Przepis na przystawki indyjskie na ciepło

Zdrowa smaczna przystawka obiadowa z szpinaku i soczewicy . Szpinak z soczewicą na ciepło składniki 1 opakowanie szpinaku 3 ząbki czosnek, 1 łyżeczka masła Sól morska- MŁYNEK, 1/2 puszki Zobacz więcej
Buraczki zasmażane z cebulką – ciepła przystawka obiadowa W niedzielę zazwyczaj na stołach gości mięcho , czyli wiadomo , jest pieczeń ,schabowy, roladki lub inne wynalazki . Czasem największym Zobacz więcej
15 lutego wzięłam udział w warsztatach kulinarnych. Warsztaty odbyły się w Studiu Kulinarnym Piotra Kucharskiego. Prowadził je Michał Szabat, a tematem była kuchnia indyjska. To były moje pierwsze Zobacz więcej
Dzisiaj pomysł na pieczoną dynię z piekarnika.Przepis jest prosty i szybki .... Na blogach najczęściej spotykam ten przepis z zaleceniem by była to dynia hokkaido,bo ma ładny kolor i delikatną Zobacz więcej
Propozycja na paneer - serek indyjski w formie przystawki. Serki można nadziać na patyczki i w tej formie przygotować również smakołyk na grillu. Składniki do przygotowania marynaty: 0,5 łyżeczki soku Zobacz więcej
Takimi słowami niemal zawsze kończyło się nasze zamówienie w indyjskich knajpkach. I, o ile będąc tam, w Indiach po raz pierwszy, dopiero odkrywaliśmy, co i jak, tak za drugim razem doskonale wiadomo Zobacz więcej
Krewetki w sosie indyjskim | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Krewetki w sosie indyjskim 19 lut Składniki: 300 g krewetki rozmrożone 2 ząbki czosnku,posiekane 3 – centymetrowy Zobacz więcej
Indyjski napój, który ma przepiękny, korzenny zapach i smak… zapraszam do spróbowania Chai Latte. Muszę się przyznać, że kiedy poproszono mnie o przetestowanie i opisanie na blogu Chai Latte Spicy Zobacz więcej
Jak smakowała obiad ? Kapustka boska , najlepsza . Co wy na to ?. Kapustka wspaniale zastępuje sosik i przystawkę obiadową . Pasuje do ziemniaczków i chlebka . Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło Zobacz więcej
Ciepło - zimna bo nie mogę się zdecydować czy wolę ja na ciepło czy na zimno - w obu wersjach jest pyszna, choć w głosowaniu domowym przeważają głosy, że jednak na ciepło :) 1 pierś z kurczaka 1 Zobacz więcej
agatagy
agatagy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietetycznie w kuchni
Cheat po indyjsku

Cheat po indyjsku 26

Kocham indyjską kuchnię. Jestem w tym temacie zupełnym laikiem, co objawia się głównie sypaniem garam masala i przypraw korzennych tonami, gdzie popadnie. Czasem jednak nachodzi mnie też na małe Zobacz więcej
3 tygodnie temu wybraliśmy się na weekend do Ras Al Khaimah, w skrócie: RAK. Jest to jeden z 7 emiratów położony blisko granicy z Omanem (Musandam). Dojazd z Dubaju zajmuje ok. 1,5 godziny samochodem. Zobacz więcej
Jakbyście mieli wybrać – tradycyjna kuchnia polska z niecodziennym wydaniu i aromatyczna kuchnia indyjska to które smaki były Wam bliższe? Osobiście uwielbiam obie kuchnie, szczególnie jeśli szefem Zobacz więcej
Takie szybkie smaczne dania lubię . Pasuje do ryżu jak i do chlebka. Sałatka na ciepło z szpinaku i jajka składniki 1 opakowanie szpinaku świeżego 5 jajka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 1 Zobacz więcej
Ostatnio, miałam ogromną przyjemność, odwiedzić indyjską restaurację Ganesh. Zlokalizowana jest ona w samym sercu Krakowa, tuż obok Rynku Głównego, przy ul. św. Tomasza 18. Od samego początku, byłam Zobacz więcej
Koniec roku to jeden z niewielu tygodni w roku, gdy czas nieco zwalnia. Sprzyja to wszelkim rodzinnym i przyjacielskim spotkaniom – tym mniejszym i większym, a jak wiadomo, najlepsze imprezy odbywają Zobacz więcej
To już mój drugi – po jagnięcinie z bakłażanem w sosie Korma, przemiło wyróżnionej zestawem sosów firmy PATAK’S – konkursowy przepis z cyklu „Przepis na idealny wieczór”. Tym razem postanowiłam Zobacz więcej
Przystawka z dojrzałego koziego sera z borówkami na ciepło Składniki: 100 g dojrzałego koziego sera (dla jednej osoby po 100 g) 50 g borówki leśnej kilka orzechów włoskich opcjonalnie oliwa z Zobacz więcej
W ubiegły piątek hotel Radisson Bluznówzaprosił mnie na lekcję gotowania. Tym razem miałam okazję podpatrzeć jak szef kuchni Stanisław Bobowski oraz Surjit Singh przygotowują specjały indyjskie. Zobacz więcej
Papad (papadam) - czyli bardzo cienki i pikantny placek najczęściej przygotowywany jest z mąki z cieciorki lub innych strączkowych albo z mąki ryżowej. W kuchni indyjskiej podawany jest jako Zobacz więcej