pstrąg łososiowy - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 147

Pstrąg łososiowy

Śladami Futrzaków

...Trafiła do mnie książka Pascal kontra Okrasa - bardzo ładnie wydana, z apetycznymi fotografiami i juz zapowiedziałam, że będę męczyła rodzinę tymi daniami:) i już w niedzielę jedliśmy pstrąga łososiowego z karmelizowaną marchwią wg Pascala. Bardzo sympatyczne, proste danie - nigdy nie łączyłam marchewki z kminkiem, w ogóle marchewki z rybą, a...

Pstrąg łososiowy

Aga w kuchni

...   Choć podobny do łososia to zupełnie inny :) Filet z łososia jest zdecydowanie grubszy i bardziej tłusty. Filet z pstrąga łososiowego jest smaczny, ale do łososia nie ma co go porównywać :) Składniki: 4 kawałki filetu z pstrąga łososiowego,1/2 cytryny,1/2 saszetki green tea Lemon Teekanne,sól morska Kamis,pieprz czarny Kamis. Przygotowanie...

Pstrąg łososiowy

SePichce.pl

...by Witold Wildner | | Pstrąg łososiowy grillowany ... na dwa sposoby. Składniki : - pstrąg łososiowy  - sól, pieprz, czosnek - sos sojowy ciemny - olej  Wersja pierwsza: dzwonka pstrąga marynujemy w sosie sojowym z czosnkiem i oliwą. Minimum godzinę najlepiej w lodówce. Wersja druga: dzwonka smarujemy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Obie...

Pstrąg łososiowy :)

kruche babeczki

...Pstrąg łososiowy :) Łososia uwielbiam, ale pstrąga łososiowego jadłam pierwszy raz. Dla mnie jest dużo delikatniejszy niż łosoś w smaku, tylko ma troszkę więcej ości, ale da się je powyciągać i mamy pyszną rybkę :) Tu z porem, którego bardzo polubiłam, marchewką, kukurydzą i dużo natki pietruszki. Do tego troszkę wina białego półwytrawnego...

Świąteczny pstrąg łososiowy.

sezonna.blogspot.com/

...Witam :) Proponuję pstrąga łososiowego w aromatycznym warzywnym sosie śmietanowo-mlecznym. Dawno, dawno temu jadłam coś takiego w małej knajpce w Warszawie, tylko ryba była inna, bo sandacz. Oczywiście jest to moja wariacja na temat, a czemu by nie na Święta? Trzeba ocenić :) Składniki: - 2 filety pstrąga łososiowego ( ok. 400 g), - warzywa...

Pstrąg łososiowy z chermoulą

Życie zamknięte w smaku

...tę mieszankę kminek dopełnia fantastycznie. Myślę, że w moim życiu ryba zyskała nowy wymiar ;) PSTRĄG ŁOSOSIOWY Z CHERMOULĄ Składniki do ryby: - filet z pstrąga łososiowego  - rozmaryn - tymianek - cytryna - oliwa - pieprz - sól Przygotowanie ryby: Rybę myjemy, osuszamy, wykładamy do brytfanki/na blaszkę skórą do góry. Skórę nacinamy i nacieramy...

Pstrąg łososiowy z imbirem

JustInka in the kitchen

...mięsa ( jak mawia mój Młody) i mięso z ryb. Kiedy kupiłam tego pstrąga, planowałam przyrządzić jak zwykle w folii lub rękawie, ale coś mnie tknęło. Wyjęłam imbir, czosnek, cytrynę i postanowiłam przygotować go inaczej niż zwykle. Chłopakom smakowało i domagają się powtórki. Pstrąg łososiowy z imbirem   Składniki na 4 porcje 4 oprawione...

Pstrąg łososiowy na warzywach

http://evita0007.blogspot.com/

...Dzisiaj zrobiłam pyszną rybkę,polecam wszystkim :-) Pstrąg łososiowy (świeży filet) 270g 10cm por jasna część 1 marchew dł. 10cm 1 łyżka olej 1 łyżka oliwa sól morska,pieprz czarny (młynek) wg.uznania 1 łyżeczka sok z cytryny Rybę umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.Następnie skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć-odstawić. Umyte warzywa...

Pstrąg łososiowy z tymiankiem

Aga w kuchni

...Składniki: 250 g fileta pstrąga łososiowego,sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis,tymianek Kamis,1 łyżeczka oliwy z oliwek,ćwiartka cytryny. Przygotowanie:       Pstrąga łososiowego myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Od strony mięsa posypujemy tymiankiem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni grillowej. Po usmażeniu skraplamy sokiem z cytryny. Polecam, bo rybka jest pyszna i robi ją się bardzo szybko....

Pstrąg łososiowy w pomidorach

http://evita0007.blogspot.com/

...Dzisiaj zapraszam na pysznego pstrąga łososiowego w pomidorach. Polecam to danie dla smakoszy . . . . Pstrąg łososiowy w pomidorach 2 filety pstrąga łososiowego (ja miałam 280g) 1 puszka pomidorów krojonych z puszki 1/2 młodej niewielkiej cukini 1 mała czerwona papryka 1 duży ząbek czosnku masło do wysmarowania formy sól,pieprz,przyprawa do ryb...

Pstrąg łososiowy na warzywach

Czerwona Porzeczka

...Jeśli ryba to tylko pieczona :) Wspaniały aromat i smak bez zbędnej panierki -ale to tylko moje zdanie ;) No i jako dodatek karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki: filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku...

Gołąbki z pstrągiem łososiowym

magnolia0joaska kuchennie

...Nietypowe gołąbki z kapusty włoskiej wskakują dziś na stół  - z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym :) Składniki: [5 dużych sztuk] 5 dużych liści kapusty włoskiej + 1, 2 liście do wyłożenia garnka 100g brązowego ryżu 2 małe cebule oliwa do smażenia 250g filetów z pstrąga łososiowego (bez skóry) 1 łyżeczka soli 1-1,5 łyżeczki czarnego pieprzu...

Sałatka ze smażonym pstrągiem łososiowym

http://evita0007.blogspot.com/

...Sałatka jest smaczna. I spokojnie może nam zastąpić drugie śniadanie podana np. z grzanką czosnkową. Smacznego :) Na dwie porcje : Sałatka ze smażonym pstrągiem łososiowym 120g świeżego pstrąga łososiowego (filet) Kilkanaście liści sałaty dębolistnej lub innej dowolnej ulubionej 2 jajka kurze kilka rzodkiewek pół cebuli sok z 1/3 cytryny po...

Pstrąg łososiowy w musztardowej marynacie

Gotuj z Kasią

...Pieczony filet z pstrąga łososiowego z musztardową nutą. Bardzo łatwe danie, które można przyrządzić w domowym piekarniku, jak i na grillu. Gorąco polecam. Składniki: - 300 g fileta z pstrąga łososiowego - 3 łyżeczki musztardy Dijon - 3 łyżki oliwy - 2 łyżki posiekanego koperku (świeżego lub suszonego) - 2 ząbki czosnku - sól i pieprz...

Pstrąg łososiowy pieczony w folii

Wino Francja Kuchnia

...Pstrąg łososiowy pieczony w folii Dla dwóch osób. Składniki: 1 świeży pstrąg łososiowy 1 cytryna 1 szalotka albo czerwona cebula świeży rozmaryn i tymianek (albo suszone zioła prowansalskie) sól morska gruba pieprz świeżo zmielony oliwa 2 łyżki 40 g masła  Sos do ryby: 1 szalotka 200 g śmietany kremówki 1 szczypta soli...

Pstrąg łososiowy pieczony w soli

Everyday cooking

...soli. Podczas pieczenia z soli tworzy się skorupa, która szczelnie trzyma wilgoć i aromaty użytych ziół. Taki sposób pieczenia sprawia, że ryba jest niezwykle delikatna i soczysta i na pewno nie słona. Można użyć dowolnej ryby lub mięsa, a czas pieczenia powinien być dostosowany do jej wielkości. Ja piekłam pstrąga łososiowego o wadze 1,2 kg przez 45...

pstrąg łososiowy a la carte

ziemianin w kuchni

...Pojawił się na półkach pstrąg łososiowy. Moje Szczęście postanowiło na nim poprobować swoich talentów. W szklarence ostały się prawie ostatnie pomidory, więc je zerwała, cebulkę takoż, fioletowej bazylii ci u nas dostatek. pachnąc pięknie suszy się na werandzie. Tych to składników użyła. Najsamprzód na niewielkim oleju z pestek winogron...

pstrąg łososiowy na smażonej sałacie

Moja Kuchnia

...Dzisiaj ryba, a jeśli ryba to dzisiaj jest piątek! Ale u nas nie zawsze tylko piątek :) uwielbiamy ryby i gdyby nie ich ceny jedlibyśmy je pewnie niemal codziennie. Tym razem pstrąg łososiowy. Lubie lidlowe czwartki, bo wtedy są łatwo dostępne ryby w rozsądnej cenie. Jeszcze nigdy nie nacięłam się na ich jakość więc kupuję. Oczywiście chciałabym...

Pstrąg łososiowy na paprykowej podusi

http://evita0007.blogspot.com/

...Moze ktoś się skusi na pysznego pstrąga łososiowego ? Ryba jest pyszna,delikatna rozpływająca się w ustach .Polecam :) Pstrąg łososiowy na paprykowej podusi Pstrąg łososiowy filet świeży 350g sok z dwóch plastrów cytryny kilkanaście wiórek schłodzonego masła 3 kolorowe papryki (zielona,żółta,czerwona) 1 duża czerwona cebula sól morska,pieprz...

Ostatnio wyszukiwane:

kruchy placek z dzemem malinowym, dyniowe ciasto z kremem mascarpone, kogut w śmietanie, nigdy nie zapomnę, tort pudełeczko na czekoladki, krem z selera i jabłek, nalewka z pomarańczy kawy, nalewka z moreli i ananasa, swieze pomidory na zimę, paryskie smaki, pmidory w oliwie, drożdżowa babka dyniowa, kompot ze dyni, sałatka ryżowa z winogronem, dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarella, dorsz pod szpinakiem, rolujemy, pijak z ananasem, figi kar, zapiekanka z ziemniaków i papryki

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x