pstrąg wędzenie

Składniki solanka: 10 litrów zimnej wody 800g- 1 kg soli peklowej 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku ziarenka pieprzu czarnego Wykonanie: Sól mieszamy w wodzie do rozpuszczenia, dodajemy pieprz, Zobacz więcej
Bez rusztu ani rusz – taka jest moja opinia. Tonieodłączny element letnich spotkań. Jeśli ktoś nie wkroczył jeszcze dotego świata – zapraszam! Wdrugiej części mojegocyklu opowiem otym jak cudowne jest Zobacz więcej
Ryby do wędzenia, zarówno morskie jak i jeziorowe powinny być tłuste. Ja wędziłam pstrągi, karpie, dorsze, makrele i jesiotry. Ryby można wędzić na zimno jak i na ciepło, w całości lub dzwonkach. Ryby Zobacz więcej
Szynki,boczki,polędwice,baleron oraz rolady już na święta Zobacz więcej
gcichowski
gcichowski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy babci Gosi
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony 9

Pstrąg pieczony – Przepisy bG Przepisy bG Przepisy domowe Oto ja Pstrąg pieczony 14 kwietnia 2017Małgorzata CichowskaBez kategorii0 Na Wielki Piątek czy Wielka Sobotę polecam proste danie obiadowe Zobacz więcej
Na zdjęciu wędliny wędzone dwa dni 8 i 6 godzin :metka, kiełbasa Polska, boczek surowy wędzony, słonina wędzona, podgardle wędzone, szynka kulka i płaska, polędwica Zobacz więcej
Dorodne pomidory
Dorodne pomidory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorodne pomidory
Pstrąg z grilla

Pstrąg z grilla 26

Pstrąg z grilla - Potrawy z ryb i owoców morza - Dorodne pomidory, czyli szukać trzeba tam, gdzie jest - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Dorodne pomidory, czyli szukać trzeba tam, Zobacz więcej
Mamoniowa
Mamoniowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie w Garnku Rzymskim
Grillowany pstrąg

Grillowany pstrąg 18

Pstrąg z idealnej hodowli. W czystym, otoczonym lasem środowisku. I w odpowiednio natlenionej wodzie. pstrągi o wadze ok 500 g a sztuka kawałki selera naciowego koperek cytryny odrobina tłuszczu do Zobacz więcej
Pstrąg z idealnej hodowli. W czystym, otoczonym lasem środowisku. I w odpowiednio natlenionej wodzie. Takie warunki musza być spełnione, aby pstrąg był doskonały. Ryby z tego cudownego miejsca Zobacz więcej
Elżbieta Majkowska
Elżbieta Majkowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pomyslowakuchnia
Pstrąg

Pstrąg 8284

Miał być pstrąg z grilla, ale że deszcz przegonił, to był z piekarnika. Piekarnik jeszcze nie był testowany, więc trzeba było dokładnie przeczytać instrukcję, ale i tak nie obyło się bez wielkiego Zobacz więcej
OurTastyCorner
OurTastyCorner Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Our Tasty Corner
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony 30

A tak na rybkę mieliśmy ochotę bo dawno nie było. Najczęściej gości u nas właśnie pstrąg. Jeśli chodzi o przygotowanie to zostawiam tą czynność J. więc mogę śmiało powiedzieć, że dzisiejszy przepis Zobacz więcej
betty
betty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bettycook
Wędzenie łososia

Wędzenie łososia 3254

Dzisiaj gościnnie z wizytą u mojego teścia, który od kilku lat jest pasjonatem amatorskiego przygotowywania własnych wyrobów, zarówno mięs, jak i ryb. W mojej opinii, na przestrzeni lat do perfekcji Zobacz więcej
Wędzone serki robią furrorę w naszym domu i schodzą szybciej niz ciepłe bułki. Tym razem podwędziłem serki bez moczenia w solance, tylko przyprawiłem na sucho. Wyszły wyśmienicie :) Jak widać na Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Pstrąg prosto z patelni

Pstrąg prosto z patelni 6

Pstrąg prosto z patelni - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Wędzenie ryb

Wędzenie ryb 1671

Wędzenie ryb Składniki: - ryby morskie lub słodkowodne - sól morska lub kamienna - zioła wg uznania do zalewy na mokro i nacierania - woda Ryby do wędzenia zarówno morskie jak i jeziorowe musza być Zobacz więcej
Wędzone olcha i buk 4 godz.temp.55-60 .Część dopiekana 80-90 stopni 45-60 min Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Wędzenie wędlin

Wędzenie wędlin 637

Wędzenie szynek, kiełbas, baleronów i innych zaczynamy od zaopatrzenia się w dobre mięsiwo ze sprawdzonego źródła. Oczywiście prawie nigdy nie mamy pewności co do jakości pokarmu którym karmione były Zobacz więcej