pstrąg ze szpinakiem

Ponieważ ostatnio staram się wprowadzić więcej ryb do mojego menu prezentuję Wam pomysł na zdrową rybkę. Nie musi to być oczywiście pstrąg (trzeba pamiętać, że ma on dużo malutkich ości) może być to Zobacz więcej
Składniki na 2 duże porcje: inspiracja 300g fileta pstrąga łososiowego kilka kropel soku z cytryny sól pieprz odrobina mąki łyżka oliwy lub oleju łyżka masła mrożony szpinak liście- 8 kawałków 4 łyżki Zobacz więcej
Pstrąg pieczony w piekarniku, ze szpinakiem i serem żółtym. Składniki na pstrąga: świeży, patroszony pstrąg 3 garście świeżego szpinaku garść tartego sera żółtego 3 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny Zobacz więcej
Uwielbiam ryby, są nie tylko bardzo zdrowe ale i smaczne. Pstrąg faszerowany szpinakiem to ciekawy pomysł na szybki i lekki obiad. Pyszna pieczona ryba, wypełniona aromatycznym szpinakiem z suszonymi Zobacz więcej
Pstrąg to łatwo dostępna i stosunkowo tania ryba. Dlatego warto ją często podawać do stołu. A żeby się nie znudziła, to warto ją przyrządzać na różne sposoby. Także zapiec ze szpinakiem. Zwłaszcza, że Zobacz więcej
Składniki: 2 świeże pstrągi 500 gram świeżego szpinaku 10 orzechów włoskich 1/3 opakowania sera feta 2 łyżki śmietany przyprawy: świeży czosnek, sól, pieprz, cytryna Sposób wykonania: Rybę Zobacz więcej
Polecamy pysznego zapiekanego pstrąga na świeżych liściach szpinaku. Składniki 2 pstrągi 400 g świeżego szpinaku 300 g ziemniaków 2 pomidory pokrojone w kostkę 4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki Zobacz więcej
Poniższy przepis jest esencją tego, co w gotowaniu lubię najbardziej, czyli łatwo, szybko i pysznie ;) 2 pstrągi sok z cytryny 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżki masła 200 g makaronu Zobacz więcej
Połączenie dla mnie idealne. Pstrąga bardzo lubię ze względu na smak, strukturę i to, że ości jest bardzo mało które bez problemu się usuwa. No i oczywiście szpinak…tyle razy już o nim pisałam i Zobacz więcej
Bardzo miła i lekka pozycja. Zjedzenie nawet dużej porcji nie powoduje wyrzutów sumienia. Ryba dziękimarynacie nabiera lekkiego aromatu cytryn a szpinakowo-koperkowy sos dopełnia to danie sprawiając, Zobacz więcej
O tym, że ryby są zdrowe nie trzeba nikomu przypominać. Są bogatym źródłem kwasów omega 3, aminokwasów i są przy tym strawne w ponad 90%. Pamiętajmy, żeby łączyć ryby z warzywami, wtedy w pełni Zobacz więcej
Jeżeli po obiedzie pozostały Wam kawałki upieczonej ryby, np. pstrąga łososiowego to zachęcam do przygotowania sałatki na bazie szpinaku, pomidorków koktajlowych i czerwonej cebuli. Prosto, szybko i Zobacz więcej
Ryba ze szpinakiem to już chyba klasyka. Często podawana ze smażonymi lub pieczonymi ziemniakami, ale z czosnkiem już chyba niezbyt często. Tym bardziej z czosnkiem gotowanym w mleku. GRILLOWANY Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): 2 patroszone pstrągi (każdy o wadze ok. 330 g.) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 duży ząbek czosnku sól i pieprz Farsz: 130 g. mrożonego szpinaku (lub świeżego) 2 Zobacz więcej
Łososia wprost uwielbiam, to chyba wiedzą już wszyscy, postanowiłam jednak wypróbować coś w nazwie podobnego, a jak się potem okazało- w smaku również:). Pstrąg jest jednak tańszy, i według mnie to Zobacz więcej
w Wenecji. Dzisiaj wykorzystamy produkt dostępny i powszechny u nas jak i we Włoszech. Przygotujemy la trota salmonata con spinaci e mozzarella, czyli tak jak wskazuje tytuł posta. Fajne jedzonko, Zobacz więcej
Pyszny przepis na rybę, do tego ze szpinakiem, podaną tak, że nie można się jej oprzeć? Nic prostszego! Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1 porcja ok 200g) Ok. 400g szpinaku 8 Zobacz więcej
sobie świeżą rybkę. Przynajmniej raz w tygodniu. Statystyczny Polak w przeliczeniu na osobę zjada rocznie 13 kg ryb podczas gdy ilość zjadanego mięsa kształtuje się na poziomie 70 kg. Różnica jest Zobacz więcej
wolnymi rodnikami oraz jodu – bardzo ważnego dla osób z chorobami tarczycy. Poza swoimi właściwościami prozdrowotnymi ryby są lekkostrawne oraz niezwykle smaczne. Na przykład popularnego w naszym Zobacz więcej