Przepis na pstrąg surowy marynowany w soli

W obecnych czasach ryby i mięso marynuje się w soli aby zmienić ich smak i strukturę mięsa. Kiedyś technika ta stosowana była aby przedłużyć mięsu i rybom świeżość i trwałość. Teraz jest to technika Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Sushi maki z pstrągiem

Sushi maki z pstrągiem 305

Muszę wam zdradzić, że jedną z moich ogromnych zachcianek jedzeniowych ostatniego czasu są ryby i owoce morza we wszelkiej postaci. Na moim blogu pokazywałam już nigiri z łososiem, maki ze śledziem, Zobacz więcej
Niestety balkonowa uprawa moich ostrości dobiega końca... Czas dobrze spożytkować wygrzane w słoneczku chili. Część z nich przeznaczyłam na przetwory. W zimię będą doskonałe do sosów, kanapek, Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z miłości do gotowania
Pstrąg z bazyliowym pesto

Pstrąg z bazyliowym pesto 194

Od małego przepadam za rybami. Są pyszne w każdej postaci – wędzone, smażone, pieczone, marynowane, nawet surowe w sushi Ości też mi nie przeszkadzają. Przeszkadza mi za to, gdy ryba jest nudna i bez Zobacz więcej
panipanidomu
panipanidomu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pan i Pani domu
Pstrąg w ziołach

Pstrąg w ziołach 95

Pstrąg w ziołach W ostatnim czasie uwielbiamy z Panią domu delektować się smakiem wszelkiego rodzaju ryb. Pieczonych, smażonych, wędzonych czy też surowych. Tym samym Nasza kuchnia ostatnio była mocno Zobacz więcej
panipanidomu
panipanidomu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pan i Pani domu
Pstrąg w ziołach

Pstrąg w ziołach 137

Pstrąg w ziołach W ostatnim czasie uwielbiamy z Panią domu delektować się smakiem wszelkiego rodzaju ryb. Pieczonych, smażonych, wędzonych czy też surowych. Tym samym Nasza kuchnia ostatnio była mocno Zobacz więcej
Buszujący w kuchni
Buszujący w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buszujący w kuchni
Sałatka nicejska

Sałatka nicejska 119

Jak najprościej opisać sałatkę nicejską? Jest to mix warzyw, udekorowanych tuńczykiem i anchois. Oryginalny przepis zawiera surową czerwoną paprykę, szalotki i serca karczochów. Nie używa się Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): 2 porcje pstrąga łososiowego po ok. 170g każda (może być też zwykły pstrąg lub łosoś) 2 - 3 szalotki pokrojone na ćwiartki 1 czubata łyżka masła 100 ml białego wytrawnego wina 6 Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pookcook
Pstrąg

Pstrąg 887

Oto wersja dania rybnego zawierającego niewielką ilością kalorii. Gdyby nie smażenie to miałoby ze 200 kalorii, a tak ma niewiele więcej, ale za to smaku spokojnie na 1000:) Zresztą z tego zestawu Zobacz więcej
Dwie rzeczy, które kojarzą się z Japonią - herbata i sashimi. Dlaczego więc ich nie połączyć? Zapraszam na herbaciane sashimi z łososia - oczywiście z herbatą Irving w roli głównej! Sashimi (刺身) to, Zobacz więcej
magdzialenka00
magdzialenka00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojamalakuchnia
Pieczony filet z pstrąga

Pieczony filet z pstrąga 8106

Tym razem przepis bardzo łatwy i bardzo smaczny. Cała filozofia polega na kupieniu w dobrym sklepie świeżych filetów pstrąga. Można oczywiście dodać do ryby cytrynę albo ząbki czosnku. Jak kto woli. Zobacz więcej
Na długi weekend kupiłem wypatroszoną rybę sztuk dwie: prawie kilowego (czyli sporawego) pstrąga i prawie trzykilowego (czyli średniego) łososia. O pstrągu nie będę się rozpisywać - jest małobentowy, Zobacz więcej
Marynowana pierś kurczaka z grilla Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej marynacie. Mięciutka i soczysta. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Uwielbiam tak Zobacz więcej
Takie serwety leżą na stole. Chyba nawet można nabyć na miejscu. Śniadanko z czerwoną cebulką i odrobiną habanero. Mule - świeżutkie z czosnkiem i pietruszką. I białym winem of kors. Nie mogę Zobacz więcej
SePichce
SePichce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SePichce.pl
Pstrąg łososiowy

Pstrąg łososiowy 5654

by Witold Wildner | | Pstrąg łososiowy grillowany ... na dwa sposoby. Składniki : - pstrąg łososiowy - sól, pieprz, czosnek - sos sojowy ciemny - olej Wersja pierwsza: dzwonka pstrąga marynujemy w Zobacz więcej
Bardzo dziś słonecznie więc na talerzu kolory pomarańczy i zieleni. Obiad do wykonania bez większego zmęczenia się. Szybko, smacznie, tanio i bezglutenowo. Jednak taki obiad ma zasadniczy plus: jest Zobacz więcej
majaskorupska
majaskorupska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maja Skorupska
BURAK, FENKUŁ I RZODKIEWKA

BURAK, FENKUŁ I RZODKIEWKA 546

Burak to warzywo doskonale, a jednak chyba nie do końca wykorzystane. Na warsztatach u Krzysztofa Rabka marynowaliśmy surowego łososia pod kołderką z surowych, startych buraków, soli i posiekanego Zobacz więcej
Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych i bardziej docenianych ryb z rodziny łososiowatych. Pstrąg tęczowy (popularnie nazywany łososiowym - ze względu na barwę) to niezwykle smaczna i aromatyczna ryba Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wielki apetyt
Wyniki konkursu z Kamisem

Wyniki konkursu z Kamisem 206

Uwaga mamy naszych zwycięzców.Nie było łatwo,ale myślę,że wybrałam dobrze.Dziękuję za udział i gratuluję wyróżnionym przepisom. Zwycięzcy otrzymują zestaw przypraw Kamis składający się z : Przyprawa Zobacz więcej
PRODUKTY I POTRAWY ZLECANE I NIE WSKAZANE W CHOROBIE WRZODOWEJ ŻOŁĄDKA: NAPOJE ZALECANE Mleko słodkie, mleko zsiadłe nie przekwaszone, jogurt, kawa zbożowa z mlekiem, słaba herbata z mlekiem, soki Zobacz więcej