pstrąg masło

lenarti
lenarti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Pstrąg na maśle

Pstrąg na maśle 18

0
Składniki: 2 pstrągi mąka do obtoczenia 2 ząbki czosnku sól vegeta masło Przygotowanie: Wypatroszone pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez Zobacz więcej
Gyogyszerar
Gyogyszerar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W przyprawach
Pstrąg na maśle

Pstrąg na maśle 61

0
Chyba najprostszy przepis na świecie - pyszny pstrąg smażony na maśle. Składniki (na 1 rybę): Pstrąg 1/4 pęczka koperku (ew. koperek mrożony) 2 ząbki czosnku pół cytryny sól, pieprz łyżka masła masło Zobacz więcej
« Beljaszi-kuchnia tatarska Pstrąg smażony w maśle Składniki: 2 pstrągi 10 dkg. masła mała szczypta rozmarynu sól pieprz cytryna Pstrągi bardzo dobrze myjemy, osuszamy ręcznikiem i nacinamy w kilku Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję pstrąga pieczonego z masłem pietruszkowym.Rybę najpierw opiekłam na silnym ogniu( zapobiega to wyciekaniu cennego soku, a co zatym idzie wysuszeniu), a następnie dopiekłam w niższej Zobacz więcej
To bardzo prosty sposób na przygotowanie pstrąga. Pstrąg wychodzi delikatny, maślany w smaku, rozpływa się w ustach, a skórka jest bardzo chrupiąca. Składniki: 2 pstrągi 2 ząbki czosnku masło około 50 Zobacz więcej
Pyszny lekki obiad. Pstrągi kochamy pod każdą postacią. Z winem i musztardą były już raz na blogu (klik). Dzisiaj zmieniłam ich smak pomijając dodając masło truflowe i sól truflową. Wyszło obłędnie Zobacz więcej
Pstrąg smażony na maśle to posiłek szybki, łatwy w przygotowaniu i do tego smaczny. Jest alternatywą dla pstrąga pieczonego w piekarniku, a przygotować go można w niemal każdych warunkach. Do Zobacz więcej
Uwielbiam wszystkie ryby, ale najbardziej lubię pstrągi, najprostsze na maśle z koperkiem, ale dziś miałam tylko mrożony, więc posypałam trochę do smaku. Kupić dobrego pstrąga to też sztuka. Najlepiej Zobacz więcej
Pstrąg jest znakomitą słodkowodną rybą, której nie może zabraknąć w żadnej góralskiej karczmie – jego nieobecność w karcie menu nie jest po prostu możliwa. Najczęściej – oprócz co najmniej jednego Zobacz więcej
Bardzo prosty iszybki sposób narybę. Doskonale nadaje się dotego przepisu, każdy rodzaj pstrąga, ja kupiłam pstrąga łososiowego zewzględu najego piękny kolor. Wten sposób przygotowaną rybę możemy Zobacz więcej
Wiem, że smażenie nie jest najzdrowszym sposobem obróbki termicznej. Zwłaszcza smażenie w dużej ilości tłuszczu. Nic jednak nie poradzę na to, że od czasu do czasu uwielbiam zjeść rybę - najlepiej Zobacz więcej
Pyszna klasyka, czyli pstrąg nadziewany masłem ziołowym.Danie proste i jakże wykwintne. A do tego zdrowe! Pstrąg z ziołowym masełkiem! A tak na marginesie nie przepadam za rybami...niestety.Jedyną Zobacz więcej
nie potrafi jej tak przygotować jak Marsylczycy. Cóż trzeba będzie się kiedyś przekonać... Odkąd zgłębiam tajniki przepisów Julii Child, zachwycam się nad smażeniem potraw na maśle. Najpierw była Zobacz więcej
gruszka
gruszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gruszka z fartuszka
pstrąg na maśle

pstrąg na maśle 157

0
Pamiętam swoje przerażenie, gdy pierwszy raz jadłam pstrąga. U mnie w domu nie podawało się tej ryby, ale wszystkie inne pałaszowałam aż mi się uszy trzęsły. Jak mówiono mi, że na obiad jest ryba, nie Zobacz więcej
Pstrąg pieczony z masłem START O MNIE PRZEPISY CIEKAWOSTKI PRZELICZNIK KULINARNY POJĘCIA KUCHENNE KONTAKT Szukaj: Menu Wyszukaj na stronie Szukaj: Witam Was na moim blogu! Cześć, jestem Maja. Witam Zobacz więcej
Grillowany pstrąg z masłem ziołowym Składniki: 2 pstrągi, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki masła, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól. Przygotowanie: Pstrągi oczyścić, pozbyć się łusek i umyć. Osuszone Zobacz więcej
Przepyszna rybka, delikatne mięsko, idealnie uduszone w maśle z czosnkiem. Na koniec porządnie podpiekamy, by skórka była chrupka i gotowe! Składniki: 3 pstrągi 1 duża cytryna sól, pieprz 2 ząbki Zobacz więcej
Bardzo smaczna, cytrynowa ryba o maślanym smaku. Siła tkwi w prostocie, pieczony pstrąg nie smakuje mi tak bardzo jak smażony. A jeśli usmażyć go na maśle to już w ogóle niebo w gębie. :-) Nie Zobacz więcej
Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie ryby. Należy dodać, że ta rybka jest świetna. Składniki: - 2 pstrągi, - 2-3 łyżki masła, - po 2-3 łyżeczki posiekanej świeżej natki pietruszki i świeżego Zobacz więcej