pszenica gotowanie

Ziarna pszenicy są niezbędne do zrobienia tradycyjnej, świątecznej kutii. Wykorzystanie szybkowaru skraca czas ich gotowania o ponad połowę.Zatem do dzieła! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 45 min Zobacz więcej
Do wykonania tego dania zainspirował mnie przepis znaleziony w sieci (dokładnie tutaj). Zmodyfikowałam oczywiście składniki - zamiast ryżu, użyłam pszenicy (polecam też orkisz), dodałam nieco więcej Zobacz więcej
Zapewne Ci, którzy jedzą kutię na Boże Narodzenie znają gotowaną pszenicę. Być może też niektórzy wędkarze stosują ją jako przynętę... Ja poznałam ją dopiero niedawno. Wcześniej myślałam, że ziarna Zobacz więcej
mężowi znane i owiane mitami kanapki Kurta Schellera. Zawsze będą mi się kojarzyć z dietami, zdrowym stylem życia i bardzo odpowiedzialnym podejściem do odżywiania, więc.. czemu nie? Składniki, które Zobacz więcej
Nie przepadam za słodkimi zupami i właściwie nigdy żadnej sama nie zrobiłam. Zdarzyło mi się tylko spróbować taką u kogoś i niestety nigdy nie byłam nią zachwycona. Dlatego też moja zupa dyniowa jest Zobacz więcej
, nie wychodził z domu bez zapasowej pary skarpetek, a mojej dobrej koleżance kawa parzona smakuje wyłącznie w szklance. Może nie jest za mną więc aż tak źle. Ostatnio w kuchennej szafce na półce z “ Zobacz więcej
foodcourt
foodcourt Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Alergika
Powitać!

Powitać! 30

0
Cześć i witam serdecznie na moim świeżo upichconym blogu „Kuchnia Alergika” Lubię gotować, eksperymentować… Kuchnia Alergika będzie idealnym miejscem dla osób, które szukają informacji na temat Zobacz więcej
Najczęściej siedzę w kuchni bo mnie to kręci, gotuję za dużo jak mam ochotę, a jak nie mam czasu – nie gotuję wcale. Teraz mam okazję gotowaniem pomóc T poczuć się lepiej. Pomyślałam, że może komuś Zobacz więcej
Czarny makaron to takie małe oszustwo. Wygląda świetnie, można by powiedzieć nieco wykwintnie, szczególnie z kontrastowymi dodatkami, smakuje jeszcze lepiej i co ciekawe – wszyscy myślą, że spędziłam Zobacz więcej
Składniki: 100g pszenicy 100g mąki 2 jajka 1 łyżeczka oliwy odrobina letniej wody Zawinąć w folię spożywczą, odstawić na 30min. Podzielić ciasto na 2 części, każdą rozwałkować na cienki placek. Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum – najwartościowszej odmiany pszenicy. Dietetycy uważają, że kasze … Zobacz więcej
Makaron 4-jajeczny muszelka Makaron 4-jajeczny muszelka mała Makaron 4-jajeczny muszelka Jest w czym wybierać :) W mojej kuchni przetestuję kilka z nich . Wszystkie informacje z testu i przepisy Zobacz więcej
Kasza kuskus to zdrowa i pyszna kasza, pochodząca z pszenicy. Przyrządzą się ją bardzo szybko, ponieważ nie wymaga ona gotowania. Podaje się ja zarówno na słono jak i na słodko. Dzisiaj w wersji na Zobacz więcej
Chciałabym zainteresować Was makaronami MammaMia! Są one produkowane z pszenicy durum bogatszej od zwykłej mąki pszennej o białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne. Nie sklejają się Zobacz więcej
Dziś na zewnątrz38C, w domu niewiele mniej. Chętnych do gotowania brak Tak naprawdę, to chyba nikt nawet jakoś głodny nie był, a że jednak jeść trzeba, w ramach obiadu zrobiłam więc coś lekkiego, Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
KUTIA

KUTIA 83

0
KUTIA Składniki: 250 g maku 250 g pszenicy (obłuskanej) 100 g cukru pudru 100 g miodu 200 g posiekanych orzechów 100 g migdałów 3 łyżki rodzynek 250 ml mleka (szklanka) Szczypta soli Wykonanie: Zobacz więcej
Olla
Olla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
RAROSSA
MASA MAKOWA

MASA MAKOWA 717

0
Mak jest jednym z głównych składników kolacji wigilijnej. Masa makowa najczęściej wykorzystywana jest tradycyjnie do ciast a gdy dodamy do niej pszenicę oraz miód powstaje kutia. Można także masę Zobacz więcej
Przepisów na szybkie i smaczne dania nigdy za wiele. Dziś błyskawiczny makaron ze zdrowym sosem na bazie rukoli z pestkami dyni, suszonymi pomidorami i oliwkami. :) . 15 minut i zajadamy. Spaghetti z Zobacz więcej
Kuskus nie wymaga gotowania, wystarczy zalać go wrzątkiem gotowe . Jest łatwostrawny i sycący, zawiera również dużo białka i węglowodanów. Czy wiesz, że choć kuskus powszechnie jest uznawany za kaszę, Zobacz więcej