"pstrąg w zalewie

Wracam po małej przerwie. Ostatnio dużo się dzieje i przyznam szczerze, że brakowało mi wolnej chwili. Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na moją ukochaną rybę – pstrąga w zalewie octowej. Może i na Zobacz więcej
chcecie je podawać. Na tą samą patelnię na której się smażyły ryby przygotować zalewę. Zalewa – obsmażyć cebulę, musi zmięknąć, wlać 500 ml wody,Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, ziele Zobacz więcej
Pstrąg w zalewie octowej z gałązkami jodły i owocami jałowca - Kuchnia świąteczna, Boże Narodzenie - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Pstrąg w zalewie Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Ryby

Ryby 456

6
Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno warzywną Paprykarz z tuńczykiem Pstrąg z grilla Sałatka warstwowa z tuńczykiem Dorsz na szpinaku Sałatka z Zobacz więcej
plasterki. Ananasa odsączamy z zalewy. Kawałek masła wkładamy do brzuszka pstrąga , kładziemy 2 plastry ananasa i kawałki cytryny. Wkładamy pstrąga na blaszkę i pieczemy ok 20 min w 180 stopniach . Zobacz więcej
, ogórki pokroić w plasterki, wymieszać. Pstrąga pokroić na mniejsze kawałki. Na dużym talerzu ułożyć ziemniaki z ogórkiem, w środku ułożyć koreczki, wyjęte z zalewy. Obłożyć cebulą z koreczków, Zobacz więcej
Mini galaretki w wersji ... » Sałatka ziemniaczana z marynowanym pstrągiem Latem tego roku królują u mnie sałatki z młodych ziemniaków jako ekspresowe obiady. Oto kolejna wersja – tym razem z rybą. Zobacz więcej
groszku z puszki 10 pieczarek marynowanych 3-4 ogórki konserwowe 1 jajko ugotowane na twardo sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 7 jajek ugotowanych na twardo pieczarki, groszek i koperek zielony do Zobacz więcej
Mój ulubiony przepis na pstrąga. Danie jest niesamowicie aromatyczne i wyjątkowe. Pstrąg pieczony w piekarniku w zalewie miodowej z chrupiącymi migdałami. Idealne danie na jesień - delikatne i Zobacz więcej
): 2 pstrągi lub filety z pstrąga 1 cebula 50 ml białego wina 100 ml bulionu warzywnego 150 ml słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki ziaren zielonego pieprzu w zalewie 1 łyżka masła oliwa do smażenia sól i Zobacz więcej
oliwą. Do naczynia dodajemy pokrojone w połówki pomidorki, kapary i pokrojona w plasterki cytrynę. Naczynie zakrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Rybę Zobacz więcej
, polać sosem i wymieszać. Warto warzywa pozostawić w zalewie przez godzinę. Nagrzać piekarnik do 200 stopni i grillować wszystko przez około jedną godzinę. Pstrąga natrzeć sokiem z cytryny, solą i Zobacz więcej
. W środku nacieramy niewielką ilością masła … posypujemy solą i dodajemy posiekany ząbek czosnku. Naczynie żaroodporne natłuszczamy. Wkładamy rybę, dodajemy podgotowane wcześniej obrane ziemniaki , Zobacz więcej
wrzątkiem, odcedzić. Ziemniaki, jabłko, ogórki pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zobacz więcej
miodu 4 łyżki świeżo wyciśniętego sokupomarańczowego skórka starta z połowy pomarańczy 1/3 szklanki oliwy lub oleju z pestek winogron świeżo zmielony czarny pieprz Selera umyć, pokroić w kostkę, Zobacz więcej
Jak dobrze, że już piątek... a jak piątek to zapraszam na rybę. Dzisiaj na blogu sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem w towarzystwie oliwek, fety i czerwonej cebuli. Składniki: szklanka grubego Zobacz więcej
Ryba w sosie pomidorowo-paprykowym Szybkie i proste danie na obiad. Świetnie smakuje z ryżem. Składniki : 1 filet świeżej ryby ( u mnie pstrąg), 1/2 papryka zielona, 1/2 papryka czerwona, 1 cebula, Zobacz więcej
Marynowana ryba w occie Standardowo ryba w occie jest podsmażona i marynowana z cebulą. Proponuję dodać nieco więcej dodatków – ryba w zalewie octowo-pomidorowej potrafi zaskoczyć. Zróbcie sami i Zobacz więcej
Koniecznie wypróbujcie sałatkę inspirowaną przepisem Jamiego. Mistrz użył wędzonego łososia, nie mieszał jej z bobem i dodał znacznie więcej cytryny. Mimo, że zmieniłam proporcje, nadal jest Zobacz więcej
oliwa z oliwek do smażenia i zalewy sól i pieprz do smaku Piekarnik rozgrzać do temperatury 200C (opiekanie górną grzałką). Czosnek obrać, drobno pokroić, włożyć do miseczki. Dodać posiekaną Zobacz więcej