Przepis na pstrąg smażony na maśle

Pstrąga można upiec w piekarniku, folii srebrnej. Można dusić w warzywach. Można usmażyć w panierce. Ale japstrąga faszerowałam masłemi usmażyłam na maśle. Tak, „faszerowałam” masłem wewnątrz, kiedy Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Pstrąg smażony na maśle

Pstrąg smażony na maśle 512

Pstrąg smażony na maśle to posiłek szybki, łatwy w przygotowaniu i do tego smaczny. Jest alternatywą dla pstrąga pieczonego w piekarniku, a przygotować go można w niemal każdych warunkach. Do Zobacz więcej
Kamila's plate
Kamila's plate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kamila's plate
Pstrąg smażony na maśle

Pstrąg smażony na maśle 592

Wiem, że smażenie nie jest najzdrowszym sposobem obróbki termicznej. Zwłaszcza smażenie w dużej ilości tłuszczu. Nic jednak nie poradzę na to, że od czasu do czasu uwielbiam zjeść rybę - najlepiej Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Pstrąg smażony w maśle

Pstrąg smażony w maśle 483

« Beljaszi-kuchnia tatarska Pstrąg smażony w maśle Składniki: 2 pstrągi 10 dkg. masła mała szczypta rozmarynu sól pieprz cytryna Pstrągi bardzo dobrze myjemy, osuszamy ręcznikiem i nacinamy w kilku Zobacz więcej
Pstrąg tęczowy łososiowy jest niezwykle smaczną i delikatną rybą, która przypomina tradycyjnego łososia. Obie ryby nie wymagają zbytniego doprawiania i bogatych dodatków, bo inaczej "zabijemy" ich Zobacz więcej
Nic nie smakuje tak dobrze, jak złowiona samemu ryba, ale wiadomo, o tej porze roku komu chce się chodzić na ryby. Dlatego kupując w sklepie pstrąga, który jest moją dzisiejszą propozycją dla Was na Zobacz więcej
sabina16
sabina16 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Sabiny
Pstrąg smażony na maśle

Pstrąg smażony na maśle 162

To bardzo prosty sposób na przygotowanie pstrąga. Pstrąg wychodzi delikatny, maślany w smaku, rozpływa się w ustach, a skórka jest bardzo chrupiąca. Składniki: 2 pstrągi 2 ząbki czosnku masło około 50 Zobacz więcej
Kolejny przepis na smaczną rybkę jaką jest pstrąg. Bardzo proste w wykonaniu a smak jest rewelacyjny. Przygotowany w sposób klasyczny aby wyciągnąć smak rybki. Ten przepis jak i inne można znaleźć w Zobacz więcej
Bardzo smaczna, cytrynowa ryba o maślanym smaku. Siła tkwi w prostocie, pieczony pstrąg nie smakuje mi tak bardzo jak smażony. A jeśli usmażyć go na maśle to już w ogóle niebo w gębie. :-) Nie Zobacz więcej
jednopalnikowa
jednopalnikowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jednopalnikowa
Pstrąg smażony na maśle

Pstrąg smażony na maśle 103

Pstrąg jest znakomitą słodkowodną rybą, której nie może zabraknąć w żadnej góralskiej karczmie – jego nieobecność w karcie menu nie jest po prostu możliwa. Najczęściej – oprócz co najmniej jednego Zobacz więcej
Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych i bardziej docenianych ryb z rodziny łososiowatych. Pstrąg tęczowy (popularnie nazywany łososiowym - ze względu na barwę) to niezwykle smaczna i aromatyczna ryba Zobacz więcej
Nie wiem, ale dla mnie ten czas tak szybko biegnie. Kolejny piątek i kolejna rybka. Dzisiaj polecam pstrąga smażonego na masełku z chrupiącą skórką. Poezja i doskonałość w swojej prostocie. Składniki: Zobacz więcej
Nataszka
Nataszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Natka wyżywa się...w kuchni
Pstrąg smażony

Pstrąg smażony 4513

Mąż przyniósł pstrągi, zatem trzeba było coś z nimi zrobić :) Jestem zdania, że pstrąg to taka ryba, że nie ma sensu kombinować z nią jakoś bardzo. Piękno tkwi w prostocie :) Potrzebne składniki: - Zobacz więcej
W przypadku pstrąga świetnie sprawdza się włoskie podejście do jedzenia – im prościej tym lepiej! Wystarczą świeże składniki. I tak świeży pstrąg, masło klarowane, sól morska, świeżo mielony pieprz i Zobacz więcej
Szybki, prosty, nieprzekombinowany obiad. Nie jadłam lepszego risotto jak z ryżu Uncle Ben's, a z dodatkiem selera naciowego to już poezja. Seler dodaje mu świeżości i dodatkowego aromatu. Obiad Zobacz więcej
Adi
Adi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Narodziny Smaku
Pstrąg smażony.

Pstrąg smażony. 3068

SKŁADNIKI: 1 duży wypatroszony pstrąg cytryna koperek 2 ząbki czosnku masło sól, pieprz. mąka olej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pstrąga dokładnie umyć, odsączyć na ręczniku papierowym.Naciąć skórę, Oprószyć Zobacz więcej
Nie uważam się absolutnie za specjalistę w sposobach przygotowania ryby. Pewnie dlatego, że sam za rybami - delikatnie mówiąc - nie przepadam. Postanowiłem jednak zdać się w przygotowaniu tych Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Pstrąg smażony

Pstrąg smażony 2810

Jeszcze kilka lat temu nie było łatwo o taką rybkę. A podobno Polacy jedzą ich za mało. Sytuację pogorszyły zapewne ryby w glazurze z wody, których nijak nie można usmażyć, gdyż na patelni zamieniają Zobacz więcej
Nadeszła chwila na pstrąga z grilla. I tylko pogoda się popsuła. I pstrągi zamiast z grilla wpłynęły na talerze wprost z patelni grillowej, razem z ziołowym masłem i usmażonymi na chrupko, młodymi Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jem Krem
Pstrąg smażony

Pstrąg smażony 2290

Składniki dla 2 osób: - 2 kawałki 200 gramowe pstrąga, ze skórą, bez ości i łusek - około 500 g świeżego szpinaku - kawałek masła - 1- 2 ząbki czosnku - sól morska do smaku - czarny, zmielony pieprz Zobacz więcej