Przepis na pstrą

Powiązane przepisy:

Maślak pstry Suillus variegatus - ja znam go bardziej pod nazwą bagniak, jakubek czy miodówka i takich nazw używa się w różnych regionach Polski. To grzyb mikoryzowy, występujący zawsze w towarzystwie Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Krupnik jakubkowy

Krupnik jakubkowy 432

Jakubki to maślaki pstre - bardzo smaczne grzyby. Znane są też po nazwą miodówka czy bagniak. Zbierałam je w nadmorskich lasach już jako dzieciak, kiedy jeździłam na wakacje z Dziadkami. To babcia Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Miodówki marynowane w occie jabłkowym

Miodówki marynowane w occie jabłkowym 225

Miodówki to nic innego jak maślaki pstre. Moja Babcia mówiła na nie jakubki, a słyszałam jeszcze inne nazwy - m.in. hubanki, bagniaki, pociechy, muchowiki czy siniaki. Znam jakubki od dawna. Zbierałam Zobacz więcej
Pobite Gary to lokal, który ma bardzo dobre opinie. Polecało mi go kilka osób, polecały liczne recenzje w internecie. I co? I pstro! Nasza wizyta była w zasadzie taka, że mogło jej nie być zupełnie: Zobacz więcej
Pobite Gary to lokal, który ma bardzo dobre opinie. Polecało mi go kilka osób, polecały liczne recenzje w internecie. I co? I pstro! Nasza wizyta była w zasadzie taka, że mogło jej nie być zupełnie: Zobacz więcej
Kamira90
Kamira90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W Moim Magicznym Domu
Wyniki Mini Konkursu

Wyniki Mini Konkursu 23

Z jednej strony konkursy mają swoje dobre i złe strony. Dobrą stroną jest fakt ,że ktoś coś wygrywa i samemu można kogoś obdarować Złą stroną jest fakt ,że czasem może wygrać tylko jedna osoba i co Zobacz więcej
malinyWkuchni
malinyWkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
malinywkuchni
Patriotyczne galaretki

Patriotyczne galaretki 239

Tak przeglądam blogi, FB i strony internetowe. Aż pstro od przysmaków Kibica, Kibicowskich dań i deserów, już o sernikach nie wspomnę. Mistrzostwa owładnęły 100% nami, naszymi domami, a zwłaszcza Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Bagniaki po cygańsku lub kaszubsku

Bagniaki po cygańsku lub kaszubsku 41

Dzisiaj grzyby po cygańsku, na które wiele osób ma swój własny przepis. Konkretnie to przyrządziłam tak w tym roku maślaki pstre. Czasami taką sałatkę nazywa się też grzybami po kaszubsku, ale jak Zobacz więcej
Tego roku grzybów w lesie mniej i sezon na ich zbieranie przez letnią suszę zdecydowanie krótszy. Nie śledzę prognoz długoterminowych, bo nijak się mają do rzeczywistości, więc nie wiem, jak długo Zobacz więcej
Składniki: 3 porcje pstrąg filety dzwonki, 2 łyżki mąka pszenna, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku sól, 1 opakowanie ryby w kokosie Royal Brand, 1 szklanka Zobacz więcej
Ciasto truskawkowe z kruszonką Jak wszyscy, to wszyscy, babka też! Na blogach, stronach www z przepisami, na fb i w sklepach wszędzie aż pstro od Ciast Truskawkowych. Sezon truskawkowy po woli się Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Sos grzybowy ze świeżych grzybów

Sos grzybowy ze świeżych grzybów 119

Tegoroczna jesień obfituje w grzyby. Mimo, że mamy chłodny październik to cały czas jeszcze rosną podgrzybki, maślaki i inne, dobrze znane gatunki jadalnych grzybów. Warto ciepło się ubrać i wybrać do Zobacz więcej
Tak ni stąd ni zowąd - tegoroczna choinka Zet stała się tematyczna. Popatrzcie, ile przysiadło na niej aniołów!:) Nawet lukrowane pierniczki mają ich kształty: pięknisie przechwalają się sukienkami, a Zobacz więcej
Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
Pstrąg pieczony z masłem

Pstrąg pieczony z masłem 317

Bardzo prosty iszybki sposób narybę. Doskonale nadaje się dotego przepisu, każdy rodzaj pstrąga, ja kupiłam pstrąga łososiowego zewzględu najego piękny kolor. Wten sposób przygotowaną rybę możemy Zobacz więcej
Dzisiaj miałam przyjemność uczestniczyć pierwszy raz w życiu w warsztatach kulinarnych, w Kuchni Pokazowej Zajc. Było to niezwykłe doświadczenie, miałam przyjemność poznać niezwykłych Blogerów Zobacz więcej
Jesień to moja ulubiona kulinarnie pora roku: śliwki, pomidory, papryki i oczywiście grzyby. Jeśli jest się jak jak człowiekiem lasu, wyprawa na grzyby nie powinna stanowić problemu jest jednak kilka Zobacz więcej
We wtorek, 18 czerwca br miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w ramach kampanii Wieprzowina regionalna – Doceń Smak Tradycji. Warsztaty prowadzone były przez szefa kuchni pana Adama Zobacz więcej
Och jak cudownie, och jak wspaniale. Najlepsze bataty na świecie. Dosłownie - Najlepsze! Słodkie z chrupiącą skórką, niesamowicie kremowym i aromatycznym sosem i świeżym, orzeźwiającym szczypiorkiem. Zobacz więcej
Awokado pochodzi z Meksyku. Moją ulubioną odmianą dostępną w Polsce (i najczęściej uprawianą na świecie) jest Hass. Jej nazwa pochodzi od Rudolpha Hassa, który w 1935 wprowadził na rynek tę odmianę. Zobacz więcej