puch kogiel mogiel

g kostka masła 2 żółtka 4 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE Spód Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć na dno formy mocno docisnąć, wstawić do zamrażalnika na 15 minut,po tym Zobacz więcej
g mąki pszennej 15 g kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli (ja dałam tylko szczyptę) 200 g czekolady deserowej, posiekanej 150 g czekolady mlecznej, posiekanej Masło z cukrem ubić na Zobacz więcej
Olla
Olla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
RAROSSA
SERNIK ANIELSKI MIX

SERNIK ANIELSKI MIX 190

1
pierniczków Polewa czekoladowa Przygotowanie Ciasto Wszystkie składniki ciasta dokładnie zagnieść. Gotowe ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę Masa serowa Z 8 białek (2 białka z ciasta oraz 6 z Zobacz więcej
Ansia
Ansia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pin-up Cake
Dyniowe szneki z pistacjami

Dyniowe szneki z pistacjami 66

0
sosu należy rozpocząć kilka godzin wcześniej. Sos (składniki na 12 sztuk): 120 g miękkiego masła 2 łyżki brązowego cukru 4 łyżki syropu klonowego 3 łyżki miodu gryczanego Masło ubić z cukrem na Zobacz więcej
herbaty *kieliszek amaretto *pipetką odmierzona kropla zapachu migdałowego. Dozwolone do 2 kropli - nigdy więcej! *Skórki smażonej pomarańczowej pełen kubek *200 gr orzechów włoskich nie zjełczałych Zobacz więcej
2015 CIASTA DROŻDŻOWE „RÓŻYCZKI” Z SEREM 29 czerwca 2015 Ciasta biszkoptowe Porzeczkowiec 12 listopada 2013 Ciasta biszkoptowe Ciasto Łabędzi puch 12 kwietnia 2012 Ciasta biszkoptowe Gruszki w Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Kogiel-mogiel

Kogiel-mogiel 30

0
Kogiel-mogiel | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe CIASTA KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 12 listopada 2015 CIASTA JESIENNA PAVLOVA Z Zobacz więcej
Najlepiej zacząć od rozpuszczenia masła wraz z przesianym kakao do uzyskania "polewy". Gdy to zrobimy zdejmujemy z ognia i przechodzimy do ubijania jajek. W tym celu białka oddzielamy od żółtek. Zobacz więcej
do ubijania jajek. W tym celu białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na puch i dodajemy stopniowo około 4 łyżek cukru. W osobnej misce ubijamy żółtka z resztą cukru na kogiel mogiel. Masy Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Cygan :)

Cygan :) 48

0
2015 Ciasta biszkoptowe Porzeczkowiec 12 listopada 2013 Ciasta biszkoptowe Ciasto Łabędzi puch 12 kwietnia 2012 Ciasta biszkoptowe Gruszki w cieście biszkoptowo-migdałowym 16 października 2011 Ciasta Zobacz więcej