przystawki do piwa

Muszę się do czegoś przyznać. Strasznie to trudne, ale cóż. Kiedy okazało się, że sam potrafię zrobić bułki, no wiecie te bułki do hamburgerów, to pomyślałem sobie „jesteś bogiem”. Stworzenie bułek Zobacz więcej
Andrzejki tuż, tuż. Jeśli jeszcze brakuje Wam jakiejś przekąski to polecam ekspresową przystawkę – grissini owinięte w plastry szynki sezonowanej. Takie pałeczki świetnie smakują, dodatkowo pasują Zobacz więcej
Kolejna wariacja na temat ciasta francuskiego i wytrawnych dodatków do niego. Tym razem pomidory z puszki już pokrojone w kostkę, posolone i popieprzone i na to kawałek gorgonzoli. Żadnych przypraw Zobacz więcej
Ekspresowy makaron z ... » Ciastka francuskie z cukinią, kiełbasą i kozim serem Ciasteczka na ostro – idealne jako przekąska do piwa, wina, jako przystawka na towarzyskie spotkanie. Są proste i Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na bardzo szybkie do przygotowania domowe krakersiki z dodatkiem ziół i soli morskiej. Idealnie sprawdzą się jako przystawka na imprezach, w sam raz do piwa i drinków. Składniki: 125 Zobacz więcej
Ta przekaska jest uwielbiana przez Wlochow,nie wymaga wielkiego nakladu pracy,,a sprawdza sie w kazdej sytuacji np.jako przystawka przed obiadem ,albo dodatek do piwa,,mozemy ja wykozystac dowolnie. Zobacz więcej
Chrupiące krążki cebulowe – przystawkakarnawałowa Fajna rzecz na imprezę, albo do piwa. Naprawdę chrupiące i smaczne, nawet po jakimś czasie. Przepis podpatrzony u kolegów z USA… Zobacz więcej
Śledzie to podstawowa przystawka w każde święta. Składniki: 20 dag filetów śledziowych w oleju 250 ml piwa karmelowego 1 kieliszek octu 1 kieliszek oleju 1 cebula 2 łyżki ostrej papryki 1 płaska łyżka Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Roladki wołowe

Roladki wołowe 414

1
Proste w przygotowaniu roladki wołowe to nie tylko znakomite danie obiadowe, ale również świetna przystawka na ciepło Składniki na roladki wołowe: 600 g udźca wołowego 200 g wędzonego boczku ostra Zobacz więcej
Tartaletki z suszonymi pomidorami to świetna propozycja jako przystawka na spotkanie ze znajomymi, rodziną, ale doskonale też nada się jako przystawka do piwa :) Przepis na tartaletki z suszonymi Zobacz więcej
Inspiracja: "W poszukiwaniu smaku doskonałego" R.Sowa. Świetna przekąska do filmu, do piwa, wina, do meczu.... ;) Szybko, efektownie i pysznie. Składniki: 3 pszenne tortille 100 g łososia wędzonego w Zobacz więcej
w marynacie z bazylią" "Szynka na piwie" Ryby: "Karp smażony" "Łosoś pieczony w folii" "Łosoś w cieście piwnym" "Pstrąg smażony w panierce" "Ryba po grecku" "Ryba w cieście naleśnikowym" "Śledzie w Zobacz więcej
Daktyle w bekonie, to bardzo prosta w przygotowaniu przystawka. Jednak faszerowanie daktyli serem jest zajęciem dla cierpliwych;) Słodycz daktyli, słony smak sera i wędzony bekon, doskonale się Zobacz więcej
Może nie bardzo postne, bo przystawkaidealnienadająca się do piwa, za to bardzo prosta i pyszna. Słodkie i słone z delikatną nutą wyczuwalnego sera. Jednym słowem - PYCHOTA! Składniki: 125 g Zobacz więcej
Jedno z dań, które bardzo chciałabym polecić na imprezę lub spotkanie w gronie znajomych to blanszowane migdały z zielonymi oliwkami i świeżą bazylią. Łatwa i niezwykle smaczna i na dodatek szybka w Zobacz więcej
Kolejne sezonowe wydanie kaszanki, tym razem w odsłonie z młodym bobem i pieczonym pomidorem. Młodego bobu nie musimy obierać, skórka jest bardzo delikatna i jadalna. Połączenie bobu z piwem i smażoną Zobacz więcej
Brzmi dziwnie? Ale to bardzo prosta przystawka bądź zakąska. Smakuje fantastycznie zarówno na ciepło - do wina czy piwa, ale również można zjeść na zimno, chociaż może być wtedy nieco twarda. Zobacz więcej
Kilka razy jadłam takie marynowane serdelki bardzo popularne w kuchni czeskiej jako przystawka do piwa .Raz były kupne , drugi raz ktoś zrobił. Teraz ja się zmobilizowałam . Czas : 15 minut Składniki Zobacz więcej
メンマ Pędy bambusa są nieodzownym składnikiem japońskiej kuchni. Delikatne, lekko słodkie w smaku i bardzo chrupkie są świetnym dodatkiem do sałatek, dań duszonych czy smażonych. Pędy bambusa według Zobacz więcej
Smażone na głębokim tłuszczu potrawy są bardzo popularne w Japonii. Je się je na lunch, na obiad a także jako przystawkę do piwa. Nasz propozycja to błyskawiczny w przygotowaniu kurczak, podawany z Zobacz więcej