pulpety gotowane

Pulpety gotowane to idealny obiad zarówno dla dzieci jak i np. dla kobiet karmiących piersią, stanowią świetną alternatywę dla smażonych ciężkostrawnych dań obiadowych, są bardzo delikatne, sprężyste Zobacz więcej
Szybciutki obiad, możemy użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego. Bez smażenia i tłuszczu, gotowane w bulionie warzywnym z dodatkiem marchewki. Moi chłopacy zawsze chcą dokładkę. Składniki: 500g mięsa Zobacz więcej
Jak spełnić marzenie weganina? Marzenie o zjedzeniu pulpetów w sosie pieczarkowym. Zadanie utrudniono nietolerancją tofu i chwilową niechęcią do warzyw strączkowych. Przejrzałam wiele źródeł Zobacz więcej
i maggi . Dosypać kaszkę mannę ( na każdą czubatą łyżkę masy mięsno warzywnej dać 1 płaską łyżeczkę manny ) .Uformować pulpety . Gotować 2 minuty na wywarze w osolonej wodzie ( na małym gazie by Zobacz więcej
Lamma
Lamma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ToSmakuje
Pulpety gotowane na parze

Pulpety gotowane na parze 2844

2
Jakieś takie dziwne przekonanie w nas panuje, że co zdrowsze to i na pewno mniej smaczne. Guzik prawda :) Te pulpeciki są najlepszym dowodem na to, że przygotowanie potrawy na "zdrowszy sposób" może Zobacz więcej
Zdrowy obiad można zrobić naprawdę szybko i bez wysiłku. Nie każde mięso musi być smażone czy pieczone by było smaczne. Te pulpety są tego doskonałym przykładem. Idealnie smakują z surówką z selera Zobacz więcej
Lubię potrawy tzw. z ,, odzysku" .Swego czasu gotowałam ogórkową na wołowinie i akurat wtedy nie było mi mięso i warzywa z zupy potrzebne . Część mięsa ( szponder) obrałam z tłuszczyków , chrząstek i Zobacz więcej
To kolejne danie po domowych paluszkach rybnych dedykowane dzieciakom, którego nie zabraknie u nas podczas świąt. Takie pulpety mogą zajadać już najmłodsze 7-8 miesięczne maluchy (należy pamiętać by Zobacz więcej
Zauważyłam , że z wiekiem zaczynam sobie ułatwiać pracę . Zamiast robić roladki - robię jedną roladę, zamiast kotlecików-klops. Na pulpety też ta mania padła . Po co robić małe pulpeciki jak można Zobacz więcej
Dzisiaj danie, które nie wygląda aż tak apetycznie, wygląd ma raczej jak obiad szpitalny. Za to smak... Pyszności! Przepis pochodzi z książki "Pulpety, klopsy i gołąbki", którą otrzymaliśmy już dawno Zobacz więcej
, bo przyprawa już ją zawiera i to mi wystarcza). 2. Nawilżam ręce wodą i formuję pulpety. 3. W parowarze gotuję 11 minut. Jeśli zdecydujecie się usmażyć, czas przygotowania będzie podobny. 4. Tym Zobacz więcej
We wrześniu Was nie pokarmiłam. Mam nadzieję, że teraz uda mi się nadrobić zaległości. Nie będzie mi łatwo, ale może pójdzie trochę lepiej, odrobinę sprawniej. Generalnie poszukuję motywacji. Jakby Zobacz więcej
Z profilu bloga na facebooku i instagramie wielu z Was domyśla się już pewnie, że ostatnio królują u mnie nieco lżejsze potrawy. Stawiam głównie na dania gotowane na parze, a także pieczone oraz duże Zobacz więcej
się dzisiaj przedstawić Wam wersję dietetyczną. Paprykowe pulpety z indyka gotowane na parze w bobowo-jogurtowym dipie, doskonale nadają się na obiad w tak upalne dni jak ten, czy tamten, albo Zobacz więcej
i zagotować ciągle mieszając. Pulpety krótko obsmażyć dookoła i wrzucić do sosu. Gotować ok 10 -12 min. delikatnie mieszając. Kapustę pokroić na 3 części, spiąć szpikulcem by się nam nie rozpadła . Zobacz więcej
. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Wycisnąć 2 ząbki czosnku. Pogotować ok. 5 min. całość. Do sosu włożyć delikatnie kulki mięsne. Przykryć garnek i gotować 15 min. Wyjąc jedna kulkę na próbę, Zobacz więcej
Jesienny smak. Hardego chilli i drażniącego język prażonego, ucieranego w moździerzu rzymskiego kuminu. Esencjonalny sos,w którym pławią się dumnie niezgrabne drobiowe pulpety. Otoczone kolendrą, Zobacz więcej
Odwieczne pytanie: co dziś na obiad? U nas dziś pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i do tego kluseczki gotowane właśnie w gotowym już sosie. Mniam! Mięsko z indyka (pierś) zmieliłam, dodałam jajo, Zobacz więcej
Nie każdy jest zwolennikiem gotowanej ryby, ale też nie każdy jadł rybne pulpety. Zobacz więcej
Ryż z curry i koperkiem oraz z papryką, klopsy gotowane czyli pulpety oraz sos z pomidorów, odrobiny śmietany i mąki. Zobacz więcej