pstrąg łososiowy pieczony

Przy piątku zapraszam na pyszny kawałek pstrąga. Zapieczony, doprawiony tak jak lubię, mniam... Składniki: 1 filet z pstrąga łososiowego sól,pieprz, słodka papryka, ostra papryka suszone: czosnek , Zobacz więcej
Składniki na dwie porcje. Składniki: 400 g pstrąga łososiowego 2 łyżki pieprzu cytrynowego 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Sól morska Przepis: Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem Zobacz więcej
Tym razem przygotowałam na obiad pieczoną rybę. Bardzo prosty i szybki przepis, właściwie "sam się robi"! Składniki: 350 g fileta z pstrąga łososiowego sok z połowy cytryny suszony koperek imbir Zobacz więcej
Cześć =) Pstrąg łososiowy (czasem zwany też tęczowym lub kalifornijskim) to ryba plasująca się smakowo, rozmiarowo i wizualnie gdzieś właśnie pomiędzy pstrągiem a łososiem, choć bardziej Zobacz więcej
Cześć =) Pstrąg łososiowy niewiele różni się wyglądem i smakiem od łososia i można go przyrządzać na podobne, jak łososia, sposoby. Jest bardziej zbliżony smakiem i wyglądem do łososia, niż pstrąga. Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Pstrąga łososiowego już smażyliśmy (przepis tutaj), tym razem przyszedł czas, aby umieścić tą wdzięczną rybkę w piekarniku. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 2 filety Zobacz więcej
Pstrąg łososiowy pieczony w folii Dla dwóch osób. Składniki: 1 świeży pstrąg łososiowy 1 cytryna 1 szalotka albo czerwona cebula świeży rozmaryn i tymianek (albo suszone zioła prowansalskie) sól Zobacz więcej
Kolejna moja propozycja na piątkowy obiad, choć nie tylko piątkowy. Pstrąg łososiowy pieczony w piekarniku może nie jest najbardziej urodziwą rybką, ale bardzo smaczną i szybką do przygotowania. Mięso Zobacz więcej
Będąc w Lidlu moją uwagę zwrócił pstrąg łososiowy.Nie jadłam jeszcze tego typu ryby.Zastanawiałam się jak, i z czym ją przyrządzić i nagle przypomniał mi się gdzieś przeczytany przepis na pieczonego Zobacz więcej
soli. Podczas pieczenia z soli tworzy się skorupa, która szczelnie trzyma wilgoć i aromaty użytych ziół. Taki sposób pieczenia sprawia, że ryba jest niezwykle delikatna i soczysta i na pewno nie Zobacz więcej
nie je się mięsa, ale ryby nadal są jak najbardziej dozwolone. Zabawne, jak to człowiek sobie potrafi wszystko wytłumaczyć. Dzisiaj również można spotkać całkiem sporą grupę ludzi, którzy są Zobacz więcej
Strona główna Kontakt Współpraca Pstrąg łososiowy i pieczone ziemniaczki Strona główna » Multicooker » Pstrąg łososiowy i pieczone ziemniaczki 8 marca 2016 Składniki 1 płat pstrąga łososiowego 7 Zobacz więcej
Jakiś czas temu był przepis na sałatkę z polędwicą, orzechami nerkowca i mango, dzisiaj podaje przepis z rybą. Dzisiaj w roli głównej pstrąg łososiowy. Smacznego. Składniki: 2 filety z pstrąga Zobacz więcej
Pstrąg łososiowy pieczony w papilotach z duszonym porem i marchewką oraz pieczone bataty. Składniki: 2 filety z pstrąga 1 mały por 1 marchewka 1 mała cebula 500g batatów rukola 0,5 czerwonej papryki 2 Zobacz więcej
Witam po majówce :) Mam nadzieję, że lubicie szparagi? :) Jeśli tak to proponuję zupę krem z dodatkiem pieczonego pstrąga. Oczywiście dodatek pstrąga jest opcjonalny ale naprawdę polecam wypróbowanie Zobacz więcej
Piątek, no i rybka na obiad. Ten piątek zakorzenił się u nas przez lata, ale to w sumie dobrze, bo ryby są zdrowe. Dzisiaj pieczony pstrąg łososiowy z aromatycznym koperkiem. Pycha. Składniki: Filety Zobacz więcej
Filet z pstrąga łososiowego pieczony pod warstwą świeżych pomidorów i mozzarelli. Przygotowanie ryby nie zajmuje wiele czasu i nie wymaga wielu zabiegów. Taka ryba jest bardzo smaczna. Można ją zjeść Zobacz więcej
Dziś piątek. Idealny dzień na rybę bez względu na światopogląd. Nam już weszło w krew i zajadamy się rybami przynajmniej raz w tygodniu. Dziś proponuję Wam prosty i szybki sposób na pstrąga Zobacz więcej
Ryba pieczona wfolii aluminiowej lub wpapierze dopieczenia należy domoich ulubionych dań, które często serwuję rodzinie. Dzisiaj przygotowałam filet zpstrąga tęczowego łososiowego. Tobardzo smaczna i Zobacz więcej
ryby. Jeszcze tylko odrobina blasku, którego dodaje całości najlepsza oliwa i danie ląduje w piekarniku. Ryba w takim wydaniu świetnie sprawdza się na każdą okazję. Pstrąg łososiowy nie jest ościstą Zobacz więcej