pstrąg smażony na maśle

« Beljaszi-kuchnia tatarska Pstrąg smażony w maśle Składniki: 2 pstrągi 10 dkg. masła mała szczypta rozmarynu sól pieprz cytryna Pstrągi bardzo dobrze myjemy, osuszamy ręcznikiem i nacinamy w kilku Zobacz więcej
To bardzo prosty sposób na przygotowanie pstrąga. Pstrąg wychodzi delikatny, maślany w smaku, rozpływa się w ustach, a skórka jest bardzo chrupiąca. Składniki: 2 pstrągi 2 ząbki czosnku masło około 50 Zobacz więcej
Pstrąg smażony na maśle to posiłek szybki, łatwy w przygotowaniu i do tego smaczny. Jest alternatywą dla pstrąga pieczonego w piekarniku, a przygotować go można w niemal każdych warunkach. Do Zobacz więcej
smażonym na maśle. To kolejne danie, które jest bezsprzecznie związane z Podhalem. W internecie jest wiele przepisów na pstrągi „góralskie” lub „po góralsku” z boczkiem i oscypkiem, jednak muszę Zobacz więcej
Wiem, że smażenie nie jest najzdrowszym sposobem obróbki termicznej. Zwłaszcza smażenie w dużej ilości tłuszczu. Nic jednak nie poradzę na to, że od czasu do czasu uwielbiam zjeść rybę - najlepiej Zobacz więcej
Bardzo smaczna, cytrynowa ryba o maślanym smaku. Siła tkwi w prostocie, pieczony pstrąg nie smakuje mi tak bardzo jak smażony. A jeśli usmażyć go na maśle to już w ogóle niebo w gębie. :-) Nie Zobacz więcej
Pstrąga można upiec w piekarniku, folii srebrnej. Można dusić w warzywach. Można usmażyć w panierce. Ale japstrąga faszerowałam masłemi usmażyłam na maśle. Tak, „faszerowałam” masłem wewnątrz, kiedy Zobacz więcej
jest bardzo prosty, wystarczy tylko usmażyć rybę, ale ja właśnie tak lubię najbardziej. Pstrąg smażony na patelni z chrupiącą skórką, skropiony odrobiną soku z cytryny i posmarowany rozpływającym się Zobacz więcej
Nie wiem, ale dla mnie ten czas tak szybko biegnie. Kolejny piątek i kolejna rybka. Dzisiaj polecam pstrąga smażonego na masełku z chrupiącą skórką. Poezja i doskonałość w swojej prostocie. Składniki: Zobacz więcej
, ale nadal delikatne. 2 płaty pstrąga tęczowego łososiowego pieprz cytrynowy (może być zwykły plus sok z cytryny) sól Dodatkowo: mąka pszenna 3-4 łyżki masła do smażenia Płaty pstrąga umyć i pokroić Zobacz więcej
Kolejny przepis na smaczną rybkę jaką jest pstrąg. Bardzo proste w wykonaniu a smak jest rewelacyjny. Przygotowany w sposób klasyczny aby wyciągnąć smak rybki. Ten przepis jak i inne można znaleźć w Zobacz więcej
W przypadku pstrąga świetnie sprawdza się włoskie podejście do jedzenia – im prościej tym lepiej! Wystarczą świeże składniki. I tak świeży pstrąg, masło klarowane, sól morska, świeżo mielony pieprz i Zobacz więcej
;) Składniki: - 1 filet pstrąga łososiowego - sok z połowy cytryny - kilka listków świeżego tymianku - 100 gram masła - 250 gram ryżu do risotto Uncle Ben's - 4 pałki selera naciowego - 600 ml wody Zobacz więcej
Nadeszła chwila na pstrąga z grilla. I tylko pogoda się popsuła. I pstrągi zamiast z grilla wpłynęły na talerze wprost z patelni grillowej, razem z ziołowym masłem i usmażonymi na chrupko, młodymi Zobacz więcej
Nie uważam się absolutnie za specjalistę w sposobach przygotowania ryby. Pewnie dlatego, że sam za rybami - delikatnie mówiąc - nie przepadam. Postanowiłem jednak zdać się w przygotowaniu tych Zobacz więcej
Prosty smażony na maśle filet z pstrąga .Polany aromatycznym sosem .Można by go nazwać jesiennym bo akurat jest sezon na paprykę i pomidory.Dałam sporo przypraw i wyszedł ekstra. Do tego kremowe Zobacz więcej
Smażąc rybę na ogół obtaczamy ją mąką, bądź bułką tartą. Nie jest to oczywiście konieczne. Jeśli chcemy dla odmiany zjeść rybę soczystą i aromatyczną, możemy smażyć ją bezpośrednio na maśle bez Zobacz więcej
Cath900
Cath900 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje-pitraszenie
Pstrąg z koperkiem.

Pstrąg z koperkiem. 38

3
Składniki: 2 pstrągi 1 pęczek koperku 2 ząbki czosnku 4 plastry masła Pstrągi myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami. Do środka ryb wkładamy posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz Zobacz więcej
Pstrąg na masełku z sosem koperkowo-miętowym .Cóż więcej pisać ... składniki 1 pstrąg, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki jogurtu naturalny, świeża mięta, koperek, Sól morska- MŁYNEK, masło, sok z Zobacz więcej
Moja ulubiona rybka pieczona w piekarniku ,żeby nie dokładać kalorii. do tego truskawki na masełku z owocami goji. Pstrąg z smażonymi truskawkami składniki 2 szt pstrąga pieprz cytrynowy, 1 łyżka Zobacz więcej