pstrąg w rękawie

Pstrąg z warzywami z rękawa... lekko i zdrowo.. dietetycznie... Oto kolejna propozycja na pyszny, zdrowy i szybki obiad. Wykonałam pewien eksperyment, który sprawił, że nasz obiad wszystkim Zobacz więcej
Pstrąg olej kokosowy czosnek sok cytryny sól Pieprz Rozmaryn rękaw folii dobre natchnienie :-) ryż na koniec pieczenia Pieczemy ok 20 - 25 min w ok 180 - 200 stopni C. Zobacz więcej
mila-gotuje
mila-gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mila-gotuje
Pstrąg z pieca

Pstrąg z pieca 214

0
Wykonanie : Pstrąga opłukać , osuszyć . Następnie posolić , dodać świeżo mielony pieprz na zewnątrz i wewnątrz ryby ,skropić cała sokiem z cytryny . Do środka włożyć pokrojony koperek, plasterki Zobacz więcej
Propozycja na obiad- pstrąg z warzywami :) Składniki: 2-3 pstrągi 2 marchewki 2 pory 1 cebula 5 pomidorków koktajlowych 3 plasterki cytryny oliwa przyprawa do ryb rękaw do pieczenia Przygotowanie: Zobacz więcej
Składniki: 15 jajek rozmiar L 200 g wędzonego pstrąga 4 łyżki majonezu garść rzeżuchy szczypta świeżo zmielonego pieprzu sok z połowy limonki Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, Zobacz więcej
1-2 pstrągi 1 serek Almette wiśniowo-żurawinowy sól pieprz garść białych porzeczek 1 łyżka śmietany 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka octu winnego 2 ziemniaki roszponka, wiśnie i porzeczki do dekoracji Zobacz więcej
Babol
Babol Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BabolFood
Pstrąg z cukinią

Pstrąg z cukinią 9

0
Składniki: – 2 pstrągi – przyprawa do ryb marki „Prymat” (dwie łyżki) – olej Kujawski z czosnkiem i bazylią (20g – dwie łyżki) – dwie cukinie – warzywko, bazylia Wykonanie: Ryby wykładamy na rozłożone Zobacz więcej
Przyszła pora na pstrąga ! Przygotuj: Pstrąga (u mnie pstrąg łososiowy, ok. 450 gram ) Kilka ząbków czosnku polówkę cytryny Pieprz cytrynowy marki Prymat Sól 1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem Zobacz więcej
Moim Smakiem
Moim Smakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moim Smakiem
(bez tytułu)

(bez tytułu) 49

0
PSTRĄG W ZIOŁACH 2 pstrągi (kupiłam w Lidlu) natka pietruszki masło (łyżeczka) sól/pieprz ziołowy, oregano, imbir Pstrągi posypujemy delikatnie solą morską, pieprzem ziołowym w środku i na Zobacz więcej
8sie2012 Kategoria: Obiad Autor: Agnieszka Ryba pieczona jak wiadomo jest zdrowa więc naszym kolejnym pomysłem na obiad był pstrąg pieczony w porach. Obiad ten jest bardzo szybki w przygotowaniu i nie Zobacz więcej
8sie2012 Kategoria: Obiad Autor: Agnieszka Ryba pieczona jak wiadomo jest zdrowa więc naszym kolejnym pomysłem na obiad był pstrąg pieczony w porach. Obiad ten jest bardzo szybki w przygotowaniu i nie Zobacz więcej
wyczucie. Niniejszym zapraszam do wypróbowania tego dania które jest mieszanką pomniejszych dań kuchni indonezyjskiej oraz mojej ulubionej, występującej w polskich rzekach ryby jaka jest pstrąg. Zobacz więcej
Przepis, ale nie przepis. Pomysł na pstrąga dla kogoś, kto ryby nie piekł jeszcze nigdy w życiu (są w ogóle takie osoby?). To naprawdę szybka propozycja na obiad czy kolację, ryba tak przygotowana Zobacz więcej
Nauka nie idzie w las i ja również nie osiadam na laurach. Grzegorz Łapanowski uczył jak robić rybę - czas zakasać rękawy i przystąpić do dzieła! Dziś będzie tilapia, choć szef poleca pstrąga do tego Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Pompano na Wigilię?

Pompano na Wigilię? 181

0
j Muszę przyznać, że smakoszem karpia to ja nie jestem, na Wigilię zawsze jem pstrąga, karpia jadłam ze dwa razy tylko:) Nie namawiam Was na zamianę karpia na pompano, ale chciałam Wam zaprezentować Zobacz więcej
mięsa ( jak mawia mój Młody) i mięso z ryb. Kiedy kupiłam tego pstrąga, planowałam przyrządzić jak zwykle w folii lub rękawie, ale coś mnie tknęło. Wyjęłam imbir, czosnek, cytrynę i postanowiłam Zobacz więcej
, gdzie dotarli polscy emigranci. Wędzony pstrąg może być bardzo słony, więc ilości składników należy dostosować do indywidualnych preferencji smakowych, jak i stopnia zasolenia ryby. Smak regulujemy Zobacz więcej
Do przygotowania tego cudacznego ale bardzo smacznego pstrąga użyłam suszonych pomidorów, które ostatnio bardzo przypadły mi do gustu. To taki oryginalny pomysł na rybę, która powinna pojawić się na Zobacz więcej
. Zastanawiam się tylko na tym, czy mogłam użyć skórki z cytryny... pewnie nie :). Jeżeli jednak uważacie, że coś tutaj nie gra, dodajcie coś od siebie. Polecam czosnek do ryby, a do kaszy np. Zobacz więcej
Pomimo tego, że nie jest wielką zwolenniczką kuchni francuskiej, to wciąż niektóre metody przygotowania potraw mi się podobają... Dania przyrządzone w pergaminie dodają niezbędnej różnorodności. Zobacz więcej