przystawka z wątróbki

{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
figi są uprawiane koniecznie zakupcie najlepiej cały koszyk :-) A dziś przepyszna przystawka,czy idealna kolacja dla dwojga: wątróbka drobiowa z pieczonymi, karmelizowanymi figami, podana na musie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czasem okazuje się, że najprostsze połączenie smaków (bo kto nie pamięta wątróbki z cebulką ze szklonych stołówek?!) mogą zaskoczyć nas nową jakością, pokazać że sprawdzić się doskonale mogą także w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam tradycyjną wątróbkę w cebuli, ale przyznam że ta wersja jest jeszcze smaczniejsza. Połączenie wątróbki drobiowej z boczkiem? Czemu nie! Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 4 łyżki masła 25 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Ziemia Dobrzyńska gęsim ... Tak pesto smakuje jak je ... » Toskańska wątróbka na tostach Dzisiaj proponuję włoski sposób na wątróbkę. Przystawka – orzeźwiająca smakiem i pobudzająca apetyt. Szybka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbkę drobiową raz na jakiś czas lubię skosztować. Nigdy nie miałam problemów z jedzeniem jej. Będąc w Paryżu jadłam najlepszą wątróbkę i wiem, że choćbym szukała podobnego przepisu, nie wyjdzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam wątróbkę. Nie lubiłam jej przez lata. Do momentu aż zjadłam naprawdę dobrze przyrządzoną. Najbardziej lubię cielęcą w białym winie, ale dziś przepis na wspaniałą przystawkę z wątróbki, czyli Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
NADZIEWANE SZYJKI DROBIOWE

NADZIEWANE SZYJKI DROBIOWE 194

1
{{headerMessage}}
NADZIEWANE SZYJKI DROBIOWE Składniki: 10 skórek z szyjek drobiowych 250 g wątróbki drobiowej 250 g serduszek drobiowych pęczek natki pietruszki (drobno pokrojonej) 1 kostka rosołowa (własnej roboty) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Zapraszamy na kolejny poczęstunek z gęsią watróbką w roli głownej. Tym razem jako przystawka lub danie śniadaniowe: na toście w jajku =) Potrzebne będą (na jedną porcję): - 1 jajko - 2 Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
wegetariański kawior

wegetariański kawior 131

2
{{headerMessage}}
najbardziej znanym kawiorem nie związanym z rybami, jest kawior żydowski, czyli pasta z wątróbki. nie tak dawno poznałam kolejny, tym razem wywodzący się z kuchni rosyjskiej - z bakłażana. jak mniemam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie na jeden kęs, jako przystawka lub dodatek do sałaty. Banalnie proste, szybkie o niespodziewanym aromacie. Wykwintna alternatywa dla klasycznych pasztetów drobiowych. Dodatek kaparów i anchois Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeszcze nigdy nie jadłam wątróbki zawijanej w boczek. Przeważnie jadłam ją w pomidorach lub z cebulką albo w sosie. Jednak, tą którą miałam okazję zjeść w Paryżu jeszcze tak wyśmienitej nigdy nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w smaku do różnych mięs.......POLECAM.......SMACZNEGO!!! CYNAMON ROYAL BRAND: produkt naturalny, laski - smak: lekko słodki - zapach: aromatycznie słodki - zastosowanie: do aromatyzowania przystawek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
#12 Będąc ostatnio u babci, natchnełam się na 'Dietetyczną ksiażkę kucharską" Zofii Wieczorek-Chełmińskiej z 1987 roku. Nie wiem czemu, ale gdy zajrzałam do środka od razu mi sie spodobała. Jest tu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
....... SMACZNEGO!!! CYNAMON ROYAL BRAND - smak: lekko słodki - zapach: aromatycznie słodki - zastosowanie: do aromatyzowania przystawek, ciastek, ryżu, grysiku, marmolad, pierników, kompotów, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
albo żurawiny- pycha! Tym razem postawiłam na pasztet z kaczki z borowikami. Na blogu znajdziecie też prosty przepis na pasztet drobiowy i pasztet z gęsi z żurawiną. A jak jest u Was z pasztetami- Zobacz więcej
Monika So
Monika So Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolorowo w kuchni
Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane 435

2
{{headerMessage}}
była to gouda) sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, oczyścić i ostrożnie odciąć ogonki. Cebulę, boczek, i ogonki drobno pokroić, podsmażyć na oleju, przyprawić sola i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedzielne śniadanie. Pomysł zaczerpnęłam z programu "Kuchenne rewolucje". W jednym z lokali M. Gessler postanowiła wprowadzić jajeczne menu, na przystawkę podając tosty z pastą pomidorową i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wątróbkę z cebulą naoleju rzepakowym podsmażamy, następnie pieprz i sos sojowy do niej dolewamy. Całość mieszamy i tak długo podgrzewamy, aż wątróbka dobrze będzie wysmażona, ale soczysta, delikatna, Zobacz więcej