pstrąg z masłem czosnkowym

Potrzebny czas: 30 minut Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 25 kwietnia 2017 Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem to prosty pomysł na zdrowy, pyszny obiad Zobacz więcej
Podobno pstrągi są jednymi z najchętniej spożywanych ryb słodkowodnych w Polsce. Nic w tym dziwnego, bowiem przyrządzone nawet według najprostszego przepisu są naprawdę bardzo smacznym daniem. Do Zobacz więcej
Pysznypstrąg obtoczony w mące kokosowej, usmażony namaśleoraz olejukokosowym. Myślę, ze naświątecznystółw sam raz :) Polecam:) Składniki : 2 pstrągi sol pieprz sok z polowy cytryny 3 łyżki świeżego Zobacz więcej
aleglodomorek
aleglodomorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
aleglodomorek
Homar z masłem czosnkowym

Homar z masłem czosnkowym 59

Minęło już trochę czasu od momentu, kiedy zaczęłam przygotowywać poniższy wpis. Można by powiedzieć, że już nie pamiętam, że w ogóle jadłam homara. Prawda jest taka, że pamiętam, i to doskonale! Nie Zobacz więcej
Ni to chleb i ni to bułka. Pomysł przyszedł mi do głowy gdy męczył mnie katar i potrzebowałam mocnych, intensywnych smaków. Ciasto to nic innego jak fiński chleb żytni, którego pieczenie weszło mi w Zobacz więcej
Czy jedliście mięso homara? Jeśli tak jak ja uwielbiacie owoce morza to zapewniam Was, że pokochacie także homary! Ich smak bardzo podobny jest do największego sztosu ever – mięsa nóg kraba Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Makrela z masłem czosnkowym

Makrela z masłem czosnkowym 95

Składniki: 4 filety z makreli 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią sól, pieprz Przygotowanie: Masło wymieszać z przeciśniętym Zobacz więcej
Kiedy już pokochacie małże, to będziecie chcieli jeść je ciągle i ciągle Na szczęście sposobów na ich przyrządzenie jest mnóstwo. A najlepsze są te najprostsze Składniki: 1 kilogram małży 60 g masła Zobacz więcej
Mięso kraba jest delikatne, strukturą podobne jest nieco do kurczaka, za to w niczym nie przypomina paluszków krabowych (które de facto z krabem nie mają nic wspólnego). We francuskich marketach Zobacz więcej
Pieczone pstrągi z masłem czosnkowo-ziołowym. Składniki: 2 świeże pstrągi 100g miękkiego masła 2 łyżeczki natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego koperku 3 ząbki czosnku sól, pieprz 0,5 cytryny Zobacz więcej
3skladnikipl
3skladnikipl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
3skladniki
Pstrąg z masłem limonkowym

Pstrąg z masłem limonkowym 10

Wygląda jak łosoś jednak nim nie jest, to pstrąg arktyczny. Moim zdaniem lepszy w smaku od łososia. Po obejrzeniu dokumentu Cała prawda o rybach na TVN style mam coraz mniejszą ochotę na łososia. Zobacz więcej
To ostatnia już potrawa z tymi niesamowitymi morskimi żyjątkami Znacie moje motto: proste przepisy są najlepsze. Dlatego jeszcze jeden prosty, ale jakże smakowity sposób na zjedzeni ostryg. Zobacz więcej
« Zielona surówka z porem Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Kilka lat temu będąc z Zakopanym, zamówiliśmy z mężem na obiad pstrąga z masłem czosnkowym, postanowiłam zrobić go sama i chyba się udało. Zobacz więcej
3skladnikipl
3skladnikipl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
3skladniki
Pstrąg z masłem limonkowym

Pstrąg z masłem limonkowym 16

Wygląda jak łosoś jednak nim nie jest, to pstrąg arktyczny. Moim zdaniem lepszy w smaku od łososia. Po obejrzeniu dokumentu Cała prawda o rybach na TVN style mam coraz mniejszą ochotę na łososia. Zobacz więcej
Pierogi z baraniną i masłem czosnkowym - baranina - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Pierogi z baraniną i masłem czosnkowym (04.02.2017)Makaron w sosie Zobacz więcej
Dzisiaj bardzo prosto, ale też bardzo smacznie. Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym. U mnie w domu pieczony musi być koniecznie z głową, bo taki "jibek" (czyt. "rybek" ;) ) najbardziej smakuje moim Zobacz więcej
Nic nie smakuje tak dobrze, jak złowiona samemu ryba, ale wiadomo, o tej porze roku komu chce się chodzić na ryby. Dlatego kupując w sklepie pstrąga, który jest moją dzisiejszą propozycją dla Was na Zobacz więcej
Od czasu do czasu nie potrafię sobie odmówić smażonego łososia, a żeby nie dodawać do niego zbyt dużo dodatkowego tłuszczu smażę go na papierze do pieczenia. Tę metodę można też wykorzystać przy Zobacz więcej
Poleca: Ewa To danie mojego Męża. Ja jakoś nie mogę się jeszcze przekonać do przyrządzania ryb, która na mnie patrzą. Za miękka jestem chyba po prostu ;) Co nie zmienia faktu, że smak gotowej potrawy Zobacz więcej
PSTRĄG - jedna z moich ulubionych ryb, z drugim miejscem po łososiu;) Pstrąg charakteryzuje się bardzo delikatnym mięsem, niezwykle smacznym. Dla ciekawostki podam, że zawiera mało tłuszczu;) Pstrągi Zobacz więcej