Przepis na pstrąg masłem czosnkowym koperkiem

Dzisiaj bardzo prosto, ale też bardzo smacznie. Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym. U mnie w domu pieczony musi być koniecznie z głową, bo taki "jibek" (czyt. "rybek" ;) ) najbardziej smakuje moim Zobacz więcej
Do jedzenia ryb nie trzeba, mam nadzieję nikogo przekonywać, choć wiem, że są tacy, którzy nie lubią ryb i nikt ich nie przekona. My lubimy ryby i jeśli jest okazja aby kupić świeżą rybę to kupuję i Zobacz więcej
Czas wakacyjny trwa i wśród naszych wakacyjnych wypraw kulinarnych pozostał nam w pamięci i kubkach smakowych pstrąg z Chaty Rybaka z Bondyrza. Restauracja na Roztoczu, pośród łąk zielonych i Zobacz więcej
Anusiax
Anusiax Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne domowe wypieki
Sposób na pstrąga

Sposób na pstrąga 253

Pstrąg to wdzięczna ryba o delikatnym smaku, którą podać można na bardzo wiele sposobów. Dziś propozycja na pstrąga smażonego podanego z masłem i sosem czosnkowym. Składniki: 4 wypatroszone pstrągi 2 Zobacz więcej
Do 6 numeru magazynu Kociał przygotowałam także pstrąga grillowanego z masłem czosnkowym. To jeden z naszych ulubionych sposobów jego przyrządzenia. Bardzo prosty, a zarazem gwarantujący otrzymania Zobacz więcej
Opis: Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy z każdej strony solą oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Umyty i osuszony koperek drobno siekamy. Masło miksujemy w robocie kuchennym razem z obranymi Zobacz więcej
« Zielona surówka z porem Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Kilka lat temu będąc z Zakopanym, zamówiliśmy z mężem na obiad pstrąga z masłem czosnkowym, postanowiłam zrobić go sama i chyba się udało. Zobacz więcej
Piątek, no i rybka na obiad. Ten piątek zakorzenił się u nas przez lata, ale to w sumie dobrze, bo ryby są zdrowe. Dzisiaj pieczony pstrąg łososiowy z aromatycznym koperkiem. Pycha. Składniki: Filety Zobacz więcej
sisters
sisters Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paleta Smaku
Pstrąg grillowany z koperkiem

Pstrąg grillowany z koperkiem 446

Są dania proste i nieskomplikowane. Takie jak pstrąg z grilla - najlepszy z ziołami i cytryną, w towarzystwie dowolnych warzyw i kieliszka białego wina. Wczoraj z Izką wspominałyśmy, jak nasz tata Zobacz więcej
Lubicie ryby? My bardzo, pod każdą postacią, marynowane, smażone, wędzone, na parze, pieczone.... Tym razem podzielę się z Wami przepisem, na pysznego pstrąga pieczonego w piekarniku, z masłem i Zobacz więcej
Jeśli lubisz ryby to koniecznie przygotuj smacznego pstrąga pieczonego z aromatycznym masłem koperkowo-czosnkowym. Danie nie jest skomplikowane i w miarę szybkie do przygotowania. Pieczone pstrągi Zobacz więcej
amenuplease
amenuplease Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
A menu please!
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony 1898

Od wielu lat słyszymy, że Polacy jedzą za mało ryb. Mimo że zdajemy sobie sprawę z ich wartości odżywczych, ryby rzadko lądują na naszych stołach. Jednym z powodów może być fakt, iż znaleźć świeżą, Zobacz więcej
W przepisie większą rolę odgrywa technika przygotowania niż połączenie składników. Ważne, aby rybę smażyć lub piec szybko, a nie dusić, aż zacznie się rozłazić oraz nie przesuszyć, żeby mięso nie Zobacz więcej
Kto powiedział, że ryby nie mają głosu? Fatalny błąd, bo dzisiaj to ryba gra tu pierwsze skrzypce! Składniki: 4 średnie wypatroszone pstrągi kostka masła kilka ząbków czosnku sól morska pęczek natki Zobacz więcej
PSTRĄG - jedna z moich ulubionych ryb, z drugim miejscem po łososiu;) Pstrąg charakteryzuje się bardzo delikatnym mięsem, niezwykle smacznym. Dla ciekawostki podam, że zawiera mało tłuszczu;) Pstrągi Zobacz więcej
Na ryby namawiać długo nie trzeba. Jeśli chodzi o pstrągi to moje dziecko jada je bardzo chętnie, wystarczy ściągnąć kręgosłup i prawie gotowe. Najbardziej lubimy taką z patelni smażoną praktycznie Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Dziś ponownie zapraszam na smaczną, szybką i przede wszystkim zdrową rybę. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 2 filety pstrąga łososiowego (ok. 500 g) - 1 łyżkę masła - 1 Zobacz więcej
Przepyszna rybka, delikatne mięsko, idealnie uduszone w maśle z czosnkiem. Na koniec porządnie podpiekamy, by skórka była chrupka i gotowe! Składniki: 3 pstrągi 1 duża cytryna sól, pieprz 2 ząbki Zobacz więcej
Nic nie smakuje tak dobrze, jak złowiona samemu ryba, ale wiadomo, o tej porze roku komu chce się chodzić na ryby. Dlatego kupując w sklepie pstrąga, który jest moją dzisiejszą propozycją dla Was na Zobacz więcej
Mięso ryby pieczonych jest bardzo soczyste, delikatne i dobrze odchodzi od skórki. Ryba pieczona w piekarniku jest bardzo zdrowa, a czosnek, świeży koperek i masło dodane do pieczenia ryby sprawiają, Zobacz więcej