pstrąg smażony na patelni

Oczywiście najfajniej by było mieć grill, ale nie mam ;) Więc kupiłam filety z pstrąga, bez skóry i zrobiłam taką najpopularniejszą, najprostszą metodą. Wyszło bardzo dobre, szybkie danie. Klasik, jak Zobacz więcej
Nadeszła chwila na pstrąga z grilla. I tylko pogoda się popsuła. I pstrągi zamiast z grilla wpłynęły na talerze wprost z patelni grillowej, razem z ziołowym masłem i usmażonymi na chrupko, młodymi Zobacz więcej
Smażenie na soli na patelni bez tłuszczu to mój ulubiony, sprawdzony sposób. Tak przygotowana ryba jest zdrowa i zachowuje naturalny smak, zapach i strukturę. Skórka jest tłusta i chroni rybę przed Zobacz więcej
Moja ulubiona rybka pieczona w piekarniku ,żeby nie dokładać kalorii. do tego truskawki na masełku z owocami goji. Pstrąg z smażonymi truskawkami składniki 2 szt pstrąga pieprz cytrynowy, 1 łyżka Zobacz więcej
23 maja 2013 Kolacja, Obiad Pstrąg z patelni Składniki: 2 pstrągi cytryny pieprz cytrynowy, sól kilka gałązek koperku 2 plasterki cytryny 2 łyżeczki masła klarowanego Wykonanie: Pstrągi dokładnie Zobacz więcej
Kolejna propozycja na letni obiadek ale z pstrągiem i kiełkami na patelnie. Ryż z pstrągiem i kiełkami z patelni składniki 1 filet pstrąga sok z limonki Sól morska Pieprz kolorowy 1 łyżeczka Zobacz więcej
Beata M
Beata M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po_żarcie
Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach 542

0
z posiekaną drobno natką pietruszki. Masłem wypełnić "brzuszek" pstrąga, skropić sokiem z cytryny. Rybę obtoczyć w płatkach migdałowych, dodać szczyptę soli i pieprzu, smażyć na mocno rozgrzanej Zobacz więcej
świeżym, ale ja akurat nie miałam) i układamy plasterki czosnku. Na patelni rozpuszczamy masło. Układamy filety pstrąga, skórą do patelni. Przykrywamy pokrywką lub specjalną siatką chroniącą przed Zobacz więcej
Fot. Krzysztof Jaracz Składniki : 80 dkg świeżego pstrąga lub mrożonych filetów 6-8 dkg mąki sól tłuszcz do smażenia Sposób wykonania : Rybę poporcjować na kawałki, usunąć wszystkie ości. Następnie Zobacz więcej
Składniki: 250 g fileta pstrąga łososiowego, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis, tymianek Kamis, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, ćwiartka cytryny. Przygotowanie: Pstrąga łososiowego myjemy pod zimną Zobacz więcej
. Po tym czasie czasie filety posypujemy skórką otartą z cytryny i smażymy na patelni układając jestronąze skórką do spodu. Smażymy je tylko po stronie ze skórką przez kilka minut. Filety zjedliśmy z Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Pstrąg  z patelni

Pstrąg z patelni 956

0
Pstrąg z patelni Tak bardzo mi się chciał rybki poszłam do Lidla i kupiłam dwie okazałe wypatroszone czyli pstrąga Usmażyłam go na patelni w dzwonka :) olej do smażenia mąka 200 gram do smażenia Zobacz więcej
SePichce
SePichce Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SePichce.pl
Pstrąg łososiowy

Pstrąg łososiowy 4997

0
smażymy na grilu lub patelni grilowej prze około 15-20 minut. W wersji piekarnikowej 200*C na termo obiegu 10- 15 minut. Pamiętajmy o posmarowaniu w trakcie pieczenia naszą marynatą lub oliwą by Zobacz więcej
Pstrąga mogę jeść pod każą postacią . dziś z jabłuszkiem i bakaliami pycha Pieczony pstrąg z smażonymi jabłkami z bakaliami 2 szt pstrąg 2 jabłka rodzynki 3 łyżki suszone śliwki 3 łyżki sok z cytryny Zobacz więcej
Omlet to wspaniały pomysł na śniadanie, dostarczy nam energii na wiele godzin :) Składniki: 2 jaja 2łyżki mleka 1 łyżeczka masła 20g łososia wędzonego lub pstrąga łososiowego 3 pomidory suszone 1 Zobacz więcej
Smażony chrupiący pyszny pstrąg. Do tego piękny aromat skórki z cytryny. Polecam o każdej porze roku . Smażony pstrąg z nutą cytryny składniki 2 pstrągi 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki Zobacz więcej
Filet świeżutkiego pstrąga do tego podsmażone na masełku jajko z duża ilością pietruszki i marchewki. Smaczne szybkie danie obiadowe i nie tylko. Smażony pstrąg pod pierzynką składniki 2 filety z Zobacz więcej
poprzek. Każdego dokładnie nacieramy (na zewnątrz i w środku) pesto z bazylią wymieszanym ze smakowym olejem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ryby obtaczamy w mące. Smażymy na Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni 274

3
Najprostszy sposób na przyrządzenie ryby. Składniki: -świeże pstrągi -cebula -sól, pieprz -czosnek niedźwiedzi -olej -masło Ryby pozbawiamy głów i płetw, myjemy i dokładnie osuszamy. Przyprawiamy Zobacz więcej