pstrąg łososi owy

, które zjadam naprędce przed komputerem, bo tyle jest do zrobienia tuż na dwa tygodnie przed zakończeniem pracy. Pieczony łosoś (oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz oraz pietruszka), szpinak z kozim Zobacz więcej
Kupiłam szpinak, choć to niespecjalnie jeszcze pora na niego, ale zapragnęłam czegoś mocno zielonego, więc szpinak akurat się w to wpasował;) Miałam zamiar zrobić go jako dodatek do pieczonego łososia Zobacz więcej
i czerwonych skrzelach, staje przed nami morze możliwości... Pstrąg ma opinię bardzo smacznej ryby. Z dzieciństwa pamiętam, że moi rodzice zachwycali się jego potokową odmianą w jakiejś górskiej Zobacz więcej
Zaprosiliśmy rodzinę na święta i już przed świętami zrobiłam zakupy na zasadzie co by tu zrobić żeby się dużo nie narobić. Zaplanowaliśmy więc że będzie pstrąg łososiowy z tego przepisu tylko że Zobacz więcej
Małgosia i Piotr
Małgosia i Piotr Obserwuj blogaObserwujesz bloga
akacjowyblog
Ryby na Polanie

Ryby na Polanie 131

0
. Grillowany łosoś z puree z groszku i mięty Turbot vallee d’auge z ryżem Filety z halibuta podane na ratatouille Wędzony łupacz w sosie śmietanowo-maślanym ze szczypiorkiem Pieczona barramundi Zobacz więcej
martitacooks
martitacooks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
martita cooks
(bez tytułu)

(bez tytułu) 103

0
przypalać, a po co nam czarne plamki w kolorowej w zupie. Po kilku minutach przełożyć do gara. Kolej na pomidory, sparzone, bez skórki. Chwilę podusić je na patelni, puszczą sok. I do gara. Dodać Zobacz więcej
z anyżem i miodem lipowym w śliwkach, lody waniliowe z prażonymi orzechami włoskimi w piwnym karmelu z czarnym pieprzem i wiele innych. fot. Michał Mańka Na moim stanowisku przygotowywane było Zobacz więcej
i nowej. Pokazano nam jak te same produkty (jabłka, przepiórki, pstrągi) można zinterpretować za pomocą dwóch technik: średniowiecznej i nowoczesnej. Co zwróciło moją uwagę!? Kucharze! Przygotowani Zobacz więcej
owej deski trzema sporymi gwoździami (w trójkąt) przybija się płat ryby (no łososia) albo całą (pstrąg). Sól, pieprz - jasne. (można rybe uprzednio podbejcować, ale zioła spłuka, bo się spalą) Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: Robert

Autor: Robert 23

0
stycznia 2013 Mięsa Mięsa Ragu czy Bolognese 19 września 2013 Mięsa Gęś z makaronem 21 maja 2013 Mięsa Zapiekanka ziemniaczana z burakami 24 kwietnia 2013 Mięsa Bawarskie kopytka z pastą pomidorową i Zobacz więcej
tego śmietana (nie kupuję jej w ogóle, spoko można zamienić na jogurt i po kłopocie), karp - odpada w przedbiegach, nawet jak jadłam mięso to za karpiem nie przepadałam, z ryb to tylko makrela lub Zobacz więcej
Dziś parę słów o zakopiańskiej (czy może lepiej krupówkowej) kuchni oraz recenzja restauracji Pstrąg Górski. Swego czasu bywaliśmy w Zakopanem bardzo często. Moja żona to urodzona w Zakopcu czystej Zobacz więcej
caprese „Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy” Julity Bator Dżem z aronii i malin z tymiankiem Ocet malinowy Chleb pszenno-żytni z kminkiem Grusztarda - musztarda z gruszek Pesto rosso - czerwone Zobacz więcej
i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny gulasze pieczenie ragoût zapiekanki, duszonki i Zobacz więcej
), praktycznie każda część kurczaka. Indyka i gęsi grillować nie próbowałem. Ryby i owoce morza: Ryby morskie (łosoś, pstrąg, labraks) Owoce morza: krewetki, ośmiornica, kalmary, mątwy, kałamarnice Zobacz więcej
składnikami eleganckiej kuchni były mięso i białe pieczywo, a tusza nadal uchodziła za oznakę zdrowia, zaś obecne na stołach warzywa podawano raczej w formie gotowanej, duszonej albo jako przetwory. Zobacz więcej
(pamiętajmy – mówimy na razie o cenie samego mięsa, to nie jest cały obiad!), dobrym kawałkiem jest tzw. środkowy schab. Za kilogram – około 20 zł, świetnie nadaje się na wszelkie „tradycyjne” (haha, Zobacz więcej
i sera feta do obiadu – Gotuję na co dzień Sałatka ze świeżymi warzywami i kurczakiem curry – Kulinarne inspiracje Zaalouk – marokańska sałatka z bakłażanów i pomidorów -Kulinarna pasja Hani-Kasi Zobacz więcej