pstrą

{{headerMessage}}
Maślak pstry Suillus variegatus - ja znam go bardziej pod nazwą bagniak, jakubek czy miodówka i takich nazw używa się w różnych regionach Polski. To grzyb mikoryzowy, występujący zawsze w towarzystwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na talerz, patelnię umyć i dolać 1 łyżkę nowego oleju z powrotem włożyć filety i na rybę wsypać mieszankę ryby w kokosie wlać szklankę wody i podsmażać pod przykryciem z 20 minut na małym ogniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oregano pstre) sól, pieprz, sok z cytryny ser do posypania Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki i skrapiamy sokiem z cytryny. Polówki lekko wydrążamy, a to co wydrążymy drobno siekamy i wrzucamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
We wtorek, 18 czerwca br miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w ramach kampanii Wieprzowina regionalna – Doceń Smak Tradycji. Warsztaty prowadzone były przez szefa kuchni pana Adama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grzybów niejadalnych i trujących, są pokarmem dla zwierząt. 7. Po powrocie posegregujmy grzyby, oczyścimy i ułóżmy w suchym miejscu. Najczęściej spotykane grzyby jadalne: 1. Borowik szlachetny 2. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oczywiście zostawić. Skrapiamy pstrągi sokiem z połówki cytryny. Nacieramy z zewnątrz solą morską i pieprzem a do wewnątrz dajemy Vegetę oraz paprykę. Gdy pstrągi są już po marynowaniu obtaczamy je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masła. Zawinąć najpierw papier anastępnie folię tak, żebypowstałluźno, aleszczelnie zawinięty pakunek. Najlepiej jest odłożyć pstrą naok. 1 godz.do lodówki (ja zostawiam nanoc). Piec wnagrzanym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
stoisko na wrocławskim Bazarze Smakosza w Browarze Mieszczańskim i w każdą niedzielę można kupić u niego świeżą rybę. Zapewniam, że widać różnicę jeśli porównacie pstrąga z supermarketu z tym z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obróbki termicznej mięsa wieprzowego, a także zachodzące w nim procesy. Zostaliśmy zapoznani z trzema rasami świnek: - złotnicka biała - złotnicka pstra - oraz puławska. Mięso z tej ostatniej można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, Złotnickiej Pstrej i Rasie Puławskiej. Omawiane były charakterystyki poszczególnego rodzaju mięsa, sposoby przyrządzania, temperatury pieczenia i stopnie wysmażenia mięsa. Jeśli ktoś wcześniej o tym Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Krupnik jakubkowy

Krupnik jakubkowy 418

0
{{headerMessage}}
Jakubki to maślaki pstre - bardzo smaczne grzyby. Znane są też po nazwą miodówka czy bagniak. Zbierałam je w nadmorskich lasach już jako dzieciak, kiedy jeździłam na wakacje z Dziadkami. To babcia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słoika. Zachwycam się pomidorami pełnymi słońca. Kupuję tylko te z przydomowych ogródków. Zamknęłam już pierwsze butelki pomidorowego sosu. Trafiły mi się też cudowne pstre bakłażany! Ileż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
powstałym sosem. Danie posypujemy sezamem (można podprażyć przez chwilę na suchej patelni, ale niekoniecznie) oraz odłożonym szczypiorkiem. Zobacz także: Chrupiące paluszki z łososia Paluszki rybne Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
buena appetite
"Bądz moją walentynką"

"Bądz moją walentynką" 100

1
{{headerMessage}}
10 min. Potem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, dobrze wymieszać, aż składniki sie połączą. Brytfankę spryskujemy olejem w sprayu lub opcjonalnie smarujemy masłem. Piec w Zobacz więcej
miskawkuchni
miskawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miśka W Kuchni
Witajcie!

Witajcie! 130

0
{{headerMessage}}
Lokalizacja:Piaseczno, Polska Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Szukaj w tym blogu Ładowanie... Archiwum bloga 2015(12) styczeń(12) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świątecznych przepisów, przygotowanych przez 5 blogerek. Kliknij na banner po prawej, aby go pobrać. Zobacz także: Musaka (moussaka) Musaka (moussaka) to tradycyjne danie greckie. Jest to zapie... Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Drobiowe szaszłyki z bazylią

Drobiowe szaszłyki z bazylią 136

0
{{headerMessage}}
. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 plasterki wędzonego boczku 4 łyżki czerwonego pesto 1 mały ząbek czosnku pół pęczka bazylii sól, pieprz oleju smakowy (np. bazyliowy lub czosnkowy) Pierś z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mieszanych świeżych grzybów (u mnie rydze, pecłonki/gąski zielonki i niekształtne, podgrzybki i maślaki pstre) 2 suszone podgrzybki cebula 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu pół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ugotowanych grzybów (u mnie maślaki pstre) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego cebula sól pieprz suszony majeranek 3 łyżki oliwy Kaszę jaglaną dobrze wypłukać (jakby przecierając ją między palcami) w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dużo i nie zdążamy z bieżącą konsumpcją. Można je oczywiście zamrozić po ugotowaniu, ale ja zdecydowanie bardziej wolę je zamarynować. Składniki: Zalewa pół szklanki octu 10% 2,5 szklanki wody soli Zobacz więcej