pstrąg z boczkiem

beolha
beolha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lubię gotować
Pstrąg w boczku

Pstrąg w boczku 186

0
Wspaniała ryba, którą można upiec na grillu albo w piekarniku. Dzięki kołderce z boczku pstrąg zachowuje wilgoć i nabiera wspaniałego smaku. Pyszności! Składniki: dla 1 osoby pstrąg w całości( ok 30 Zobacz więcej
Ryby zawsze wydawały mi sie trudne do zrobienia i rzadko po nie sięgałam. Nie znaczy to, że ich nie lubię - wręcz całkiem przeciwnie. Zawsze wolałam, kiedy to ktoś je przyrządził, a ja mogłam Zobacz więcej
Pstrąg z grilla, boczek, w środku masełko z pietruszką - aromaty przenikają się wzajemnie, a ryba zyskuje na smaku. Tak tego potrzebowałam! Składniki: (na 2 porcje) pstrąg - 2 sztuki boczek (długi Zobacz więcej
Uwielbiam ryby a odkąd mam niedaleko domu sklep, w którym kupuję świeże, moja kuchnia znacznie się wzbogaciła o przepisy na ryby i owoce morza. Dziś pstrąg inspirowany daniem polecanym przez mistrza Zobacz więcej
Składniki: 3 świeże pstrągi 3 długie plastry świeżego boczku 1/2 kostki feta świeży koperek ( około 1 czubata łyżeczka ) 3 ząbki czosnku dodatkowo: sól, pieprz, sok ze świeżej cytryny, olej do Zobacz więcej
Świeży pstrąg prosił się o pyszne dodatki. Może jakaś wędzona nuta i coś z ziół ? Kilka plastrów boczku, gałązki mięty, koperku i do pieca ! I do tego mało zmywania bo tak przygotowaną rybę piekę na Zobacz więcej
Kopytka dostałam od mamy, stały się one podstawą super smacznego obiadu, którego inspiracje znalazłam w lodówce:-) Zblanszowane brukselki podsmażyłam z boczkiem i kopytkami, wędzonego pstrąga Zobacz więcej
Całkiem niedawno proponowałyśmy na blogu typowo wigilijną potrawę, a mianowicie pstrąga z migdałami. Dzisiaj malutka modyfikacja tego wspaniałego dania. Pstrąg został wzbogacony o przepyszne plasterki Zobacz więcej
Pstrąg z grilla W prognozach pogody, straszą nas że to już koniec lata. Wykorzystajmy więc , może już ostatni, słoneczny weekend i przygotujmy na zakończenie sezonu, pstrąga z grilla. Składniki Zobacz więcej
Ostatnio coś mnie wzięło na ryby, to chyba przez tego dorsza w maśle czosnkowym, który smakował tak wyśmienicie, że nabrałam ochoty na więcej :) Tym razem wybrałam pstrąga, którego wzbogaciłam Zobacz więcej
Ciąg dalszy Gordona, tym "Szef kuchni po godzinach" zainspirował mnie do przygotowania ryby. W oryginalnym przepisie Gordona był leszcz, a że trudno spotkać leszcza u nas zastąpiłam go pstrągiem. Już Zobacz więcej
Kompleksowa, łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna potrawa, niekłopotliwy sposób przygotowania ryby. Oprócz rzecznego pstrąga w podobny sposób można upiec sandacza i okonia. Będzie tu również Zobacz więcej
Pstrąg faszerowany boczkiem, tymiankiem i cytryną | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe CIASTA KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 12 listopada Zobacz więcej
Pstrąg faszerowany boczkiem, tymiankiem i cytryną | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z Zobacz więcej
Przepisy z ryb i owoców morza Pstrąg łososiowaty smażony w boczku ze szpinakowymi ziemniakami 2013/07/12 , 2 Gosia Ryba i boczek…wydawałoby się, że to niemożliwe połączenie. Zobacz więcej
traktora z pługiem i zaprowadzić porządek wśród perzu, łubinu i pokrzyw. No tak, tylko, że wczoraj lało jak z cebra. Z pogody cieszyły się tylko ślimaki. Wyobrażacie sobie taki dzień, kiedy nic nie Zobacz więcej
Bardzo fajna rybka na grilla. Dzięki liściom delikatne mięso pstrąga nie przypala się, ani nie wypływa. Polecam, musicie zrobić to danie :) Zapraszam wszystkich do polubienia mojego bloga na Facebooku Zobacz więcej
Grillowane szparagi Wyobraźcie sobie…. Piękna pogoda, słoneczko, w powietrzu unosi się zapach świeżo skoszonej trawy w Waszym ogródku. Nareszcie przyszedł czas na zasłużony odpoczynek i smaczny obiad. Zobacz więcej
m-n-i-a-m
m-n-i-a-m Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mniam!
Pstrąg klasycznie

Pstrąg klasycznie 119

0
Uwielbiam ryby pod każdą postacią. Zawsze jednak stawiałam na łososia. Pstrąga zrobiłam pierwszy raz samodzielnie i jestem bardzo zadowolona. Ryba wyszła soczysta i mięciutka. Przepis mojej Mamy. Zobacz więcej
Porcje 4 Składniki Dynia ok.220 g Ziemniaki 100 g Boczek wędzony 50 g Cebula 1 szt Czosnek 1 ząbek Jajko 2 szt Mąka kukurydziana ok.1 łyżeczka Mascarpone 100 g kwaśna śmietana 2 łyżki pstrąg wędzony Zobacz więcej