pstrąg w rękawie

{{headerMessage}}
Pstrąg z warzywami z rękawa... lekko i zdrowo.. dietetycznie... Oto kolejna propozycja na pyszny, zdrowy i szybki obiad. Wykonałam pewien eksperyment, który sprawił, że nasz obiad wszystkim Zobacz więcej
Bar(a)bara
Bar(a)bara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bar(a)barawkuchni
Pstrąg w opałach

Pstrąg w opałach 116

0
{{headerMessage}}
Pstrąg olej kokosowy czosnek sok cytryny sól Pieprz Rozmaryn rękaw folii dobre natchnienie :-) ryż na koniec pieczenia Pieczemy ok 20 - 25 min w ok 180 - 200 stopni C. Zobacz więcej
mila-gotuje
mila-gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mila-gotuje
Pstrąg z pieca

Pstrąg z pieca 488

0
{{headerMessage}}
Wykonanie : Pstrąga opłukać , osuszyć . Następnie posolić , dodać świeżo mielony pieprz na zewnątrz i wewnątrz ryby ,skropić cała sokiem z cytryny . Do środka włożyć pokrojony koperek, plasterki Zobacz więcej
elkachochelka
elkachochelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chochelka
Pstrąg pieczony z warzywami

Pstrąg pieczony z warzywami 1262

0
{{headerMessage}}
Propozycja na obiad- pstrąg z warzywami :) Składniki: 2-3 pstrągi 2 marchewki 2 pory 1 cebula 5 pomidorków koktajlowych 3 plasterki cytryny oliwa przyprawa do ryb rękaw do pieczenia Przygotowanie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na talerzu do jajek. W misce mieszamy wędzonego pstrąga z majonezem, przetartymi żółtkami, sokiem z limonki i świeżo zmielonym pieprzem. Nadzienie wkładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy jajka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1-2 pstrągi 1 serek Almette wiśniowo-żurawinowy sól pieprz garść białych porzeczek 1 łyżka śmietany 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka octu winnego 2 ziemniaki roszponka, wiśnie i porzeczki do dekoracji Zobacz więcej
Babol
Babol Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BabolFood
Pstrąg z cukinią

Pstrąg z cukinią 11

0
{{headerMessage}}
Składniki: – 2 pstrągi – przyprawa do ryb marki „Prymat” (dwie łyżki) – olej Kujawski z czosnkiem i bazylią (20g – dwie łyżki) – dwie cukinie – warzywko, bazylia Wykonanie: Ryby wykładamy na rozłożone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
by w powstałe kieszenie móc włożyć plasterki czosnku, uważając by nie przeciąć skóry. W przestrzenie wciskamy plasterki czosnku. Całość wstawiamy do lodówki na jakieś 2 h. 4. Następnie rybę wkładamy Zobacz więcej
Moim Smakiem
Moim Smakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moim Smakiem
(bez tytułu)

(bez tytułu) 54

0
{{headerMessage}}
przygotowane pstrągi wkładamy do rękawa. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym – nie przykrywamy. PURE cukinia dynia mały ziemniak (nie ma go na zdjęciu – bo w trakcie go dodałam) mieszkanka ulubionych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
8sie2012 Kategoria: Obiad Autor: Agnieszka Ryba pieczona jak wiadomo jest zdrowa więc naszym kolejnym pomysłem na obiad był pstrąg pieczony w porach. Obiad ten jest bardzo szybki w przygotowaniu i nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
8sie2012 Kategoria: Obiad Autor: Agnieszka Ryba pieczona jak wiadomo jest zdrowa więc naszym kolejnym pomysłem na obiad był pstrąg pieczony w porach. Obiad ten jest bardzo szybki w przygotowaniu i nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyczucie. Niniejszym zapraszam do wypróbowania tego dania które jest mieszanką pomniejszych dań kuchni indonezyjskiej oraz mojej ulubionej, występującej w polskich rzekach ryby jaka jest pstrąg. Zobacz więcej
bjedrona
bjedrona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wcinaj to!
Cytrynowy pstrąg dla amatora

Cytrynowy pstrąg dla amatora 162

0
{{headerMessage}}
Przepis, ale nie przepis. Pomysł na pstrąga dla kogoś, kto ryby nie piekł jeszcze nigdy w życiu (są w ogóle takie osoby?). To naprawdę szybka propozycja na obiad czy kolację, ryba tak przygotowana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nauka nie idzie w las i ja również nie osiadam na laurach. Grzegorz Łapanowski uczył jak robić rybę - czas zakasać rękawy i przystąpić do dzieła! Dziś będzie tilapia, choć szef poleca pstrąga do tego Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Pompano na Wigilię?

Pompano na Wigilię? 207

0
{{headerMessage}}
j Muszę przyznać, że smakoszem karpia to ja nie jestem, na Wigilię zawsze jem pstrąga, karpia jadłam ze dwa razy tylko:) Nie namawiam Was na zamianę karpia na pompano, ale chciałam Wam zaprezentować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięsa ( jak mawia mój Młody) i mięso z ryb. Kiedy kupiłam tego pstrąga, planowałam przyrządzić jak zwykle w folii lub rękawie, ale coś mnie tknęło. Wyjęłam imbir, czosnek, cytrynę i postanowiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, gdzie dotarli polscy emigranci. Wędzony pstrąg może być bardzo słony, więc ilości składników należy dostosować do indywidualnych preferencji smakowych, jak i stopnia zasolenia ryby. Smak regulujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do przygotowania tego cudacznego ale bardzo smacznego pstrąga użyłam suszonych pomidorów, które ostatnio bardzo przypadły mi do gustu. To taki oryginalny pomysł na rybę, która powinna pojawić się na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zastanawiam się tylko na tym, czy mogłam użyć skórki z cytryny... pewnie nie :). Jeżeli jednak uważacie, że coś tutaj nie gra, dodajcie coś od siebie. Polecam czosnek do ryby, a do kaszy np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomimo tego, że nie jest wielką zwolenniczką kuchni francuskiej, to wciąż niektóre metody przygotowania potraw mi się podobają... Dania przyrządzone w pergaminie dodają niezbędnej różnorodności. Zobacz więcej