pstrąg masłem czosnkowym koperkiem

Potrzebny czas: 30 minut Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 25 kwietnia 2017 Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem to prosty pomysł na zdrowy, pyszny obiad Zobacz więcej
Przygotowanie: 30 minut Czas pieczenia: 20 minut Składniki na 12 bułeczek – każda około 176 kalorii Bułeczki: 275ml ciepłego mleka 25g drożdży 2 łyżeczki cukru (10g) 400 g mąki pszennej chlebowej 1.5 Zobacz więcej
Dip czosnkowy z koperkiem Dip czosnkowy z koperkiem to pyszny, bardzo aromatyczny i pikantny dzięki dużej ilości czosnku zimny sos. Sos ten jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych obiadowych i Zobacz więcej
Czy wspominałam już, że mam słabość do ryb? Zapewne nie raz. Szukając pomysłu na obiad szybki i smaczny sięgnęłam do klasyki, jaką jest pstrąg z koperkiem. Zwykle tuszki nadziewamy pęczkiem koperku, Zobacz więcej
Mięso ryby pieczonych jest bardzo soczyste, delikatne i dobrze odchodzi od skórki. Ryba pieczona w piekarniku jest bardzo zdrowa, a czosnek, świeży koperek i masło dodane do pieczenia ryby sprawiają, Zobacz więcej
Super przepis na pieczone pstrągi z dodatkiem masła czosnkowego.Polecam z domowymi frytkami.. pyszne!! Czas przygotowywania:do 30minut Pieczenie:30 minut w temperaturze 190 stopni Ilość porcji:4 Zobacz więcej
Na ryby namawiać długo nie trzeba. Jeśli chodzi o pstrągi to moje dziecko jada je bardzo chętnie, wystarczy ściągnąć kręgosłup i prawie gotowe. Najbardziej lubimy taką z patelni smażoną praktycznie Zobacz więcej
Podobno pstrągi są jednymi z najchętniej spożywanych ryb słodkowodnych w Polsce. Nic w tym dziwnego, bowiem przyrządzone nawet według najprostszego przepisu są naprawdę bardzo smacznym daniem. Do Zobacz więcej
Smaczna ryba na każdą okazję. Szybka i niezbyt skomplikowana w przygotowaniu. Pasuje zarówno na co dzień, jak i od święta. A jeśli nie zjecie całej przygotowanej ryby, to możecie ją wykorzystać do Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ok300 kcal pstrąg tęczowy łyżka oliwy z oliwek gałązka koperku ząbek czosnku plaster cytryny sól morska pieprz WYKONANIE: 1. Pstrąga umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym Zobacz więcej
Pysznypstrąg obtoczony w mące kokosowej, usmażony namaśleoraz olejukokosowym. Myślę, ze naświątecznystółw sam raz :) Polecam:) Składniki : 2 pstrągi sol pieprz sok z polowy cytryny 3 łyżki świeżego Zobacz więcej
martyna12
martyna12 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaChili
Pstrąg smażony z koperkiem

Pstrąg smażony z koperkiem 291

Delikatne , pachnące koprem pstrągi , idealnie usmażone na maśle z dodatkiem oleju o smaku czosnku i bazylii. Idealne na lekki obiad solo lub z dodatkiem sałatki , pieczonych ziemniaków , frytek czy Zobacz więcej
Chyba najprostszy i najsmaczniejszy sposób na podanie całej ryby na obiad. Tak przyrządzona ryba jest aromatyczna, delikatna i soczysta. Zamiast pstrąga można użyć dorsza lub innej ryby. Polecam:) Zobacz więcej
« Zielona surówka z porem Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Kilka lat temu będąc z Zakopanym, zamówiliśmy z mężem na obiad pstrąga z masłem czosnkowym, postanowiłam zrobić go sama i chyba się udało. Zobacz więcej
Ni to chleb i ni to bułka. Pomysł przyszedł mi do głowy gdy męczył mnie katar i potrzebowałam mocnych, intensywnych smaków. Ciasto to nic innego jak fiński chleb żytni, którego pieczenie weszło mi w Zobacz więcej
Piątek, no i rybka na obiad. Ten piątek zakorzenił się u nas przez lata, ale to w sumie dobrze, bo ryby są zdrowe. Dzisiaj pieczony pstrąg łososiowy z aromatycznym koperkiem. Pycha. Składniki: Filety Zobacz więcej
Dzisiaj bardzo prosto, ale też bardzo smacznie. Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym. U mnie w domu pieczony musi być koniecznie z głową, bo taki "jibek" (czyt. "rybek" ;) ) najbardziej smakuje moim Zobacz więcej
Nic nie smakuje tak dobrze, jak złowiona samemu ryba, ale wiadomo, o tej porze roku komu chce się chodzić na ryby. Dlatego kupując w sklepie pstrąga, który jest moją dzisiejszą propozycją dla Was na Zobacz więcej
Poleca: Ewa To danie mojego Męża. Ja jakoś nie mogę się jeszcze przekonać do przyrządzania ryb, która na mnie patrzą. Za miękka jestem chyba po prostu ;) Co nie zmienia faktu, że smak gotowej potrawy Zobacz więcej
Czy jedliście mięso homara? Jeśli tak jak ja uwielbiacie owoce morza to zapewniam Was, że pokochacie także homary! Ich smak bardzo podobny jest do największego sztosu ever – mięsa nóg kraba Zobacz więcej