pstrąg pieczony na maśle czosnkowym

Przepyszna rybka, delikatne mięsko, idealnie uduszone w maśle z czosnkiem. Na koniec porządnie podpiekamy, by skórka była chrupka i gotowe! Składniki: 3 pstrągi 1 duża cytryna sól, pieprz 2 ząbki Zobacz więcej
« Zielona surówka z porem Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Kilka lat temu będąc z Zakopanym, zamówiliśmy z mężem na obiad pstrąga z masłem czosnkowym, postanowiłam zrobić go sama i chyba się udało. Zobacz więcej
. pieczonej ryby. Pstrąg ten, koniecznie zajadany z chlebem (wierzcie lub nie, ale smakuje wtedy zupełnie inaczej) jest delikatny, z lekką czosnkową nutą i przywołuje nadmorskie klimaty. W sam raz na Zobacz więcej
Dla mnie: jabłko + chudy biały ser + jajko na twardo... i tak dalej - tak przez 5 dni. Dla pozostałych domowników - pstrągi pieczone z masłem czosnkowym. Taka rybka to dobre rozwiązanie dla "kucharki Zobacz więcej
Dzisiaj bardzo prosto, ale też bardzo smacznie. Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym. U mnie w domu pieczony musi być koniecznie z głową, bo taki "jibek" (czyt. "rybek" ;) ) najbardziej smakuje moim Zobacz więcej
Pstrąg wyszedł soczysty, delikatny i aromatyczny! Składniki: 2 pstrągi łososiowe (bez głów), 2 łyżeczki masła czosnkowego, ok 2 łyżek tymianku suszonego, sól, pieprz, pół cytryny Przygotowanie: Ryba Zobacz więcej
Kto powiedział, że ryby nie mają głosu? Fatalny błąd, bo dzisiaj to ryba gra tu pierwsze skrzypce! Składniki: 4 średnie wypatroszone pstrągi kostka masła kilka ząbków czosnku sól morska pęczek natki Zobacz więcej
Jeśli będzie mieć rybę w całości i nie będzie mieć pomysłu na jej przygotowanie, to koniecznie zróbcie rybę w takim pysznym wydaniu z masłem czosnkowym, natką pietruszki i papryczką chilli. Ryba w Zobacz więcej
Mięso ryby pieczonych jest bardzo soczyste, delikatne i dobrze odchodzi od skórki. Ryba pieczona w piekarniku jest bardzo zdrowa, a czosnek, świeży koperek i masło dodane do pieczenia ryby sprawiają, Zobacz więcej
Opis: Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy z każdej strony solą oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Umyty i osuszony koperek drobno siekamy. Masło miksujemy w robocie kuchennym razem z obranymi Zobacz więcej
Jeśli lubisz ryby to koniecznie przygotuj smacznego pstrąga pieczonego z aromatycznym masłem koperkowo-czosnkowym. Danie nie jest skomplikowane i w miarę szybkie do przygotowania. Pieczone pstrągi Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Dziś ponownie zapraszam na smaczną, szybką i przede wszystkim zdrową rybę. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 2 filety pstrąga łososiowego (ok. 500 g) - 1 łyżkę masła - 1 Zobacz więcej
i pstrągiem. I choć, oczywiście, nie pogardzę wykwintnie przyrządzoną rybą w potrawce, sosie czy innych smakowych dodatkach, to najczęściej i najchętniej jem ją w najprostszej postaci – pieczoną, Zobacz więcej
Soczysty, smażony na klarowanym maśle pstrąg z dodatkiem pieczonych ziemniaczków i surówki z kiszonej kapusty – to świetna propozycja obiadowa, nawet dla osób, które za rybą nie przepadają (bardzo Zobacz więcej
Nie miałam dzisiaj pomysłu na obiad - na szczęście problem rozwiązał się podczas zakupów, kiedy udało mi się kupić kilka świeżych pstrągów :) Postanowiłam je upiec - a że nie mam specjalnie Zobacz więcej
Pyszny i zdrowy pomysł na obiad, jeśliby zjeść go bez 'ziemniakowych' dodatków, który przyszedł mi dziś do głowy po otwarciu lodówki. - 300 g fileta z pstrąga (u mnie akurat łososiowy) - 1 łyżka Zobacz więcej
masła klarowanego 1 łyżka oleju rzepakowego 4 plastry masła czosnkowego [ klik ] 4 gałązki natki pietruszki 4 plastry cytryny+ dekoracja Sos: 250 g kurek 1 szalotka 1 łyżeczka masła Zobacz więcej
Składniki: wypatroszone pstrągi 4-5 łyżek miękkiegomasła 4 ząbki czosnku świeża pietruszka i tymianek sól pieprz Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ryby myjemy, osuszamy i Zobacz więcej
SKŁADNIKI: świeży, wypatroszony pstrąg 3 łyżki masła ząbek czosnku łyżka posiekanej pietruszki cytryna zioła prowansalskie sól (najlepiej morska) Pstrąga myjemy, osuszamy (ja obcinam głowę, by na mnie Zobacz więcej
m-n-i-a-m
m-n-i-a-m Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mniam!
Pstrąg klasycznie

Pstrąg klasycznie 118

0
Uwielbiam ryby pod każdą postacią. Zawsze jednak stawiałam na łososia. Pstrąga zrobiłam pierwszy raz samodzielnie i jestem bardzo zadowolona. Ryba wyszła soczysta i mięciutka. Przepis mojej Mamy. Zobacz więcej