pstrąg masłem czosnkowym koperkiem

Potrzebny czas: 30 minut Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 25 kwietnia 2017 Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem to prosty pomysł na zdrowy, pyszny obiad Zobacz więcej
Dip czosnkowy z koperkiem Dip czosnkowy z koperkiem to pyszny, bardzo aromatyczny i pikantny dzięki dużej ilości czosnku zimny sos. Sos ten jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych obiadowych i Zobacz więcej
Pysznypstrąg obtoczony w mące kokosowej, usmażony namaśleoraz olejukokosowym. Myślę, ze naświątecznystółw sam raz :) Polecam:) Składniki : 2 pstrągi sol pieprz sok z polowy cytryny 3 łyżki świeżego Zobacz więcej
Smaczna ryba na każdą okazję. Szybka i niezbyt skomplikowana w przygotowaniu. Pasuje zarówno na co dzień, jak i od święta. A jeśli nie zjecie całej przygotowanej ryby, to możecie ją wykorzystać do Zobacz więcej
Mięso ryby pieczonych jest bardzo soczyste, delikatne i dobrze odchodzi od skórki. Ryba pieczona w piekarniku jest bardzo zdrowa, a czosnek, świeży koperek i masło dodane do pieczenia ryby sprawiają, Zobacz więcej
Podobno pstrągi są jednymi z najchętniej spożywanych ryb słodkowodnych w Polsce. Nic w tym dziwnego, bowiem przyrządzone nawet według najprostszego przepisu są naprawdę bardzo smacznym daniem. Do Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ok300 kcal pstrąg tęczowy łyżka oliwy z oliwek gałązka koperku ząbek czosnku plaster cytryny sól morska pieprz WYKONANIE: 1. Pstrąga umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym Zobacz więcej
Na ryby namawiać długo nie trzeba. Jeśli chodzi o pstrągi to moje dziecko jada je bardzo chętnie, wystarczy ściągnąć kręgosłup i prawie gotowe. Najbardziej lubimy taką z patelni smażoną praktycznie Zobacz więcej
martyna12
martyna12 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaChili
Pstrąg smażony z koperkiem

Pstrąg smażony z koperkiem 164

Delikatne , pachnące koprem pstrągi , idealnie usmażone na maśle z dodatkiem oleju o smaku czosnku i bazylii. Idealne na lekki obiad solo lub z dodatkiem sałatki , pieczonych ziemniaków , frytek czy Zobacz więcej
Chyba najprostszy i najsmaczniejszy sposób na podanie całej ryby na obiad. Tak przyrządzona ryba jest aromatyczna, delikatna i soczysta. Zamiast pstrąga można użyć dorsza lub innej ryby. Polecam:) Zobacz więcej
Ni to chleb i ni to bułka. Pomysł przyszedł mi do głowy gdy męczył mnie katar i potrzebowałam mocnych, intensywnych smaków. Ciasto to nic innego jak fiński chleb żytni, którego pieczenie weszło mi w Zobacz więcej
Czy jedliście mięso homara? Jeśli tak jak ja uwielbiacie owoce morza to zapewniam Was, że pokochacie także homary! Ich smak bardzo podobny jest do największego sztosu ever – mięsa nóg kraba Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Makrela z masłem czosnkowym

Makrela z masłem czosnkowym 95

Składniki: 4 filety z makreli 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią sól, pieprz Przygotowanie: Masło wymieszać z przeciśniętym Zobacz więcej
Mięso kraba jest delikatne, strukturą podobne jest nieco do kurczaka, za to w niczym nie przypomina paluszków krabowych (które de facto z krabem nie mają nic wspólnego). We francuskich marketach Zobacz więcej
Pieczone pstrągi z masłem czosnkowo-ziołowym. Składniki: 2 świeże pstrągi 100g miękkiego masła 2 łyżeczki natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego koperku 3 ząbki czosnku sól, pieprz 0,5 cytryny Zobacz więcej
« Zielona surówka z porem Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Kilka lat temu będąc z Zakopanym, zamówiliśmy z mężem na obiad pstrąga z masłem czosnkowym, postanowiłam zrobić go sama i chyba się udało. Zobacz więcej
3skladnikipl
3skladnikipl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
3skladniki
Pstrąg z masłem limonkowym

Pstrąg z masłem limonkowym 9

Wygląda jak łosoś jednak nim nie jest, to pstrąg arktyczny. Moim zdaniem lepszy w smaku od łososia. Po obejrzeniu dokumentu Cała prawda o rybach na TVN style mam coraz mniejszą ochotę na łososia. Zobacz więcej
Piątek, no i rybka na obiad. Ten piątek zakorzenił się u nas przez lata, ale to w sumie dobrze, bo ryby są zdrowe. Dzisiaj pieczony pstrąg łososiowy z aromatycznym koperkiem. Pycha. Składniki: Filety Zobacz więcej
Dzisiaj bardzo prosto, ale też bardzo smacznie. Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym. U mnie w domu pieczony musi być koniecznie z głową, bo taki "jibek" (czyt. "rybek" ;) ) najbardziej smakuje moim Zobacz więcej
Nic nie smakuje tak dobrze, jak złowiona samemu ryba, ale wiadomo, o tej porze roku komu chce się chodzić na ryby. Dlatego kupując w sklepie pstrąga, który jest moją dzisiejszą propozycją dla Was na Zobacz więcej