pstrąg pieczony w białym winie

masła (pokrojonego w cienkie płatki) 1/2 cebuli pociętej w piórka 200 ml białego wytrawnego wina (najlepiej z nutą cytrusów) sól, pieprz biały WYKONANIE: pstrągi ponacinać, środek delikatnie oprószyć Zobacz więcej
Wspomnienie z Zakopanego, pyszny pieczony pstrąg z dodatkiem białego wina. Serwowany niegdyś w "Pstrągu Górskim" na Krupówkach :) 4 pstrągi o wadze około 300 g. 1/2 kostki masła 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
białego wytrawnego wina Pstrągi opłukać i osuszyć. Z jednej strony na boku ryby zrobić ukośne nacięcia. Sos sojowy wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny i dokładnie natrzeć tym wewnątrz i zewnątrz Zobacz więcej
Pieczony pstrąg to idealne otwarcie weekendu. Kiedy w piątek po pracy podpierasz się nosem ze zmęczenia, a ostatnie o czym chce Ci się myśleć jest gotowanie, kup rybę, koperek i cytrynę, dopraw lekko Zobacz więcej
Pauli
Pauli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
EnjoyTheFlavour
Na zdrowie !

Na zdrowie !  122

0
Coś dobrego na obiad. Moja milość- Panna Rybka ! Pieklam ja nadziana migdałami, cytryna i duza ilościa przypraw. Podawałam razem z pieczonymi warzywami, w winie i przyprawach. Pstrąga wypatroszyłam i Zobacz więcej
Duszony pstrąg z pieczarkami na winie to wyborne danie, które polecam szczególnie miłośnikom ryb, jest bardzo delikatne i aromatyczne, a dodatek wina białego Celebro Spain www.facebook.com/KlubCelebro Zobacz więcej
Zapraszam dziś na bardzo łatwy i smakowity przepis na pstrąga. Pstrąga upiekłam w całości z dodatkiem plasterków dojrzałych pomidorów rzymskich oraz kawałków cebuli.Aby podczas pieczenia nic się nie Zobacz więcej
dwa pstrągi kilka plastrów szynki szwarcwaldziej (ok. 6) 3 ząbki czosnku 3 żółtka 2-3 łyżki białego wytrawnego wina 1 łyżeczka octu kilka liści bazylii oliwa Pstrąga wyfiletować. Szynkę poukładać obok Zobacz więcej
. Owinęłam je szynką parmeńską, krótko przysmażyłam, a później dusiłam pod przykryciem w białym winie. Smaki włoskie. Było pysznie. Do pstrągów dzisiaj proponuję zapiekankę z warzyw: ziemniaki, czarna Zobacz więcej
W ostatnim czasie nieco zaniedbałam bloga, spowodowane było to licznymi zmianami w moim życiu, mam nadzieję, że nie będziecie mieli mi tego za złe ;) Dziś wracam z głową pełną pomysłów na nowe Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Pstrągi pieczone

Pstrągi pieczone 100

0
. Do pieczonego pstrąga Joasi polecam: Henri Weber 2011, AOC Alsace, Francja. Dostępne w Makro C&C, cena około 30 zł. Białe wytrawne wino o kolorze płynnego srebra o iskrzącej tafli jak na Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 265

2
Schab środkowy wędzony 1 kg / 39,00 zł Baleron wiejski z własnej wędzarni 1 kg / 34,00 zł Pasztet domowy 1 kg / 35,00 zł Pasztet z jelenia na naturalnym maśle 1 kg / 59,00 zł Pasztet z gęsi Zobacz więcej
2 łyżkach masła, często mieszając, aż się rozpadły. 4. Cebulę drobno pokroiłam i rozrzuciłam w naczyniu żaroodpornym do zapiekania. 5. Pstrągi oprószyłam solą i pieprzem, włożyłam do ich środka Zobacz więcej
2-3 pstrągi sol , pieprz kilka ząbków czosnku ( w zależności ile kto lubi) 2 łyżki masła 2 cebule zmielone ziele angielskie 200ml. białego wina sok z jednej cytryny 1/2 pęczka pietruszki Zobacz więcej
klarowane 1/2 opakowania szpinaku baby sos 70 ml octu winnego 70 ml białego wina szalotka sól pieprz masło zimne Filet z pstrąga solimy , doprawiamy tymiankiem i pieprzem. Zwijamy w rulon, spinamy Zobacz więcej
pieprzu. Do ryby powinniśmy używać białego pieprzu, ale czarny będzie tutaj doskonale kontrastował z białym kolorem śmietany. Koperek myjemy, drobno siekamy, a następnie dodajemy go do śmietany. Do Zobacz więcej
Znów lubię ryby! A to dzięki wycieczce po Kociewiu i Borach Tucholskich. Świeże, w różny sposób przygotowane (na parze, gotowane, z pieca, smażone), przywróciły moją miłość do ryb. Fantastyczne były Zobacz więcej
troć. Pstrąga nacięłyśmy po skosie po dwóch stronach, natarłyśmy solą oraz pieprzem. Został bogato wypełniony szalotką, czosnkiem, porem, kilkoma gałązkami koperku oraz świeżo startym chrzanem. Do Zobacz więcej
Kanapka na obiad? Czemu nie, taką nikt nie pogardzi. Pomiędzy dwoma filetami pstrąga pyszne, aromatyczne risotto szafranowe. Takie danie przygotowałam zprzepisu autorskiego Kurta Schellera na Zobacz więcej
Same pyszności na warsztatach Marcina Budynka rożek grzybowy to jest to co mogę polecić palce lizać :) Składniki 4 filety z pstrąga 200g fenkuł 4 szt pomidory duże skórka z połowy cytryny oliwa Zobacz więcej