pstrąg masłem czosnkowym koperkiem

Potrzebny czas: 30 minut Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 25 kwietnia 2017 Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem to prosty pomysł na zdrowy, pyszny obiad Zobacz więcej
Pysznypstrąg obtoczony w mące kokosowej, usmażony namaśleoraz olejukokosowym. Myślę, ze naświątecznystółw sam raz :) Polecam:) Składniki : 2 pstrągi sol pieprz sok z polowy cytryny 3 łyżki świeżego Zobacz więcej
Smaczna ryba na każdą okazję. Szybka i niezbyt skomplikowana w przygotowaniu. Pasuje zarówno na co dzień, jak i od święta. A jeśli nie zjecie całej przygotowanej ryby, to możecie ją wykorzystać do Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ok300 kcal pstrąg tęczowy łyżka oliwy z oliwek gałązka koperku ząbek czosnku plaster cytryny sól morska pieprz WYKONANIE: 1. Pstrąga umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym Zobacz więcej
Mięso ryby pieczonych jest bardzo soczyste, delikatne i dobrze odchodzi od skórki. Ryba pieczona w piekarniku jest bardzo zdrowa, a czosnek, świeży koperek i masło dodane do pieczenia ryby sprawiają, Zobacz więcej
Chyba najprostszy i najsmaczniejszy sposób na podanie całej ryby na obiad. Tak przyrządzona ryba jest aromatyczna, delikatna i soczysta. Zamiast pstrąga można użyć dorsza lub innej ryby. Polecam:) Zobacz więcej
martyna12
martyna12 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaChili
Pstrąg smażony z koperkiem

Pstrąg smażony z koperkiem 15

Delikatne , pachnące koprem pstrągi , idealnie usmażone na maśle z dodatkiem oleju o smaku czosnku i bazylii. Idealne na lekki obiad solo lub z dodatkiem sałatki , pieczonych ziemniaków , frytek czy Zobacz więcej
Na ryby namawiać długo nie trzeba. Jeśli chodzi o pstrągi to moje dziecko jada je bardzo chętnie, wystarczy ściągnąć kręgosłup i prawie gotowe. Najbardziej lubimy taką z patelni smażoną praktycznie Zobacz więcej
Czy jedliście mięso homara? Jeśli tak jak ja uwielbiacie owoce morza to zapewniam Was, że pokochacie także homary! Ich smak bardzo podobny jest do największego sztosu ever – mięsa nóg kraba Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Makrela z masłem czosnkowym

Makrela z masłem czosnkowym 62

Składniki: 4 filety z makreli 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią sól, pieprz Przygotowanie: Masło wymieszać z przeciśniętym Zobacz więcej
Ni to chleb i ni to bułka. Pomysł przyszedł mi do głowy gdy męczył mnie katar i potrzebowałam mocnych, intensywnych smaków. Ciasto to nic innego jak fiński chleb żytni, którego pieczenie weszło mi w Zobacz więcej
Mięso kraba jest delikatne, strukturą podobne jest nieco do kurczaka, za to w niczym nie przypomina paluszków krabowych (które de facto z krabem nie mają nic wspólnego). We francuskich marketach Zobacz więcej
Pieczone pstrągi z masłem czosnkowo-ziołowym. Składniki: 2 świeże pstrągi 100g miękkiego masła 2 łyżeczki natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego koperku 3 ząbki czosnku sól, pieprz 0,5 cytryny Zobacz więcej
3skladnikipl
3skladnikipl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
3skladniki
Pstrąg z masłem limonkowym

Pstrąg z masłem limonkowym 7

Wygląda jak łosoś jednak nim nie jest, to pstrąg arktyczny. Moim zdaniem lepszy w smaku od łososia. Po obejrzeniu dokumentu Cała prawda o rybach na TVN style mam coraz mniejszą ochotę na łososia. Zobacz więcej
FirankaAnka
FirankaAnka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie Niebo
Masło czosnkowe z koperkiem

Masło czosnkowe z koperkiem 29

Uwielbiam raz na jakiś czas zjeść młode ziemniaczki z niewielką ilością masła. Gdy mam więcej czasu przygotowuje masło czosnkowe z ziołami z mojego malutkiego ogródka, ale co zrobić zimą, gdy Zobacz więcej
3skladnikipl
3skladnikipl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
3skladniki
Pstrąg z masłem limonkowym

Pstrąg z masłem limonkowym 16

Wygląda jak łosoś jednak nim nie jest, to pstrąg arktyczny. Moim zdaniem lepszy w smaku od łososia. Po obejrzeniu dokumentu Cała prawda o rybach na TVN style mam coraz mniejszą ochotę na łososia. Zobacz więcej
« Zielona surówka z porem Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Kilka lat temu będąc z Zakopanym, zamówiliśmy z mężem na obiad pstrąga z masłem czosnkowym, postanowiłam zrobić go sama i chyba się udało. Zobacz więcej
Pierogi z baraniną i masłem czosnkowym - baranina - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Pierogi z baraniną i masłem czosnkowym (04.02.2017)Makaron w sosie Zobacz więcej
Od czasu do czasu nie potrafię sobie odmówić smażonego łososia, a żeby nie dodawać do niego zbyt dużo dodatkowego tłuszczu smażę go na papierze do pieczenia. Tę metodę można też wykorzystać przy Zobacz więcej
pieczona makrela Makrela zdaje się być tym gatunkiem ryb, do którego podchodzimy z pewną rezerwą. Zresztą, jak będę chciał wykazać w niniejszym tekście, całkowicie niesłusznie. Bowiem Zobacz więcej