pstrąg masłem czosnkowym koperkiem

Mięso ryby pieczonych jest bardzo soczyste, delikatne i dobrze odchodzi od skórki. Ryba pieczona w piekarniku jest bardzo zdrowa, a czosnek, świeży koperek i masło dodane do pieczenia ryby sprawiają, Zobacz więcej
Na ryby namawiać długo nie trzeba. Jeśli chodzi o pstrągi to moje dziecko jada je bardzo chętnie, wystarczy ściągnąć kręgosłup i prawie gotowe. Najbardziej lubimy taką z patelni smażoną praktycznie Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana 208

1
Sałatka ziemniaczana z marynowanym pstrągiem Składniki: 1 kg młodych, drobnych ziemniaków pęczek koperku ząbek czosnku łyżka masła sól morska świeżo mielony pieprz czarny Wykonanie: Ziemniaki Zobacz więcej
Pstrąg to wdzięczna ryba o delikatnym smaku, którą podać można na bardzo wiele sposobów. Dziś propozycja na pstrąga smażonego podanego z masłem i sosem czosnkowym. Składniki: 4 wypatroszone pstrągi 2 Zobacz więcej
Kto powiedział, że ryby nie mają głosu? Fatalny błąd, bo dzisiaj to ryba gra tu pierwsze skrzypce! Składniki: 4 średnie wypatroszone pstrągi kostka masła kilka ząbków czosnku sól morska pęczek natki Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Dziś ponownie zapraszam na smaczną, szybką i przede wszystkim zdrową rybę. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 2 filety pstrąga łososiowego (ok. 500 g) - 1 łyżkę masła - 1 Zobacz więcej
Opis: Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy z każdej strony solą oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Umyty i osuszony koperek drobno siekamy. Masło miksujemy w robocie kuchennym razem z obranymi Zobacz więcej
amenuplease
amenuplease Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A menu please!
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony 1864

5
byłoby o tym pamiętać planując obiad. Dziś zdrowa propozycja - pstrąg pieczony z koperkiem, pietruszką i cytryną. Świetny smak i prostota, po świątecznym obżarstwie jak znalazł :) Składniki: świeży Zobacz więcej
z wszystkimi przyprawami wstawisz ją na godzinę do lodówki. Składniki: - 2 nieduże świeże pstrągi - 2 nieduże ząbki czosnku - masło (z lodówki) - koperek, natka pietruszki (ewentualnie mogą być Zobacz więcej
połączenie - okazało się strzałem w dziesiątkę, rodzina zjadła kolację do ostatniego okruszka.. Składniki: - 2 bułki typu ciabatta, - 300 g filetów wędzonego pstrąga, - 200 g ziołowego serka Zobacz więcej
kupiłem patroszonego, polskiego) myjemy i jeśli ma łuski to je zdejmujemy. 50g masła mieszamy ze świeżo wyciśniętym czosnkiem i odstawiamy na ok. 15 minut, aby składniki się przegryzły. W tym czasie Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję Wam smaczny obiad z rybą w roli głównej, klasyka nadmorskich smażalni, czyli dorsz w maśle czosnkowym :) Tylko, że u mnie nie w wersji smażonej, a dużo zdrowszej- duszonej w folii. Zobacz więcej
Do jedzenia ryb nie trzeba, mam nadzieję nikogo przekonywać, choć wiem, że są tacy, którzy nie lubią ryb i nikt ich nie przekona. My lubimy ryby i jeśli jest okazja aby kupić świeżą rybę to kupuję i Zobacz więcej
jest bardzo prosty, wystarczy tylko usmażyć rybę, ale ja właśnie tak lubię najbardziej. Pstrąg smażony na patelni z chrupiącą skórką, skropiony odrobiną soku z cytryny i posmarowany rozpływającym się Zobacz więcej
Jeśli lubisz ryby to koniecznie przygotuj smacznego pstrąga pieczonego z aromatycznym masłem koperkowo-czosnkowym. Danie nie jest skomplikowane i w miarę szybkie do przygotowania. Pieczone pstrągi Zobacz więcej
POTRZEBOWAĆ: 2 pstrągi tęczowe 1 cytryna 1łyżkamąki sól, pieprz masło czosnek koperek,pietruszka Dodatki: ziemniaki, ogórek zielony, sałata. Ryby dokładnie myjemy i czyścimy, sąjużpatroszone, ale Zobacz więcej
Czas wakacyjny trwa i wśród naszych wakacyjnych wypraw kulinarnych pozostał nam w pamięci i kubkach smakowych pstrąg z Chaty Rybaka z Bondyrza. Restauracja na Roztoczu, pośród łąk zielonych i Zobacz więcej
smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, 1 szt. cebuli czosnkowej, 4 ząbki czosnku, 1 limonka, masło, świeży lubczyk, świeży koperek, szczypiorek, roszponka, zielone szparagi, olej rzepakowy. Zobacz więcej
Delikatna ryba jaką jest pstrąg, wymaga ostrzejszej oprawy. Tak przygotowaną z masełkiem cebulowym możecie śmiało wrzucić na ruszt, gdy pogoda dopisuje . Potrawę robi się szybko a smakuje jeszcze Zobacz więcej