pstrąg gotowany w warzywach

Cześć =) Ryby to nie tylko smaczny zamiennik mięsa, ale też prawdziwe bogactwo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Ryby na co dzień, to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się Zobacz więcej
Lekki a syty posiłek pełen witamin i energii. Ryba z mnóstwem warzyw gotowana na parze , jedyną przyprawą jest pieprz cytrynowy oraz sok z cytryny. Składniki: 1 wypatroszony pstrąg tęczowy sok z Zobacz więcej
Duszony pstrąg z warzywami Składniki: 2 pstrągi, 1 cebula, 2 spore marchewki, kawałek selera (100 g), kawałek pora(150 g), 120 ml białego wina, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 Zobacz więcej
Pstrąg z foli z warzywami Składniki: 1 wypatroszony pstrąg tęczowy 125g. białej fasoli z puszki ( gotowanej na parze) 1 twardy pomidor 200g. mrożonej mini marchewki suszona natka pietruszki suszony Zobacz więcej
okazuje sałata rzymska jest podstawą tzw sałatki Cesar. To cenne warzywo zawiera karoten, witaminę B1, B2, PP, C, składniki mineralne (wapń, fosfor, żelazo) i jest lekko strawna. A ja na śniadanie Zobacz więcej
Ostatnia (przynajmniej na jakiś czas) rybna propozycja to prosta sałatka z wędzonym pstrągiem. Tym razem powstrzymałam się przed dodawaniem pestek dyni, zamiast tego dorzuciłam solidną garść czarnych Zobacz więcej
To moje pierwsze spotkanie z pstrągiem łososiowym i zaliczam je do udanych. Rybka bardzo smaczna i według mnie lepsza od zwykłego pstrąga. Do tego warzywka- jarmuż i soczewica. składniki: 400 g fileta Zobacz więcej
alunek
alunek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie zamknięte w smaku
Pstrąg gotowany

Pstrąg gotowany 1843

0
Dwie ryby na świecie (póki co) mogłabym jeść nieustannie - łososia i pstrąga. Lubię je zwłaszcza w wersji "na parze" bądź, jak w przypadku pstrąga, "gotowanej". Przygotowuje się go bardzo szybko, jest Zobacz więcej
Jak najprościej opisać sałatkę nicejską? Jest to mix warzyw, udekorowanych tuńczykiem i anchois. Oryginalny przepis zawiera surową czerwoną paprykę, szalotki i serca karczochów. Nie używa się Zobacz więcej
Najbardziej lubię proste potrawy, które nie wymagają skomplikowanych przepisów i składników. Ostatnio ulubiłam sobie pstrąga łososiowego i jego najprostsze wykonanie - upieczonego w piekarniku z Zobacz więcej
Są takie potrawy, które nierozerwalnie kojarzą nam się wyłącznie z Bożym Narodzeniem. Jedną z takich potraw jest właśnie pstrąg (lub karp) w galarecie, bo nie przypominam sobie by pojawił się na stole Zobacz więcej
Pstrąg ma bardzo delikatne mięso. Pysznie smakuje z patelni, grila i piekarnika. Dla odmiany - pstrąg z warzywami na parze. SKŁADNIKI: 4 pstrągi pomidor cukinia koperek 2 ząbki czosnku sól sok z Zobacz więcej
Przygotowanie dania z pstrąga na parze zajmuje 15-20 minut, jest smaczne i dietetyczne. SKŁADNIKI: 2 filety pstrąga łososiowego ze skórą 2 łyżeczki zielonego pesto sól,pieprz sok z cytryny 1 łyżka Zobacz więcej
użyłam malinowego) 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, po wystygnięciu obieramy i kroimy w ósemki. Fasolkę gotujemy na parze. Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Rybki w galarecie

Rybki w galarecie 132

0
Składniki: 1 kg filety z łososia, 1 kg filety z pstrąga, 1 kostka warzywna, 4 łyżki żelatyny, 4 jajka, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1/2 groszku zielonego, 1 pomidor, 1/2 papryki, natka Zobacz więcej
Moja ulubiona rybka tym razem w towarzystwie paprykowego ryżu . Wspaniały duet. Pieczony pstrąg podany z paprykowym ryżem składniki 1 woreczek ryżu KUPIEC 2 szt papryka czerwona, 3 łyżki serek Zobacz więcej
2 nieduże pstrągi 2 marchewki pietruszka kawałek pora pół cebuli sól pieprz listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego żelatyna do dekoracji listki selera oliwki marchewka cytryny ogórek Ryby umyć, Zobacz więcej
Faza II SKŁADNIKI: 1 pstrąg patroszony przyprawa do ryb mazeina lub mąka kukurdziana mieszanka warzyw dozwolonych (niezawierających ziemniaków, groszku i kukurydzy) Frytki sos jogurt naturalny pieprz Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Ryba w galarecie

Ryba w galarecie 996

1
ziele angielskie. Marchewkę i pietruszkę obierz za pomocą obieraczki i potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Warzywa wrzuć do rondelka. Zagotuj całość. Włóż delikatnie rybę i wsyp bakalie. Gotuj 7-10 Zobacz więcej
Grillowany pstrąg, podany na puree z topinamburu i grillowanych warzywach. Składniki: 300g topinamburu 150 g ziemniaków 50 ml śmietanki kremówki biały pieprz sól 2 filety pstrąga łososiowego sok z Zobacz więcej