pstrąg smażony na maśle

Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Pstrąg smażony w maśle

Pstrąg smażony w maśle 472

0
{{headerMessage}}
« Beljaszi-kuchnia tatarska Pstrąg smażony w maśle Składniki: 2 pstrągi 10 dkg. masła mała szczypta rozmarynu sól pieprz cytryna Pstrągi bardzo dobrze myjemy, osuszamy ręcznikiem i nacinamy w kilku Zobacz więcej
sabina16
sabina16 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Sabiny
Pstrąg smażony na maśle

Pstrąg smażony na maśle 137

0
{{headerMessage}}
To bardzo prosty sposób na przygotowanie pstrąga. Pstrąg wychodzi delikatny, maślany w smaku, rozpływa się w ustach, a skórka jest bardzo chrupiąca. Składniki: 2 pstrągi 2 ząbki czosnku masło około 50 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pstrąg smażony na maśle to posiłek szybki, łatwy w przygotowaniu i do tego smaczny. Jest alternatywą dla pstrąga pieczonego w piekarniku, a przygotować go można w niemal każdych warunkach. Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smażonym na maśle. To kolejne danie, które jest bezsprzecznie związane z Podhalem. W internecie jest wiele przepisów na pstrągi „góralskie” lub „po góralsku” z boczkiem i oscypkiem, jednak muszę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, że smażenie nie jest najzdrowszym sposobem obróbki termicznej. Zwłaszcza smażenie w dużej ilości tłuszczu. Nic jednak nie poradzę na to, że od czasu do czasu uwielbiam zjeść rybę - najlepiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo smaczna, cytrynowa ryba o maślanym smaku. Siła tkwi w prostocie, pieczony pstrąg nie smakuje mi tak bardzo jak smażony. A jeśli usmażyć go na maśle to już w ogóle niebo w gębie. :-) Nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pstrąga można upiec w piekarniku, folii srebrnej. Można dusić w warzywach. Można usmażyć w panierce. Ale japstrąga faszerowałam masłemi usmażyłam na maśle. Tak, „faszerowałam” masłem wewnątrz, kiedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest bardzo prosty, wystarczy tylko usmażyć rybę, ale ja właśnie tak lubię najbardziej. Pstrąg smażony na patelni z chrupiącą skórką, skropiony odrobiną soku z cytryny i posmarowany rozpływającym się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i osuszamy. Solimy. Obtaczamy w mące i smażymy na maśle klarowanym z obu stron aż skórka będzie przyrumieniona. Ważne jest aby użyć masła klarowanego gdyż ma wysoki próg dymienia i nie będzie się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale nadal delikatne. 2 płaty pstrąga tęczowego łososiowego pieprz cytrynowy (może być zwykły plus sok z cytryny) sól Dodatkowo: mąka pszenna 3-4 łyżki masła do smażenia Płaty pstrąga umyć i pokroić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny przepis na smaczną rybkę jaką jest pstrąg. Bardzo proste w wykonaniu a smak jest rewelacyjny. Przygotowany w sposób klasyczny aby wyciągnąć smak rybki. Ten przepis jak i inne można znaleźć w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W przypadku pstrąga świetnie sprawdza się włoskie podejście do jedzenia – im prościej tym lepiej! Wystarczą świeże składniki. I tak świeży pstrąg, masło klarowane, sól morska, świeżo mielony pieprz i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki, prosty, nieprzekombinowany obiad. Nie jadłam lepszego risotto jak z ryżu Uncle Ben's, a z dodatkiem selera naciowego to już poezja. Seler dodaje mu świeżości i dodatkowego aromatu. Obiad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadeszła chwila na pstrąga z grilla. I tylko pogoda się popsuła. I pstrągi zamiast z grilla wpłynęły na talerze wprost z patelni grillowej, razem z ziołowym masłem i usmażonymi na chrupko, młodymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie uważam się absolutnie za specjalistę w sposobach przygotowania ryby. Pewnie dlatego, że sam za rybami - delikatnie mówiąc - nie przepadam. Postanowiłem jednak zdać się w przygotowaniu tych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosty smażony na maśle filet z pstrąga .Polany aromatycznym sosem .Można by go nazwać jesiennym bo akurat jest sezon na paprykę i pomidory.Dałam sporo przypraw i wyszedł ekstra. Do tego kremowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smażąc rybę na ogół obtaczamy ją mąką, bądź bułką tartą. Nie jest to oczywiście konieczne. Jeśli chcemy dla odmiany zjeść rybę soczystą i aromatyczną, możemy smażyć ją bezpośrednio na maśle bez Zobacz więcej
Cath900
Cath900 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje-pitraszenie
Pstrąg z koperkiem.

Pstrąg z koperkiem. 45

3
{{headerMessage}}
Składniki: 2 pstrągi 1 pęczek koperku 2 ząbki czosnku 4 plastry masła Pstrągi myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami. Do środka ryb wkładamy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pstrąg na masełku z sosem koperkowo-miętowym .Cóż więcej pisać ... składniki 1 pstrąg, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki jogurtu naturalny, świeża mięta, koperek, Sól morska- MŁYNEK, masło, sok z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja ulubiona rybka pieczona w piekarniku ,żeby nie dokładać kalorii. do tego truskawki na masełku z owocami goji. Pstrąg z smażonymi truskawkami składniki 2 szt pstrąga pieprz cytrynowy, 1 łyżka Zobacz więcej