Przepis na pstrąg masłem czosnkowym koperkiem

Mięso ryby pieczonych jest bardzo soczyste, delikatne i dobrze odchodzi od skórki. Ryba pieczona w piekarniku jest bardzo zdrowa, a czosnek, świeży koperek i masło dodane do pieczenia ryby sprawiają, Zobacz więcej
Na ryby namawiać długo nie trzeba. Jeśli chodzi o pstrągi to moje dziecko jada je bardzo chętnie, wystarczy ściągnąć kręgosłup i prawie gotowe. Najbardziej lubimy taką z patelni smażoną praktycznie Zobacz więcej
Jeśli lubisz ryby to koniecznie przygotuj smacznego pstrąga pieczonego z aromatycznym masłem koperkowo-czosnkowym. Danie nie jest skomplikowane i w miarę szybkie do przygotowania. Pieczone pstrągi Zobacz więcej
Nic nie smakuje tak dobrze, jak złowiona samemu ryba, ale wiadomo, o tej porze roku komu chce się chodzić na ryby. Dlatego kupując w sklepie pstrąga, który jest moją dzisiejszą propozycją dla Was na Zobacz więcej
Do 6 numeru magazynu Kociał przygotowałam także pstrąga grillowanego z masłem czosnkowym. To jeden z naszych ulubionych sposobów jego przyrządzenia. Bardzo prosty, a zarazem gwarantujący otrzymania Zobacz więcej
Czas wakacyjny trwa i wśród naszych wakacyjnych wypraw kulinarnych pozostał nam w pamięci i kubkach smakowych pstrąg z Chaty Rybaka z Bondyrza. Restauracja na Roztoczu, pośród łąk zielonych i Zobacz więcej
Kto powiedział, że ryby nie mają głosu? Fatalny błąd, bo dzisiaj to ryba gra tu pierwsze skrzypce! Składniki: 4 średnie wypatroszone pstrągi kostka masła kilka ząbków czosnku sól morska pęczek natki Zobacz więcej
Opis: Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy z każdej strony solą oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Umyty i osuszony koperek drobno siekamy. Masło miksujemy w robocie kuchennym razem z obranymi Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Dziś ponownie zapraszam na smaczną, szybką i przede wszystkim zdrową rybę. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 2 filety pstrąga łososiowego (ok. 500 g) - 1 łyżkę masła - 1 Zobacz więcej
Do jedzenia ryb nie trzeba, mam nadzieję nikogo przekonywać, choć wiem, że są tacy, którzy nie lubią ryb i nikt ich nie przekona. My lubimy ryby i jeśli jest okazja aby kupić świeżą rybę to kupuję i Zobacz więcej
« Zielona surówka z porem Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Kilka lat temu będąc z Zakopanym, zamówiliśmy z mężem na obiad pstrąga z masłem czosnkowym, postanowiłam zrobić go sama i chyba się udało. Zobacz więcej
Przepyszna rybka, delikatne mięsko, idealnie uduszone w maśle z czosnkiem. Na koniec porządnie podpiekamy, by skórka była chrupka i gotowe! Składniki: 3 pstrągi 1 duża cytryna sól, pieprz 2 ząbki Zobacz więcej
Piątek, no i rybka na obiad. Ten piątek zakorzenił się u nas przez lata, ale to w sumie dobrze, bo ryby są zdrowe. Dzisiaj pieczony pstrąg łososiowy z aromatycznym koperkiem. Pycha. Składniki: Filety Zobacz więcej
sisters
sisters Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paleta Smaku
Pstrąg grillowany z koperkiem

Pstrąg grillowany z koperkiem 421

Są dania proste i nieskomplikowane. Takie jak pstrąg z grilla - najlepszy z ziołami i cytryną, w towarzystwie dowolnych warzyw i kieliszka białego wina. Wczoraj z Izką wspominałyśmy, jak nasz tata Zobacz więcej
amenuplease
amenuplease Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
A menu please!
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony 1882

Od wielu lat słyszymy, że Polacy jedzą za mało ryb. Mimo że zdajemy sobie sprawę z ich wartości odżywczych, ryby rzadko lądują na naszych stołach. Jednym z powodów może być fakt, iż znaleźć świeżą, Zobacz więcej
Anusiax
Anusiax Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne domowe wypieki
Sposób na pstrąga

Sposób na pstrąga 247

Pstrąg to wdzięczna ryba o delikatnym smaku, którą podać można na bardzo wiele sposobów. Dziś propozycja na pstrąga smażonego podanego z masłem i sosem czosnkowym. Składniki: 4 wypatroszone pstrągi 2 Zobacz więcej
Dzisiaj bardzo prosto, ale też bardzo smacznie. Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym. U mnie w domu pieczony musi być koniecznie z głową, bo taki "jibek" (czyt. "rybek" ;) ) najbardziej smakuje moim Zobacz więcej
PSTRĄG - jedna z moich ulubionych ryb, z drugim miejscem po łososiu;) Pstrąg charakteryzuje się bardzo delikatnym mięsem, niezwykle smacznym. Dla ciekawostki podam, że zawiera mało tłuszczu;) Pstrągi Zobacz więcej
Lubicie ryby? My bardzo, pod każdą postacią, marynowane, smażone, wędzone, na parze, pieczone.... Tym razem podzielę się z Wami przepisem, na pysznego pstrąga pieczonego w piekarniku, z masłem i Zobacz więcej
W przepisie większą rolę odgrywa technika przygotowania niż połączenie składników. Ważne, aby rybę smażyć lub piec szybko, a nie dusić, aż zacznie się rozłazić oraz nie przesuszyć, żeby mięso nie Zobacz więcej