pstrąg z masłem czosnkowym

Przepyszna rybka, delikatne mięsko, idealnie uduszone w maśle z czosnkiem. Na koniec porządnie podpiekamy, by skórka była chrupka i gotowe! Składniki: 3 pstrągi 1 duża cytryna sól, pieprz 2 ząbki Zobacz więcej
« Zielona surówka z porem Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Kilka lat temu będąc z Zakopanym, zamówiliśmy z mężem na obiad pstrąga z masłem czosnkowym, postanowiłam zrobić go sama i chyba się udało. Zobacz więcej
. pieczonej ryby. Pstrąg ten, koniecznie zajadany z chlebem (wierzcie lub nie, ale smakuje wtedy zupełnie inaczej) jest delikatny, z lekką czosnkową nutą i przywołuje nadmorskie klimaty. W sam raz na Zobacz więcej
Dla mnie: jabłko + chudy biały ser + jajko na twardo... i tak dalej - tak przez 5 dni. Dla pozostałych domowników - pstrągi pieczone z masłem czosnkowym. Taka rybka to dobre rozwiązanie dla "kucharki Zobacz więcej
Dzisiaj bardzo prosto, ale też bardzo smacznie. Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym. U mnie w domu pieczony musi być koniecznie z głową, bo taki "jibek" (czyt. "rybek" ;) ) najbardziej smakuje moim Zobacz więcej
jest bardzo prosty, wystarczy tylko usmażyć rybę, ale ja właśnie tak lubię najbardziej. Pstrąg smażony na patelni z chrupiącą skórką, skropiony odrobiną soku z cytryny i posmarowany rozpływającym się Zobacz więcej
PSTRĄG - jedna z moich ulubionych ryb, z drugim miejscem po łososiu;) Pstrąg charakteryzuje się bardzo delikatnym mięsem, niezwykle smacznym. Dla ciekawostki podam, że zawiera mało tłuszczu;) Pstrągi Zobacz więcej
młotkowany z kolendrą Kamis olej rzepakowy Biooil Masło Czosnkowe: masło sól ziołowa kilka ząbków czosnku Wykonanie: Najpierw przygotowujemy masło czosnkowe, które oczywiście możemy zrobić kilka dni Zobacz więcej
Do 6 numeru magazynu Kociał przygotowałam także pstrąga grillowanego z masłem czosnkowym. To jeden z naszych ulubionych sposobów jego przyrządzenia. Bardzo prosty, a zarazem gwarantujący otrzymania Zobacz więcej
wydaje się być najlepszą alternatywą :) Pichcąc słuchałam:Florence + The Machine "BREAKING DOWN" Składniki (dla 2 osób): 2 pstrągi 1/6 kosztki masła 4-5 ząbków czosnku pietruszka oliwa sól pieprz Zobacz więcej
Pstrąg wyszedł soczysty, delikatny i aromatyczny! Składniki: 2 pstrągi łososiowe (bez głów), 2 łyżeczki masła czosnkowego, ok 2 łyżek tymianku suszonego, sól, pieprz, pół cytryny Przygotowanie: Ryba Zobacz więcej
Kto powiedział, że ryby nie mają głosu? Fatalny błąd, bo dzisiaj to ryba gra tu pierwsze skrzypce! Składniki: 4 średnie wypatroszone pstrągi kostka masła kilka ząbków czosnku sól morska pęczek natki Zobacz więcej
Jeśli będzie mieć rybę w całości i nie będzie mieć pomysłu na jej przygotowanie, to koniecznie zróbcie rybę w takim pysznym wydaniu z masłem czosnkowym, natką pietruszki i papryczką chilli. Ryba w Zobacz więcej
S k ł a d n i k i: (dla 2 osób) - 2 świeże patroszone pstrągi - 1 duża cukinia (lub 2 małe na duży głód) - 1/3 kostki masła - 3 ząbki czosnku - 6 łyżek oliwy z oliwek - 2-3 łyżki mąki - świeżo mielone Zobacz więcej
Mięso ryby pieczonych jest bardzo soczyste, delikatne i dobrze odchodzi od skórki. Ryba pieczona w piekarniku jest bardzo zdrowa, a czosnek, świeży koperek i masło dodane do pieczenia ryby sprawiają, Zobacz więcej
Opis: Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy z każdej strony solą oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Umyty i osuszony koperek drobno siekamy. Masło miksujemy w robocie kuchennym razem z obranymi Zobacz więcej
Pstrąg kojarzy mi się wyłącznie z latem, świeża ryba grillowana. Masełko czosnkowe do tego, zioła. Mniam, pyszne i lekkie danie. Pamiętaj przy kupowaniu ryby sprawdź czy jest świeża. Spójrz na oko, Zobacz więcej
to ten oto właśnie dostojny pstrąg. Uważam, że jest jedną ze smaczniejszych ryb a do tego przystępną cenowo. Składniki: -4 świeże pstrągi -kostka masła -5 ząbków czosnku -pęczek pietruszki -sól, Zobacz więcej
Jeśli lubisz ryby to koniecznie przygotuj smacznego pstrąga pieczonego z aromatycznym masłem koperkowo-czosnkowym. Danie nie jest skomplikowane i w miarę szybkie do przygotowania. Pieczone pstrągi Zobacz więcej