pstrąg orientalny

Zapraszam do wypróbowania pstrąga w orientalnym stylu faszerowanego prażonym sezamem i koperkiem Składniki: pstrągi świeżo zmielony pieprz sól przyprawa garam masala ziarna sezamu gałązki świeżego Zobacz więcej
soli dotarłam do sosu sojowego absolutnego must have w kuchni orientalnej. Tak właśnie mój pstrąg łososiowy zyskał nową bazę do codziennej stylizacji. Składniki: 400-500 g fileta z pstrąga Zobacz więcej
2 świeże wypatroszone pstrągi pomarańcza kawałek świeżego imbiru łyżeczka płatków chilli 3 ząbki czosnku łyżka oliwy łyżeczka miodu sól.pieprz 2 duże gałązki koperku Ryby dokładnie myjemy i Zobacz więcej
Od dłuższego czasu chodził za mną pstrąg. Gdy wreszcie dopadłem go w sklepie, szybko wrzuciłem do koszyka, dorzuciłem też limonkę (na pewno się przyda) i pobiegłem do kasy. W domu po przeszukaniu Zobacz więcej
produktach… dokładnie tak było. Mam 11 super przepisów, no może 10 bo jednej przystawki nie wydaliśmy bo nam się nie udała. Zacznę od przystawki, która (chyba) najbardziej mi przypadła do gustu – Zobacz więcej
Zapowiadałam, że na blogu powiewać będzie orientalny klimat. Niniejszym, wywiązuję się z obietnicy i zapraszam na kedgeree wg Gordona Ramsay'a. Kedgeree to brytyjska potrawa - wariacja, zazwyczaj Zobacz więcej
W tym tygodniu postawiałam na orientalną kuchnię.Kilka dni temu opublikowałam przepis na Tom Yum a dzisiaj postawiłam na szybkie i proste danie z pstrąga łososiowego. Kupicie go bez problemu w Zobacz więcej
Zupę rybną robiłam pierwszy raz. Właściwie nie jest to taka typowa zupa rybna, w której gotuje się wywar na głowach, ościach itp. Jest o wiele szybsza :) Bardzo mi posmakowała, jest gęsta, tak jak Zobacz więcej
Przepyszna, orientalna zupa pomidorowa z mleczkiem kokosowym, mango, batatem i rybą. Zupa z dużą ilością imbiru, przypraw, delikatnie pikantna. Lekka a zarazem sycąca, czyli tak jak lubię najbardziej. Zobacz więcej
brytyjskich programów, pewna Hinduska przekonywała, że kuchnia indyjska jest łatwa. Czy tak jest, trudno mi do końca ocenić, receptury rodem z Indii rzadko goszczą na moim stole, może to błąd... Na Zobacz więcej
Dzisiaj obiad musi być błyskawiczny, ale to nie znaczy że ma być mniej smaczny. Ponieważ od dawna nie jemy gotowych posiłków z marketów itp zawsze mam jakiś zapas na szybki obiad w zamrażarce. Czasem Zobacz więcej
Wczoraj, wracając z rodzicami spod czeskiej granicy, zatrzymaliśmy się na kolację w pewnym hotelu w okolicach Leszna. Hotelowa kuchnia kazała nam skandalicznie długo czekać na posiłek, nie dając sobie Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Pasta z dwóch łososi

Pasta z dwóch łososi 77

0
i zawartości kuchennych szafek : czasami są to kapary, suszone pomidory czy awokado; czasem jest wersja bardziej orientalna, z dodatkiem sosu sojowego,imbiru i sezamu, a często taka jak dziś – z Zobacz więcej
orientalną? Curry z ja... Satay'e z kurczaka - orzechowe szaszłyki Satay'e to świetna przekąska na przyjęcia, a także letnia pr... Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem Pierogi z kaszą gryczaną były Zobacz więcej
znajdziecie w zakładce Blog-porady. A na sam koniec kilka wybranych przeze mnie propozycji świątecznych. To tylko niektóre potrawy zebrane z obu blogów. Po więcej inspiracji kulinarnych, pomysłów na Zobacz więcej
post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) WYSZUKAJ PRZEPIS Ładowanie... Translate MENU BOŻE NARODZENIE ciastka ciasto z owocami CIELĘCINA danie jarskie DANIE MIĘSNE DANIE ORIENTALNE Zobacz więcej
komentarz Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) WYSZUKAJ PRZEPIS Ładowanie... Translate MENU BOŻE NARODZENIE ciastka ciasto z owocami CIELĘCINA danie jarskie Zobacz więcej
w serwisie Pinterest Etykiety: BOŻE NARODZENIE Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) WYSZUKAJ PRZEPIS Ładowanie... Zobacz więcej
netka_d
netka_d Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pogotowie Kulinarne
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony 73

0
Pogotowie Kulinarne: Pstrąg pieczony Pogotowie Kulinarne Blog kulinarny ze szczególną dedykacją dla osób, które lubią dobrze zjeść - ale niekoniecznie mają czas, żeby spędzać wieczność w kuchni... Zobacz więcej
eksperymentując odkrywam coś nowego. I tak było z pysznym pstrągiem tęczowym, który jest delikatny i bogaty w nienasycone tłuszcze. Owinięty w folię i sparzony na parze przeszedł moje najśmielsze Zobacz więcej