok. 15 min. Przekładamy do słoniny. 3. Cebule kroimy w kosteczkę, smażymy chwilę na pozostałym tłuszczy i Zobacz więcej
Będąc na studiach zdarzało mi się wiele razy kupować przysmak gajowego w pobliskim sklepie. Bardzo polubiłam te śledziki. Zapragnęłam je przygotować w domu i pokochała je cała moja rodzina. Zobacz więcej
Teraz coś co idealnie pasuje na imprezę, na święta a przede wszystkim na kolację. Przysmak gajowego to nasz ulubiony sposób przygotowania śledzi. Dlatego przepis trafia na bloga. Smak potrawy jest Zobacz więcej
elik
elik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eli gotowanie
Przysmak gajowego - Eli

Przysmak gajowego - Eli 477

0
Przysmak gajowego to trochę pracochłonna sałatka ale warta tego czasu.. Problem ,polega na tym że trudno go przyprawić . Zle przyprawiony jest mdły .Spotkałam kilka sposobów na zaostrzenie smaku . Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szóste niebo
przysmak gajowego

przysmak gajowego 85

1
Niedziela palmowa. Za tydzień Wielkanoc. Już niedługo biorę się do świątecznych wypieków i dań. Teraz jednak danie postne jeszcze;) Pod tą intrygującą nazwą kryją się pyszne, chrupiące placki Zobacz więcej
ziela angielskiego oraz pokrojone grzyby podlewamy wywarem i dusimy pod przykryciem około 10 minut na małym ogniu. Doprawiamy sola i pieprzem , studzimy. 4. Śledzie i sos układamy warstwami w Zobacz więcej
Uwielbiamy sałatkę śledziowo - ziemniaczaną, jest ona obok gyrosowejna naszym sałatkowym topie ;) Zwłaszcza w wersji leśnej - z własnoręcznie zebranych zamarynowanych prawdziwków i podgrzybków, z Zobacz więcej
Składniki: 40g suszonych podgrzybków ( mogą być inne grzyby również ), 350g płatów śledziowych w oleju ( waga już po odsączeniu ), 1 łyżka octu, 2 duże cebule, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 Zobacz więcej
Oto moje zestawienie świątecznych przepisów, które może się wam spodoba. Często korzystam z tych przepisów bo są niezawodne i pyszne :). Słodkości : Kandyzowana skórka cytrynowa Saksońskie ciasto z Zobacz więcej
Jednogarnkowa potrawa z kurczakiem Paprykarz z kurczaka Ciasto miodowo-bakaliowe Krokiety z pieczarkami, porem i marchewką Meksykańska czekolada z chili i rumem Zapiekanka z makaronem orzo Suszone Zobacz więcej
11 Małopolskiego Festiwalu Smaku zdobyła : Kiełbasa Krakowska Sucha Stanisława Mądrego z Nowej Wsi Szlacheckiej (Zakłady Masarskie "Mądry" ) II miejsce : Pani Izabela Grądalska z Gorlic za baraninę Zobacz więcej
Pietruszkowe gnocci z peperoni i lubczykiem Pstrąg tęczowy w porach Węgierskie pogacze Krokiety z dorsza i ziemniaków Spring rollsy z łososiem Pierogi z kaszą gryczaną Kartoffelsalad - niemiecka Zobacz więcej
| blog: ramydada Risotto z grzybami leśnymi autorka: alaaa | blog: Ala piecze i gotuje Zupa grzybowa z łazankami autorka: alaaa | blog: Ala piecze i gotuje FOCACCIA Z RYDZAMI autorka: Daretocook.pl | Zobacz więcej